Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 445 446 [447] 448 449 ... 459
6691  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Конвертиране на .pdf в .odt -: Aug 09, 2009, 12:40
Писал съм няколко пъти за нея:

http://homelinuxpaper.org/news.php?item.262

Специялно Qt варианта не съм го пробвал, защото дълго се борих с КДЕ4 и някъде от месец съм на резервна инсталация без КДЕ, за да работя по един проект. Иначе преди съм ползал многократно под винце бозавият вариант (отначало нямаше за ГНУ/Линукс, след това не ми се бореше в конзола), които може да се инсталира и автоматично през разни като wine doors или play-on-linux.

Както казах тя не подържа pdf, също и многостраничен tiff, конвертира само първата страница.

А Тиуйо напълно съгласен, като ида на работа и седна на Хвани Пътя псувам като хамлин, че тия загубеняци нямат нормално управление на временната памет.

А да и за целта трябва да имаш емулация на средно копче в х.цонф, в някой дистрибуции го няма по подразбиране. А ако си на Федора не ме питай ония са напълно откачени, няма х.цонф и даже за клавиатурни смени (lat<->cyr) се бута нещо в dbus.
6692  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Конвертиране на .pdf в .odt -: Aug 09, 2009, 12:07
Ей сега видях и online услуга:

http://www.pdftoword.com/

Не съм я пробвал, туко що я открих.

Не само Акробат го прави има и доста други, но както казах поне тези дето съм намирал са за боза и са платени. На това търсене:

http://www.google.com/search?hl=bg&rls=bg&hs=i1j&q=convert+pdf+to+doc

и подобни излизат доста резултати. Преди години съм пробвал разни демота под боза, но те не се справяха с кирилицата и определено форматирането отиваше по дяволите.


В разни форуми съм слушал съвети на авторитети да не се занимаваме с Акробати разни, а направо с Омни, Файн и подобни. Единствения свестен, свободен OCR за ГНУ/Линукс макар да подържа великолепно български език, не подържа pdf.
6693  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с инсталацията и шерването на лана с Slackware 10.2 -: Aug 09, 2009, 11:59
Аз ни в клин ни в ръкав да се намеся. Въпросните "сървъри" защо не ги запуснеш направо на слакуерската машина? Каквито и да са ще работят обезателно по-добре на Слака. Е ако не става въпрос за IIS, ама това чудо на нищо не работи добре в редките случай, когато работи.
6694  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Конвертиране на .pdf в .odt -: Aug 09, 2009, 11:46
Да ти кажа търсил съм много пъти, регулярно го правя последните 5-6 години. Няма. Съжалявам. Единствените предложения са за боза. Не съм се опитвал да ги пускам с вино, защото са платени, а аз не обичам да ритам с крак.
6695  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Емулатор за игри -: Aug 08, 2009, 22:22
vyrgozunqk най-добрия емулатор на SNES в историята, който мога да кажа с моя повече от десетилетие опит, съвсем не скромно твърдящ, че опитал абсолютно всичко, е:


http://sourceforge.net/projects/zsnes/

С най-чисто сърце мога да кажа, че е по-добър от всичко даже оригинала!

Марио ЗАВИНАГИ!

В Дебиан го има, Убунту не ползвам и не знам, но със сигурност ще го има на някое от външните хранилища.
6696  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: somepopularfilehostingservice.com -: Aug 08, 2009, 22:02
Старо като света, всеки знае отговора, макар поне аз да не мога да го сметна, а го има и в страницата на едно хакерче Мильо, дет все дири бъгове на Дебилиан  [_]3
6697  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Отново проблемче моля този път помогнете -: Aug 08, 2009, 21:46
genezischo надявам се да не ме наругаеш, но трябва да запомниш няколко неща. Сега няма да те карам да четеш статията на ESR за правилните въпроси, но все пак в кратце.

Когато питаш бъди любезен, заяждания като тези в половината от осемте ти поста включая последния, не се приемата добре.

Когато питаш давай конкретна информация. Ние не знаем по какъв начин си я инсталирал тази седега в случая.

Ако не ти се отговори веднага, почакай. Грубия език не помага. Ако не и се отговори изобщо подири сам помощ.

Никой не се е родил научен, но това не е причина да откажеш да учиш.

