Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 450 451 [452] 453 454 ... 588
6766  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: „София прайд” 2013 отменен -: Jun 21, 2013, 08:24
В годината има разни прояви, където се акцентира по някакъв проблем. Например сещам се за ден на Земята ли се наричаше, как беше,  дето страницата на Гошо е черна, за да не хаби ток, а хората си изключват крушките за по един час, което естествено с нищо не променя консумацията на ток.

Та и тук така. Един ден в годината те ни напомнят за себе си. И се опитват да ни кажат, че трябва да се съобразим с тях, а не да ги дискриминираме. Макар последното да е безпредметно, защото отдавна е законово уредено (даже в конституцията) и никой за нищо не ги гони.
6767  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали моят глас се брои и има ли смисъл да гласувам?!??!? -: Jun 21, 2013, 08:16
За които  facebook  e блокиран адрес, кой  е този човек. Екранна  снимка моля.

Това с темата за пушенето можем да си го дъвчем до  второ пришествие.  Ако е вредно, защо тогава не е забранено? Марихуаната е далеч по-безвредна, но е забранена. Това е правилната позиция. А не тук може, там не може.

И  смешният плач на непушачите. Повечето тук да не кажа всички имат автомобили. Само с едно слизане до центъра изпускате повече вредни газове, отколкото един пушач за целият си живот, ако ще по три кутии на ден да пуши, няма да успее.

Чист въздух в парковете? Може, но не софийските. В София има всичко друго, но не и чист въздух и това далеч не е заслуга на пушачите, а на споменатите автомобили и индустрията.

Не че и ресторантьорите не са смешници. Говорят по телевизията някакви глупости. Да ние ще сме първите, но не сега. И това го разправят от как взеха да се появяват забрани, а вече много години станаха, може би 15  или повече.

Всичко това го разправям докато съм в леглото с лаптопа и пуша последна цигара, преди да тръгна на работа ;)


п.п. Забравих да нахраня непушачите. Много са доволни и много настояват на забрани. Защо? Защото са малцинство. Пушачите сме повече. И Едмън е пушач. Пушач ли  си то е за цял живот. Те не могат да победят с пазарни методи и търсят непазарните. А това е диктатура. Обаче, ако някой дойде в къщата им и каже, че спалнята им трябва да се боядиса оранжева на зелени точки, ще са първите дето да рипнат. Но това, че някой налага нещо на някой друг в частната му собственост, няма проблем, след като не са те.

Аз и преди казах. За забраната съм. Но съм за пълна забрана. Цигарите да влязат където им е мястото — в списъка с наркотиците. Сега това е лицемерие. И точно затова никога няма да установим кой крив и кой прав, защото въпроса е поставен нарочно погрешно.
6768  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Алтернативно електрическо захранване в нашия дом/офис/вила -: Jun 21, 2013, 00:05
Момент какви са тия вакуумни тръби и защо е идиотия да имаш    бойлер? Тия 80% дето не живеем в София, Русе и Варна, имаме бойлери!
6769  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Конвергиране от pdf във word, doc -: Jun 20, 2013, 23:59
Не съм ползвал това програмче, дето идва с Xpdf, но последният има бая проблем с кирилицата (сиреч не я разпознава) и не  вярвам то също  да се справи.   А и въпроса  беше за pdf като  контейнер на изображения, а не на текст.
6770  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: „София прайд” 2013 отменен -: Jun 20, 2013, 23:51
Добре, ама не мога да разбера по каква логика се подразбира, че наоколо няма педеруги?  Те се рекламират, че са  между   10 и 20%.  Това, ако е вярно, означава, че наоколо има поне трима-четирима редовни посетители, дето да са меки китки. Въпроса изобщо не е за подценяване.

Обаче аз напълно подкрепям Наката, трябва да обсъдим задължително лесботата ;D
6771  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Забраниха на Microsoft да продава Word -: Jun 20, 2013, 23:40
Адаш по фамилия това  струва ми се е твърде тесногръдо. Ако могат да спрат дори тях, какво гарантира, че няма да спрат нас, дето сме бая по-слаби?  Невеществените (и изобщо)  патенти са зло и носят само зло.  Това, че злото е покосило нашия противник, не бива да ни радва, защото то може да настигне и нас.

Правилният начин е пазарният.  Както кум Лиско успя с пазарни методи да се наложи на IEvil, тъй  ще се радвам същото да стори ЛО.

Сега леко мога да те стресирам, като кажа, че нито ЛО, нито кум Лисан ме интересуват особено, защото те са не по-малко шиндоширани от аналозите, които преборват. Нявга един вече мъртав идол на попа бе казал, че не може да е истински черен и да е истинска звезда. Може би това е цената.

