Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 447 448 [449] 450 451 ... 468
6721  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: xorg 1:7.4+4 Debian Sid ***************** -: Nov 01, 2009, 12:42
Не просто са му сменили мястото в 4.3. Съжалявам. Работи си. Шошо после ще пробвам това дето каза, че от седмица съм обещал да се позанимая с Гимп за една икона на речник.
6722  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: xorg 1:7.4+4 Debian Sid ***************** -: Nov 01, 2009, 11:24
Да във Федора не си съществуваше още в предната 10 версия, което ме вкара във филм и ме накара на втория ден да я махна. Нямаше даже груб.цонф, не можеше и да се види, какво се стартира, само сплаша и това е. Благодаря на Недпетко и progmetal, но явно това в Сид не работи. Аз копам в Гугъл в момента, но още не е изкочил заек.


-------------
добавка
------------
Това е пълана свинщина. Инсталирах новото КДЕ 4.3.2, което ме изненада приятно, че доста работи вече работят и си става за работа. Превода на Ясен също не отчайващ, макар да може доста да се подобри, но си е друго, като вече си пише на български повечето неща, грее душата, широка, славянска. Обаче да. Смотаняците са премахнали модула за настроика на клавиатура. По-точно са оставили единствено, с какво забавяне да зацепва, а тъкмо в 4.1/4.2 стана работещ, след сериите 3.3/4/5, където беше просто фигурант. Ега ти!
6723  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Има ли девойки в нашите редици? -: Nov 01, 2009, 11:06
Хе-хе, от мене туршията, винското и други работи.

Ама то Марчето е от Бургас, учи в София, едва ли знае как се плетат чорапи, но пък ще си направим хубав фест. А както и застудява... е-е-е-ех. [_]3
6724  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: xorg 1:7.4+4 Debian Sid ***************** -: Nov 01, 2009, 09:57
Шошо и КДЕ и в Гном знам къде са тези настроики. А това:

За Х-Server
System->Preferences-. Kayboard -> Layouts -> Layout Options -> Choose Key to Restart X


ей сегинка ще го пробвам. Въпроса е, че има и други среди и други виндос манажемани и ми се ще да мога да си пиша и в тях. Специално с Гном се борих около две седмици, но не мога да разбера, защо тоно на тая машина която съм в момента просто увисва, ей така. Както примерно си сколираш страницата и умира. И се случва от петата до петнайстата минута, както си го пуснал. Махнах абсолютно всички пакети имащи нещо общо с ацпи или повер манагеман и нищо. Затова рекох, че точно на тая машина няма да е Гном. На други машини, не ми го е правил. Чакай, че се отнесох...

---------------
добавка
---------------
Шошошонски, това е много мила и приятна последователност, но се оказа, че наработи дори в самия Гном. И екстра пакети на Хали-гали в Дебиан не видях, може пък да съм ослепял де да знам. Някой има ли смислен отговор, защо аджеба убиват екса съвсем нарочно?
6725  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / xorg 1:7.4+4 Debian Sid ********************** -: Oct 31, 2009, 22:37
Така аз, че съм ламер ламер съм. Ама реших да се върна на Сид и той ми **** някакъв нов Х-ъ. Това чудо е съвсем, ама съвсем съсипано. Навсякъде е вездесъщото "конфигуред х*й", никакаква въаможност за каквото и да било. Специално аз срещам два уникални проблема:

1. Кирилица- просто забрави, все едно нищо не си писал в ****** хорг.цонф. В гном някак си през собствената му система работи, но на нищо прилично. С КДЕ не съм пробвал още неговата щуротия.

2. Просволутия ДонтЗап фалсе, ако го сложиш изобщо отказва да стартира Х-ъто. Как ******** да си върна Цтрл+бацспасе.

Осъзнавам напълно, че това са напълно ламерски въпроси, но не би трябвало уважаваща себе си програма да ми ги причинява. Да не би да искат да мина на конзола?

п.п. Кирилицата ми в момента е осигурената от симпле машината, кояо учудващо този път работи.

