Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 447 448 [449] 450 451 ... 588
6721  Трудова борса / Търсене / Re: Предлагам работа с LaTeX, Emacs -: Sep 25, 2013, 10:27
Интересна офертичка. Ако не си бях намерил точно преди седмица нова работа, бих се възползвал. Ама който е латексаджия, едва ли би се възрадвал да чуе, че му искат ексемел.
6722  Нетехнически теми / Коментар / Re: С какво допринасяте за Linux и общността на отворения код? -: Sep 20, 2013, 11:21
Скромен си. Ето една от уникалните класики без аналог:

http://www.gat3way.eu/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=101&cntnt01returnid=15

Струва диаманти.
6723  Нетехнически теми / Коментар / Re: С какво допринасяте за Linux и общността на отворения код? -: Sep 19, 2013, 10:46
Аз май не се занимавам да разгласям. Който е готов, сам ще дойде. Аз още се боря за големият си син. Има комп от четири години и мина от Мандрива на нещо друго, после на УСУ, от няколко месеца пак на другото. Борбата ми със собствената ми майка е обречена.
6724  Нетехнически теми / Коментар / Re: С какво допринасяте за Linux и общността на отворения код? -: Sep 19, 2013, 10:11
Аз списвах електронен вестник с други ентусиасти. Останахме само двама и затова пиша основно новини. Но и това заредих напоследък, защото си намерих работа да чукна на дърво, да се задържа. Например за последният месец съм написал само две. До към април пишех по толкова на ден. Опа едната не я публикувах, значи една.

Също така съм част от портал за видео-уроци. Там отговарям за сервизни неща, давам пари и така нататък. Но там не съм влизал от май месец, нищо, че гласувам почти всеки ден за него. Пак нямам време. Ще се намери де. За там бях почнал една серия от уроци за ЛО, регулярки и за конзолата на Мъсял. Нищо от тях не е довършено, а трябва. Вероятно по Нова година ще е поне едното, че ще са почивни дни.

И на последно място пиша малки програмки на Пърл. Засега съм публикувал само една, но живот и здраве, ще има още.  Основно с това се занимавам в момента, а дори за него не ми стига време.

Простата истина е, че с помощ от всякакъв вид могат да се занимават единствено безработни. И дори тогава трудно биха могли да съчетават два проекта. Моята равносметка от миналата и по-миналата година е, че двата проекта (без тези на Пърл, първият от които не беше започнат) ми отнемаха общо по 18 часа на ден и пак не бяха достатъчни, въпреки че не ги движа сам.



Гейт докато програмчето ти беше под ОПЛ, това беше твоя грандиозен принос към общността. Също така грандиозен, но само в родната част (което май е най-важната) е приносът ти (както на Зеридон и някои други) с уникалните статии свързани с администриране. Имаш и за програмиране, но малко, все пак добра точка, ако човек се занимае с Ц (там Валгринд -wall и т.н.).

Кибер ти имаш от най-важните приноси, имайки предвид, че превеждаш третата най-голяма графична среда. В това отношение си изпреварен единствено от кръга на Ясен, Шопов и Христов с другачето му, но само защото имат дълголетен стаж и са превели повече неща, без последните двама. Важно е също, че си активен, защото много от тези с огромни приноси, отдавна ни отсвириха. Например на споменатото Габрово.цом имаше изключителни преводи на дебианска документация за напреднали и не толкова.

А да не забравяме, че си и един от най-скъпоценните членове тук. Това е грамаден принос, имайки предвид, че този форум е горе-долу единственият свързан с нас. Споменавани сме в Дир, Камината, Калдата и на други места, но там е съвсем между другото. Като потребителски форум, този е единственият жив. Ли мърда нещо, ама колко?!


Неинтеле, твоето (май сме си го говорили в чата на другия форум) е кауза пердута. Докторите касата им нарежда в писмен вид, какво да ползват. Нямат право на никакъв избор.
6725  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Блокиране на javascript в PDF файлове -: Sep 13, 2013, 13:51
Въпрос, защо държиш да го блокираш? Ако наистина е толкова важно нещо дето не го поддържа избора е голям. Като минеш през xpdf, минеш пред zathura и така нататък, ама мисля, хич няма да си доволен от тях.
6726  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Блокиране на javascript в PDF файлове -: Sep 12, 2013, 14:11
Щом си на ЛМДЕ, то един evince или по-добре epdf ще свърши работа. Аз ползвам KPDF, ама тук няма да го рекламирам, че за твоя случай май изобщо не е подходящ.
6727  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: За Linux-bg.org -: Sep 12, 2013, 14:09
Това не е лично отношение. Просто турчолята не се различават от нашите си хахори: обикновени гаменчета.

