Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 443 444 [445] 446 447
6661  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Въпрос относно мейл сървър, как да си направя емайл. -: Apr 03, 2009, 18:27
Здравей и добре дошъл в правата вяра на Дебиана  ;D

Как върви личния ти сайт?

По въпроса. Едното няма общо с другото.

Ако искаш да си видиш съобщението, вероятно от root, просто напиши в терминала:

cat /var/mail/твоето потребителско име
6662  Програмиране / Общ форум / Re: Линукс на i286 -: Apr 02, 2009, 20:20
Гейта те убива, ама аз съм добър и ще ти помогна:

http://elks.sourceforge.net/introduction.html

Наздраве!
6663  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Порола за root -: Mar 22, 2009, 10:08
Точно, както казва Тони, само ако е необходимо стартираш отделни приложения, иначе дори не е необходимо да пишеш нещо, всяко приложение може да се стартира като произволен друг потребител с една отметка в поле "Изпълнение на команда" (alt+F2).

Много внимателно обаче какво точно и кога стартираш с разширени права.
6664  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Порола за root -: Mar 21, 2009, 15:52
По подразбиране в ГНУ/Линукс е забранено влизането в графичен режим на root, от съображения за сигурност и здрав разум. Ако такъв ти липсва, винаги може да го промениш от контролния център на КДЕ, раздел Администрация, точка Вход в системата.
6665  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Проблем с Backtrack3 -: Mar 20, 2009, 05:08
scre не фучи. Колегата имаше предвид, не да не се занимаваш с ГНУ/Линукс, а конкретно с тази дистрибуция. Това, което може тя, го може всяка друга. Само, че точно тази от известно време се води "вери кул" за кракерски изтъпления.

Ако ще се занимаваш с тази ОС, Backtrack3 не е никак добър първи избор. По-добре виж Федора/Мандрива/Убунту/ОпенСузе.

Привети!
6666  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Криптиране на съобщенията с Jabber(Psi) -: Mar 15, 2009, 00:54
http://www.gajim.org/ имах предвид. Много прилича на пиджин, но е само за жабер, като подържа всичките му (или повечето) разширения. За обикновен чат и самия пиджин не е лош.

Само казвах в профила си във форума да добавиш, ако искаш, XMPP адреса си, след като ти е харесал и го ползваш като услуга, ей така за реклама на други.

Никой не се заяжда за избора на дистро, за това сме свободни хора, да ползваме каквото ни е удобно. Беше ми интересно, че така си го изписал. Аз пък съм го изписал на кирилица. Пак въпрос на избор. Кой, както му е угодно.

Привети!

6667  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Криптиране на съобщенията с Jabber(Psi) -: Mar 14, 2009, 19:03
Neter ти отговори преди мен. Пси е много добър, поздравление.  Все пак виж и гаджим- другия титан. А да и добави редчето с адреса си в досието. Дори един да види и да се замисли за този протокол е победа.


//off
Иначе аз повдигнах темата и съм много благодарен, че веднага се отзоваха модераторите. По-специално благодарност (респект, както е модерно) на Zeridon, който добави редчето. Squeeze не е ли сегашния тестинг? Предполагам, че няма да си на него след две три години като се стабилизира. Нищо де и така е добре, въпрос на вкус.
6668  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Линукс за стара машина- идеи??? -: Mar 09, 2009, 22:58
/оффтопик пета точка

Това, че се инсталира с магесник, наречен още съветник, не значи, че няма винце. Че то и гооошооовия хром се инсталира по същаия начин. За сведение виж лога на инсталера.


Ликс, когато го стартирах за последно все още беше издателска система, не че не може да се ползва за текстови процесор...  ;D
6669  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Какво работите -: Mar 09, 2009, 22:54
Фантоме не, че нещо, но ми се струва, че човека нещо се бъзика с нас. Всичко дето е написал изглежда толкова нереано, че не знам.  :o


Ако все пак е вярно, се извинявам на otnesen!
6670  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Линукс за стара машина- идеи??? -: Mar 07, 2009, 21:12
/off topic //съгласно пета точка от правилата, така обичана от Нетер


За симфонията точно преди година писах статия. Това нещо не можах да го подкарам на Дебиан, а имай предвид, че версията за ГНУ/Линукс работи през wine, добавя елементи от домино, апач, еклипс и други щуротии. И още нещо дори да успееш на нещо различно от RHEL или SLES, правописната проверка не пали. Текстообработваща програма без проверка е кръгла нула, нищо. За това и всякакви варианти, като продуктивното Гобе, пренесено 602 и всякакви такива не са вариант просто.


Относно зададения въпрос, който първом не видях. Ами нищо няма да пишеш там. За настолна книжка ползвай:

http://slackbook.geodar.com/

Там подробно е обяснено, как се подкарва мрежата. Не се плаши, че се пише в конфигурации, ако си внимателен, няма да има проблем.

Също така от търсачката на форума доста може да извадиш за специфични случай. Поне един ще прилича на твоя. Успех! Амбицираш ме да съживя и аз един мъртвец дето бере прах, а имаме толкова много заедно зад гърба.
6671  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Линукс за стара машина- идеи??? -: Mar 02, 2009, 13:44
Открих и още един вариант, който може би ще ти допадне:

http://www.elivecd.org/

Плюсове:

-твърди, че минималните изисквания за комфортна работа са точно като твоите;
-ползва е17, демек е доста красиво;
-имаш бонус диск с игри;
-има чат канал и вики за помощ;
-не на последно място, основано е на Дебиан, демек ще имаш неограничен достъп до допълнителни приложения.

минуси:

-стабилните версии са платени, трябва да си дръпнеш разработвана, ако не ти се прежалват тридесетина лева.
6672  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Линукс за стара машина- идеи??? -: Feb 28, 2009, 22:41
Очаквах, че ще стане нещо такова. Все пак виж какво предлагат на това място:

http://skss.learnfree.eu/archives/category/mini-os

Не всичко е по темата, но има попадения, например Волфикс. Ако не ти се занимава с разни настроики (което явно е така) остава да ползваш стари варианти на дистрибуции, което във всички случай ще е по-добре от 98се. Например Кнопикс 3.2 или 3.1 би работил отлично на тази конфигурация. Знам това от личен опит.

Задължителен съвет е, ако намериш памет да вземеш. Сд днес трудно се среща дори по фирмите, но ако надградиш до 512 (поне толкова задължително разпознава дъното) ще можеш да ползваш и съвременно дистро, например Убунту с ХФЦЕ или по-добре Мандрива с ЛХДЕ.
6673  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Линукс за стара машина- идеи??? -: Feb 24, 2009, 20:55
Май в случая ще е подходящ някой Слак с лека среда. Да речем ICE Wm. Разбира се има много дистрибуции, специално за слаби маши, най-известна е dsl, но ако искаш ще ти изредя още няколко от който да пробваш. За разлика от слака те все пак са орязани.
6674  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: GPL и реклами -: Feb 21, 2009, 20:10
Разбира се, стига това дето публикуваш (това, което е ОПЛ) да заявяваш какво е и да посочваш връзка най-малко към изходния код или по-добре официалната страница, ако самото то е не е некомпилирано де.
6675  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: От къде се преписват linux новините? -: Feb 21, 2009, 20:08
Мнго са источниците, но най-почитани са Гроклол и Слашдот.
Страници: 1 ... 443 444 [445] 446 447