Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 445 446 [447] 448 449 ... 588
6691  Нетехнически теми / Коментар / Re: Софтуерен университет "Светлин Наков" -: Nov 07, 2013, 14:03
Имат един нов, но интересното е, че е върху отворена технология (Кордоба) и е затворен той самият ;)

Не разбрах. Истина ли е това за светията Наков? Защото това в дира са глупости. Нямат нищо достоверно. Изчетох им цялата тема. Всичко са само ебавки.
6692  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Хората са ненормални. -: Nov 05, 2013, 20:06
Голди, а Ве Жертвата разправя, че рядко ми разбира какво приказувам по форуму, ама и аз не всеки път зацепвам, какво бришаш наоколо.
6693  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Две работни станции на една машина. -: Nov 05, 2013, 20:04
Прав си брат, ама няма пар̀а за втора графична платка, та гледаме да минем тънко. Ако зависеше от мен, щяха да делят едно място с възпитателен ефект, ала майка им натиска.
6694  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Емигрантите -: Nov 05, 2013, 20:01
Златен, отделянето не работи. Това е закърпване на проблем, но не и решение.

Тоя автор(ка) от Е-вестник заслужава да го онождат триста негъра в задният двор. Да Ева и нихилиста(тката). Тук имам право само аз да говоря против нашето племе, 'щото знам какво приказвам.

Което ме подсеща за пишман разбирача(ката) от моста на Дружбата. Скапаняци. Чули, недочели, неразбрали и ми вади изводи за народопсихология, народностна принадлежност и въздействието на средата. Да си тъп е простено, ама да си плещиш, колкото да не заспиш е за разстрел. Иначе статията не би била лоша, ако русенеца(ката) не се беше правила на умна кокошка, каквато не е, защото кокошките са едни много Ентелегентни същества и много ги уважавам.
6695  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Върти ми се из главата един проект който си мисля, че би имал добро бъдеще -: Nov 05, 2013, 19:51
Gimp е писан на Ц, като допълненията се пишат на диалект на Лисп или Питон. Графичната библиотека съответно е ГТК, 'щото нали си е неговата ;) Едно време нямаше много джаджни библиотеки и истинските мъже си ги пишехме сами ;)

Либерето доколкото помня, е разклонение на Кукад. Това ще рече, че е писан на Ц++ и библиотеката му логично е Кют. Гледам, че Википедия потвърждава спомена ми.

Общо взето оцелваш. Тия двете неща господстват в нашият свят. Допълнително на Кют може да се пише на жабанизец, а за ГТК на всякакви извращения чак до Вала. Все пак и Ц Диез има ;)

6696  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Върти ми се из главата един проект който си мисля, че би имал добро бъдеще -: Nov 03, 2013, 08:50
Не съм bb, но ми се струва, че мога да отговоря. Ако не съм прав, той ще поправя. Бранша е много беден, но много разпространен и дава работа на много семейства. Ако „св.“ Светлин Наков изпълни мечтата си, то ще сме цъфнали, вързали, носили и даже презрели. Но сега за сега сме малки, мизерни и бедни. Точно този отвратителен бранш дава храна на много семейства. И ако го няма, ще е още по-безнадеждно у нас, отколкото е в момента, ако е възможно да има по-лошо.

Та идеята му е да ползва един от опънато сосовите модели. По-точно има предвид, всеки помага, с каквото може. Едни за идеята, но други намерили начин да припечелят. За по-сериозните разработчици, ще се дири спонсорство. Сиреч един малък Гитхъб.

Самият bb има великолепни огранизаторски качества, което е определящо за успеха на един проект. Но също така е определящо да има общност. И точно това търси в тази тема.

Преди време на подобен принцип искаше да прави счетоводна програма, като разклонение на Магазията. Удари на камък, защото наоколо няма много дотнетаджии.

Аз говорих със счетоводители дето имат много опит с МИ и също имам съмнения. Те например ми казаха, че между Склада и Делтата има експорт, но по-добре да не се ползва и да се вкарват на ръка фактурите. Ако двете са една програма, хаоса ще е пълен. По принцип има разделение в средите по този въпрос дали складовите и счетоводни програми да са едно или модули. Горе-долу съм виждал като единствен аргумент за първото — цена на притежание.

Както и да е, само можем да гадаем, както казах, дотнетаджии сред опънато сосовите хора почти няма, а у нас хич, та работата пропадна. Понеже тук не е обвързано все още с конкретна технология, има място за маневриране. Пожелавам най-искрено да има много повече успех от предното начинание. Какви са ми опасенията, споделих в предното си мнение.
6697  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Две работни станции на една машина. -: Nov 03, 2013, 07:47
Satir :)

Ами то Юникс нали баш за тази цел е правен. Една машинка, някакво Пидипи 7..11 и всичко друго терминали. Сега се сещаме, защо аджеба МТИ, ИБМ и Ксерокс толкова са инвестирали, че X11 да е мрежов, та да може днес Ред Хат да унищожава всичко.

Ама то съвремените терминали са си едни средно мощни компютри, това покрай една друга немрежова ОС, та идеята се е загубила.