Като типичен ламер, ще те пратя да почетеш малко Правила на форума ;)
bop_bop_mara
6726  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Има ли девойки в нашите редици? -: Oct 31, 2009, 00:11
Защо? Не съм, гласувах си:

Момче / мъж съм

Просто е добре да се знае, освен Марчето мятка ли се някоя наоколо. Тя и Гата Негра вече ни забрави. Една две задодоха по въпрос два и се скриха. Да видим сега как е.
6727  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Има ли девойки в нашите редици? -: Oct 30, 2009, 22:07
И това преброяване на дивите зайци е добре да се повтори.
6728  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Миришат ли ви чорапките? -: Oct 30, 2009, 22:06
Темата е от преди три години, но смятам, че като истински мъже трябва от време на време да я опресняваме. Аз гласувах естествено с да  [_]3
6729  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Нов английско-български речник -: Oct 28, 2009, 17:32
Логото е доста прилично, но след като щще е png, а не svg, дай някакви размери и брой цветове (нещо като 128х128/8бит), за да знаем в какво да се ориентираме. Утре като се добера до настолен компютър, може и аз да измъдря нещо.
6730  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Глобалното затопляне -: Oct 27, 2009, 19:30
Хе-хе ще пишем, ама сега съм обещал на децата "Костенурките нинджа", а понеще съм при тъщата, освен лаптопа нямам друг компютър. И  все пак нека флейма започне сега!

А и като под темичка:

Какво ще кажете за версията от филма "Винаги ще има утре"(май так се казваше), където твърдят, че ще настъпи застудяване?
6731  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Въпроси за Debian -: Oct 27, 2009, 16:06
Това дето го мислиш са практики от кде3.5

Не знам на мен винаги ГЪК са ми харесавали в пъти от Ят. А с Ят/КДЕ-4 положението е отчайващо и ме върна на Гном. Все пак виж на гном луук. С kdesu  за разлика от gksu, можеха в минало бешело да се пускат приложения с правата на произволен потребител. Klipper е в пъти по-добър от glipper. Поради някаква странна причина и двете не се инсталират по подразбиране в Гнома и трябва да ги добавиш. Друго нещо, което не се инсталира и на двете места, а е адски удобно- yakuake/ guake. Втория беше много зле, но го стабилизираха на последък.

За стартиране от конзола, няма да стане. Това е някаква странна врътка в kdm. Ако недоносчето gdm може да го изтърпиш или постъпиш екстравагантно и си сложиш entrance ще имаш тази екстра. Лично аз съм съгласен да си пиля нертвите при всяко рестартиране на графичната среда само заради това.

Drake и Yast2 няма в Дебиан. Второто взеха да го пренасят, но като видяха, колко е зле и неизползваемо го зарязаха. Първото доколкото ми е известно не е свободен софтуер, макар да признавам, че е чудесен инструмент.
6732  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Големият адронов ускорител -: Oct 22, 2009, 20:01
c2h5oh за втори път само в тази тема заслужава бири от мен. Бах човек, де я криеш тая оригиналност???

Златко, заяждането не беше лично, все пак сме в "42". Никой не омаловажава познанията ти по чужди езици и приноса ти, далеч по-големи от мойте скромни.

Всички по- надолу от Тхе Голд. Брех хора свикнал съм да чета какво ли не в този раздел на форума, но Вие момчета обирате точките.
6733  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Големият адронов ускорител -: Oct 19, 2009, 21:53
Що ли го превеждат като ускорител, като е Collider ???

Ами защото бившия преводач на КДЕ се е омотал яко с превода. Туй чудо се казва "ускорител на елементарни частици" или по тинейджърски "андронен колайдер".


п.п. теенагер --> юноша, дете между десет и двадесет години.
6734  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Доброволци-инсталировчици за инстал фест (номер 2) -: Oct 15, 2009, 22:43
@пета точка
Съжалявам, не съм дочел мнението ти. Карай.  [_]3
6735  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Доброволци-инсталировчици за инстал фест (номер 2) -: Oct 15, 2009, 18:52
Нинджа!

Бре то Е май не управител на прозорци, а цяла среда, за LXDE се отнася същото.

Иначе много ще се учудя да разбера, че някой който си слага Кубунту, знае какво иска ;) Е изключвам инж. Тони, той винаги знае как да прецака нещо ;)

Напълно не съм съгласен, че Дебиан отстъпва на wuser friendly дистротата и прилича на Слак.  По между другото последния също може да бъде вкултурен. Примери- Слакс, Зенуолк, Васт и т.н.

И все пак на новак винаги слагам Мандрива, може би, защото аз самия започнах на Мандрейк 7.1
Страници: 1 ... 447 448 [449] 450 451 ... 468