Ей такива работи, малко възпитано поведение, не е навредило на никой. Ние обичаме да помагаме на новите да навлезат. Добре си дошъл, ако се държиш прилично!
6698  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: somepopularfilehostingservice.com -: Aug 08, 2009, 21:29
Аз съм пълен некъдърник- счетоводител и съм учил само две висши математики за това не мога да го сметна. Обаждам се, защото и аз се интересувам, какво аджеба има на въпросния аватар ??? Аз на абсолютно нищо не мога да го оприлича, а разряда му е толкова малък, че увеличено е още по-неразбираемо.
6699  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Когато модераторите ги няма -: Aug 08, 2009, 18:15
plandz, Марчето е мод само на секция:

"Настройка на програми"

от подфорума за начинаещи. Не знам от какво се страхуваш. Пък и далеч не си начинаещ. Споко хора, никой не се е родил научен и не е кой знае каква философия. Момичето ще се справи.

Честито Марче и успех!
6700  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Когато модераторите ги няма -: Aug 08, 2009, 13:29
Проверих няма ГНУ/Линукс телевизия  ;D Втория е ясен, а третия няма да обсъждам  8)

По между другото и аз, и ти не сме прави. Ако направиш правописна грешка, например:

http://www.google.com/search?client=opera&rls=bg&q=%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%8C

linux-bg е едва втори резултат  ^-^ Значи има още работа по SEO, за да обхванем и тези случаи [_]3

А да в Алта Виста ако го напишеш с грешка на кирилица сме четвърти резултат, ако е на кирилица вярно се появяват предимно сръбски, но ако добавиш и нещо свързано с българин, България, български, отново е пръв. За съжаление няма локално търсене за РБ иначе щеше и тук да изкъртим баеркаста.
6701  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Когато модераторите ги няма -: Aug 08, 2009, 12:54

  -- дизайна, нещо по-свежо като например темата от блога на реалендер
 

Или аз не съм разбрал правилно, какво говори. А това го видях, че то просто е ужасно, все едно аз като студент в началото на века съм го писал. Даже по тогавшните стандарти беше грозно.

Скорпи не смятам, че е нужно СЕО. Напиши Линукс/Linux в Гошо.бг и виж първите 100 000 страници резултати какво съдържат ;D

Портала е стар, бъкан от съдържание и просто няма на къде да е по-нагоре в резултатите.

А за дизайна преди години имаше конкурс и даже на него имаше едно много интересно предложение от Мързеливец. Повечето дизайни от тогава може да си ги избереш от контролното табло. Аз понякога си слагам червения. Тогава хората рипнаха:

А ма то наградите малки, какво ще ти се бъхтя за такива, айде бегайте аматьори и т.н.

Та нашата общност нещо и куца съпричастността.
6702  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Когато модераторите ги няма -: Aug 08, 2009, 12:30
Аз забравих да питам Пор4е2, какво толкова хареса дизайна на:

http://alex.stanev.org/blog/

Темата е съвсем обикновена, няма нищо донаправено от стандартната и на всичкото отгоре е подходяща за дневник, но в никакъв случай за цял портал.
6703  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Когато модераторите ги няма -: Aug 08, 2009, 11:57
До тук с най-много гласове е Марчето, ама тя щяла да мисли до другия петък, защото този мина и тя отговор още няма. А пък Мирчо каза повече от един. Да навлезело младото поколение. И тука се появи Скорпи, ала глас в пустиня, никой не го подкрепи.

Аз много слабо го познавам по едно-две мнения, но хайде давам му +1 за хъса.

добавка
----------
Пловдив почивен е- събота. Ти кога ще си намериш работа? А за преминаване към Plone говореше още Весо Колев преди 6-7 години, ама го баннаха, той се ядоса и напусна. Да не би да искаш същото?
6704  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Когато модераторите ги няма -: Aug 08, 2009, 11:43
Имах предвид конкретно този проект:

http://openfmi.net/projects/linux-bg/

За да се случат всички неща дето ги искаше и ти най-много даже в онази дълга тема, задължително трябва да се мине от там.
6705  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Когато модераторите ги няма -: Aug 08, 2009, 11:31
Язък, една седмица провеждам кампания и накрая кандидата ми избяга в чужбина с народните пари  :'(

Даваш интересни предложения, но това значи кардинални промени в LBG. Ти твърдиш, че си добър в пърлачката, записвай се в Отворения ФМИ и се залавяй.

Гейта не е глобален модер. Я си представи, че Нетера каже. Бал съм Ви, морето беше добре, няма да се връщам да се занимавал с лузери.

Защо от известно време в профила ти няма никаква дистрибуция? Да не би да си се отказал от свободните Юникс подобни системи?
Страници: 1 ... 445 446 [447] 448 449 ... 459