Сериозно. Криза е брат, гледаме да оцеляваме и от нищо нещо да правим.
 :D
6698  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Две работни станции на една машина. -: Nov 03, 2013, 04:16
Много благодаря Нака. Даже ускорителя е същият от примера. Така като се позамисля, май може да се мине и само с един потребител. Тази концепция за децата ми е непозната все още. Те знаят, че като пуснат ПК и ги изплюва на работният плот. И от тук нататък творят безобразия.

Така ми се струва и, че ще товари по-малко, защото може професора да е и3, но пък диска е зелената серия. Понеже аз съм им слагал игрите, съм ги ограничил до лекички неща с версия за нас.

За сега единственото по-така е един Делфин (заради който е неВидията), където има някакви версии на Супер Марио. Това защото едно дете на четвъртият етаж има Wii (най-вероятно и PS) и не можех да им обясня, че баща им е беден и не може да им купи подобно нещо. Което пък прави частично игрите неиграеми, защото ги кара да клатят ръчката, а ръчка няма. То не, че не купих някакви от пазара за десет лева, Делфина ги вижда, но не може да ги ползва.
6699  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Две работни станции на една машина. -: Nov 02, 2013, 22:30
Понеже е късничко и ми се спи, утре ще гледам връзките дето си дал. Само да питам. Правилно ли разбирам, че като видео-ускорителя има два изхода не мога да ги ползвам? Трябва да се набутвам за втора платка? Ами то направо нов комп. да купувам, това му е кажи речи, най-скъпата част.

Благодаря много! Нетер, както обикновено си съвсем подробен и много полезен.
6700  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Две работни станции на една машина. -: Nov 02, 2013, 19:08
Гледайте сега, каква идея ми се върти. Имам двама сина. Имам две бюра. Имам две клавиатури. Втора мишка и втори монитор ще се купят, монитора вероятно втора ръка. Обаче имам един детски комп, дето е по-нов от моя, ама карай.

Идеята е да вържа всичката периферия по две в тази машина. Обаче нещо по детайлите не знам какво да правя. Например не знам, как да кажа на видето (неВидия) да прати един екс към едната и друг екс към другата. Не знам как да стартирам две сесии на kdm едновременно и двете автоматично да влизат като различни потребители. Не знам как да кажа на X11 коя мишка и коя клавиатура към коя сесия да закачи. Ей такива елементарни въпросчета.

Някой да е правил подобно нещо? Струва ми се, че това е елементарна задача, само дето нямам нужните знания и никаква представа от де да ги набавя. Нито пък знам на Гошо точно какви въпроси да му задам. Защото нали знаете. За да Ви даде отговор, трябва предварително да знаете поне 50% от решението, а аз знам николко.
6701  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Върти ми се из главата един проект който си мисля, че би имал добро бъдеще -: Nov 02, 2013, 18:38
ГПИ в днешно време с инструменти от сорта на Qt Designer се прави за минути. Това е най-лесното. Макар, че после напасването към нуждите на хората не е толкова проста задача и 90% се провалят. Обаче истинската трудност е писане на САПР. Това е клас програми, който е много труден за писане. Не случайно повечето са писани на разни Лиспове и АПЛ-и. И не случайно струват майка си и баща си. И не случайно свободните клонове са към 15-20 години назад в развитието си.

Искренно се радвам на всички твой усилия, но някой задачки са прекалено трудни. За съжаление у нас, пък и по света няма много натрупано знание (така нареченото know how) как се правят подобни неща. Да правиш САПР не е като да правиш калкулатор, а и бая математика седи отзад.
6702  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Хората са ненормални. -: Nov 02, 2013, 09:05
Добре дошъл в клуба. Все пак да ти кажа, че това нашето е диагноза. Следвайки делфийският принцип, основа на демокрацията, не е възможно целият свят да греши, а ние да сме прави. Само да не ни спипат от специализираните заведения. По-добре да си пием розовките хапчета и да гледаме щастливо „Къртицата“ и  „Бай Брадър“.
6703  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: HUAWEI E3131 на Vivakom -: Nov 02, 2013, 09:01
kingfisher решението ти изглежда много елегантно и просто. За съжаление съм прекалено голям ламер. Вечерта, в която го публикува ме хвърли в див ужас. Последвах връзката за учебният материал по ip tables и щех да припадна. То това си е цял курс по мрежи. Има чак как се смятат мрежови маски, нещо дето е от компетенциите на ФМИ. Простата ми глава не може да побере и осмисли толкова много информация.

Явно няма да си следя трафика. Все пак да благодаря и на теб! Някой който не е ламер, може да мине през темата и да види това елегантно решение.

п.п. Не знам видяхте ли миналата седмица, че вкараха заместител на netfilter дето много мязал на pf. На мен по ми прилича на Ц или подобен фортранизиран език. И ми изглежда още по-неразбираемо. Още е в активна разработка и Велтевото дете няма да отпадне следващите една-две години.
6704  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Мики маус казал на Мини Маус -: Nov 02, 2013, 08:52
М-м-м падам си по миньончета. Джобно гадже раз'ираш ли. Само да не ме чуе жената, хи-хи ;)
6705  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Спирайте бирата!!! -: Oct 31, 2013, 19:07
Ха-ха bb имаш уникален късмет, че  Мара я няма наоколо ;)

Иначе ние все още щастливо загубените и.л.и. задомените по-нямаме нужда да посягаме към ножката  ;D
Страници: 1 ... 445 446 [447] 448 449 ... 588