Та за мен не е толкова важно разпространението, а идеите. Но това ще оставим за друг път.
6772  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали моят глас се брои и има ли смисъл да гласувам?!??!? -: Jun 16, 2013, 13:45
Въпреки, че не е към мен тази забележка, веднага  държа да се включа, защото се чувствам засегнат. Не моите права произлизат от държавата, а държавните задължения произтичат от мен. Държавата не е някакъв божествен орган, че да ми казва тя на мен нещо. Твоето разбиране е феодализъм!!!

И още нещо. Независимо дали има единна ставка или прогресивна, то по-богатият винаги плаща повече в абсолютни числа.
6773  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За дизела -: Jun 16, 2013, 08:42
В крайна сметка това е едно и също.Ако дохода ти е недостатъчен да си позволиш да си купиш нещо, то ти е скъпо. Ако да речем хляба струва  10 ст., но твоята дневна надница е 50 ст.,  то хляба ще ти се струва безумно скъп, нищо  че другаде по света може да е 10 или двадесет пъти по-скъп.

Тъй,  че няма какво толкова да сравняваме цените. За цените се грижи   пазара. Дайте да видим как да си оправим дохода, което вече си зависи от нас. Разбира се има го  и най-хубавият вариант  да се върнем на село и да си ядем екологична  храна, а каквото изкараме да ползваме за нещата дето не можем да си произведем самички.

Но естествено никой съвременен    човек не би се навил на тази перспектива, защото в града живата си е лесничък, удобен и забавен.
6774  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Алтернативно електрическо захранване в нашия дом/офис/вила -: Jun 15, 2013, 22:36
Интересно четиво, но   този  определено не  е звездоброец.
6775  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с pdf: бъг или екстра? -: Jun 15, 2013, 17:16
Направих експеримент при мен.  От стандартен външен  диск заредих  pdf без  разширение, а в последствие преименуван с име едно от всичките  си налични четци —  kpdf, zathura, xpdf, epdf, mupdf и…  evince.    Без първият всички останали са от стандартното хранилище на Дебиан 7.  Последният при мен е   версия 3,4,0  (предполагам това е версията и на гнома).  С Evince  заредих както от менюто на конка, така и от конзола.
6776  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали моят глас се брои и има ли смисъл да гласувам?!??!? -: Jun 15, 2013, 13:41
За да го осъдят (ако беше жив) нали трябва те да свидетелстват? Кой би свидетелствал в своя  вреда?  Няма такъв.

Да Ве чели сме книжките  на Гошето,   още един покойник по между другото. То и героите в тези книжки повечето са покойници.         
6777  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали моят глас се брои и има ли смисъл да гласувам?!??!? -: Jun 15, 2013, 12:13
Бинесмените дето знаели не мислиш ли,  че десетте  процента на въпросният политик са им излизали по-евтино от законната процедура? И по-сигурно.

Стига с тия баби. За БСП гласуват не само баби. Имаме действащ член на тая партия във форума и той никак не може да се нарече дядо. По-млад е от мен. Описваш го като конспирация,  а не  е.
6778  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Конвергиране от pdf във word, doc -: Jun 15, 2013, 12:07
Ей  ти на нямало, трудно  било, ала-бала. А някой хора писали, писали:

http://homelinuxpaper.org/news.php?extend.476
http://homelinuxpaper.org/news.php?item.482

Ама кой да седне да потърси.

Иначе не е задължително pdf да се ползва като контейнер на картинки, за да не могат да се манипулират текстове. Издателските системи от полиграфически съображения по подразбиране растеризират текста.

Обичайният способ за нас обикновено е convert. Има някакви фъшкии за една друга ОС дето уж можели да преминават от един документен формат в друг, но аз работещи не съм видял.

ЛО може директно да отваря pdf, PDF Edit също, но не съм убеден до колко  е практичен.
6779  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали моят глас се брои и има ли смисъл да гласувам?!??!? -: Jun 15, 2013, 09:49
В твоите въпроси не е намесена само една партия, а всички управлявали до днес са дали своя дял, съответно   и всички гласували.
6780  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Алтернативно електрическо захранване в нашия дом/офис/вила -: Jun 15, 2013, 09:47
По-големият  Ви проблем е, че повечето  произведена енергия ще иде „на вятъра“, защото зареждането на батериите е бавен процес и съответно загубите ще са огромни.
Страници: 1 ... 450 451 [452] 453 454 ... 588