По между другото, като влязох ми даде, че ми е забранен достъпа, но след опресняване (F5), всичко се оправи. Вижте там всичко ли е наред.
6728  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: кой кой е ? -: Sep 12, 2013, 14:03
Я пък ти. Да ти кажа какво беше със седем едно. Бича аз вътре. Бях наинсталирал камари wm. А Ве всички дето имаше, десетина. Ама влизам, не мога да правя нищо. Не мога дори да изляза и тогава студен рестарт. И така петстотин пъти. Накрая се спрях на кде2, оти само там имах шанс. Имах под ръка супер яката машина П2@233 ;) Ех спомени.

Имах една състудентка от твоя край. Казваше се Вихра. Ако познаваш някоя (най-вероятно счетоводителка) с това име, ще да е тя. Поздрави я от Гошето, ако изобщо е там де. Имахме още едно момче Андрей, ама той едва ли се е върнал. Как да е. Ех спомени втори път.
6729  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Не ми поддържат дистрото. Има ли реален риск? -: Sep 12, 2013, 14:02
Споко', нито реален, нито нереален. Ама тока хич не си струва. Виж обаче ей с'а ще дойде монтанчанина и ще ме гърби, че говоря за ток ;)
6730  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: кой кой е ? -: Sep 09, 2013, 11:43
Само не разбрах защо трябва да се похабяват пари, за да се пекат бланки ?????????
6731  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Разлика, между Lenny, Squeeze & Wheezy – каква е тя? -: Sep 04, 2013, 16:15
Специално за машина предоставящи услуги, има само един случай, когато се налага да се транслира ядро. Това е, когато е някаква смахната платформа, за която няма готово такова в дистрибуцията. Въпреки последните орязвания в Дебиан в това отношение, едва ли ще намериш жива платформа, за която той да няма готови ядра.

Разни профита тук разправят, че се налагало и когато имаш мрежова платка на Броудком (сиреч имаш някой Дел от последните години), защото последните две компании са скапаняци, ама не си споменавал подобно нещо.

Обаче Кибер ми се струва, че човека говори за великият Кънтър. Само в теми за тази малоумна игра съм срещал да се споменават в едно изречение кадри в секунда и транслиране на ядро. Както стана ясно от последната такава (нейде ранната пролет), това което правят е да намалят времето за отговор, което е нож с две остриета.
6732  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Смяна на клавиатура в Linpus Lite MeeGo -: Sep 04, 2013, 16:07
С Linpus идват ацерите, асусите в най-добрия случай са с роботче. Иначе Линпус е обикновен Ред Хат, както се правят нещата там, така се правят и в Линпус. Горе долу си представи, че си с Цент ОС. Не е най-вярното, но е достатъчно приближение.
6733  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: КАКВО СТАВА С ТОЗИ ФОРУМ -: Sep 02, 2013, 11:41
Лунар нямам. Основно купувам детски лекарства с парацатамол и т.н. Във всичките листовки пише горе-долу едно и също: възможно гадене, световъртеж, разтройство, временно повишаване на телесната температура, като задължително завършва и с други. Възможно е да има и различни или някои от тези да липсват, ама си е това общо взето. Та от соли и минерали едва ли ще получиш разтройство. Е добре, може да ти се догади ;)

Аз самият не съм ги ползвал, не се е налагало, пък и са скъпички. Само съм чел за тях. Опасният наркотик не случайно беше откроен, защото е ясно, че не е такъв. Е вероятно организмът да свикне и да не ти действа е възможно, но това не е наркотик ;) Написах го така, че нали се хванахте за този суфикс -ин.

п.п. и сега си виждам една правописка, използвал съм в това словосъчетание два пъти пълен член, на Аспирин е трябвало да го пропусна.
6734  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: КАКВО СТАВА С ТОЗИ ФОРУМ -: Sep 02, 2013, 09:27
MMS не знам дали лекува рак, най-вероятно не, поне по това, което е общо известно за рака. Иначе не се различават особено от всяко едно друго лекарство, някакви соли, минерали и ала-бала, извлечени при химична реакция. Ако не помагат особено, то едва ли пречат. Със сигурност опасният наркотик аспиринът има описани повече странични ефекти на листовката.

Ефин въпрос към Гейт. LSD е психоген, халюциген или както там беше. Това значи ли, че е е вид екстази? Ако е така, то тогава този руски американец е отговорен за Дорс и една огромна част от гениалният рок на миналият век, за което трябва да му благодарим.
6735  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Двупанелен файлов броузер -: Aug 28, 2013, 16:56
Последно ползвах ТЦ на Дебиан през 2006-та, когато той непредизвикано ми изтри целият домашен каталог. От тогава не съм. Това е тъпа, архаична програма, но наистина притежава някой уникални черти, които обаче не са в основната инсталация. Както и да е. Да не се отклоняваме много. Писал съм по темата няколко пъти за вестника. Ето едно от тях:

http://vestnik.hbcom.info/comment.php?comment.news.475

Бе е нужно да четеш цялото, а да идеш най-отдолу и да последваш последната дадена препратка. Това е най-доброто за момента като усещане.
Страници: 1 ... 447 448 [449] 450 451 ... 588