Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 465 466 [467] 468 469 ... 588
6991  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: Apr 14, 2013, 09:27
Мутрите били в „ъгъла“? Това сериозно ли? Славчо Христов, Маджо, Емил Кюлев, Доктора, много други да ти говорят нещо тези имена от най-близкото обкръжение на Костов? Държавната администрация „съкратена“? Давам втори опит да познаеш. Приватизацията беше най-активна по Костове време и пак тогава бяха най-големите кражби от нея. Точно тогава беше най-престъпна. И пак тогава най-много хора загубиха прехраната си точно по тази причина, а не мнимото съкращение на държавният апарат, което реално точно тогава получи най-голямото си раздуване в относителен дял.

Да страната се стабилизира за следващите осем години, но това не отменя другите факти и не трябва да се криви истината.
6992  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: Apr 14, 2013, 09:00
Не е. Човека е професор и си живее бейски. Не е милионер и какво от това? Вместо да се радваме, че сме имали поне един честен и умен политик, ние му се подиграваме, как престъпниците от собствената му партия са го извозили и са ни обрали. Без господа като тях, днес можеше да сме много по-добре.
6993  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: Apr 13, 2013, 16:49
Ляво е политика в услуга на работници и селяни, а не в техен ущърб. Следователно ББ няма как да е ляв. Стани шеф също не е ляв. Може някой по-млад да се зачуди, но реално най-лявото правителство от изгрева на демокрацията до сега е това на… Костов.
6994  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: Apr 13, 2013, 02:19
Нито едни от тези не са комунисти. Комунистите целят комунизъм, а не демокрация и свободен пазар. Корумпирани са да, но не са за смяна на модела. Точно обратното, от опасност да не се смени, отидоха на предсрочни избори. Обидно е да се наричат комунисти, включително е обида към комунистите. Колкото и да е странно, познавам такива, не са пенсионери, а млади хора.
6995  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Добра програма эа эаписване на диск. -: Apr 12, 2013, 22:48
 Нерото е спряна от поддръжка и общо взето е  най-лошата програма за нашата ОС. Тук е време да кажа cdrtoos ;) И сериозно не знам, защо препоръчвате к3б при положение, че пича не е споделил каква среда ползва. Не разбирам и защо извънредният ползва „е абаротнае“ вместо „з“. Това, ако е опит за оригиналност, е откровено жалък и достоен за презрение и порицание.
6996  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: Apr 12, 2013, 20:49
Хората, които получават големи заплати, най-често работят много по-малко от тези с малките. Това е моето наблюдение. Работливостта не зависи от приходите.
6997  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: Apr 12, 2013, 18:36
Германците не живеят добре. Типичният българин не би издържал и седмица обикновеното ежедневие на немеца. Би се гътнал. Не сме научени на работа, дисциплина и стрес. Уви това се отнася дори за компютърджиите дето единствени се водят, че работят по европейски с европейски заплати. Не коментирам изключенията потвърждаващи правилото.
6998  BSD секция / Настройки на хардуер / Re: Debian k/FreeBSD ZFS root най-сетне -: Apr 12, 2013, 08:25
Корените са там и това и до днес си личи. Приели са стандарта, защото са част от индустрията и не биха прогресирали, ако бяха останали студентско упражнение. Но с това се задълбаваме прекомерно в теория.
6999  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: Apr 12, 2013, 08:22
Зевсе не мога да разбера, защо този човечец обвинява комунизма, дето изобщо не е идвал, за сегашната нелека съдба на мнозинството. Това го сторихме ние самите. И го направихме с ясното съзнание. За да може едни да изпъкнат, други много повече трябва да потънат. Това е свободният пазар. Успяват по-добрите. И аз спя спокойно, защото мога да изрека тези думи. В социализма нямаше да спя спокойно.

И накрая след безкрайна поредица от изводи, лишени от смисъл, получаваме нелогичен завършек. Трябвало да гласуваме с невалидни бюлетини, за да сме покажели, че не сме уфсе и не сме съгласни. С какво? И как?

Като играем тяхната игра? Като ги легитимираме? Прекалено къса памет имаме. Преди три години и половина имаше над 20% наказателен вот от подобен тип. За какво го използваха политиците? За изборни машинации. Като участваш в системата, не си против нея.
7000  BSD секция / Настройки на хардуер / Re: Debian k/FreeBSD ZFS root най-сетне -: Apr 12, 2013, 08:01
Ядрото Линукс може да е досифицирано, а обкръжението все повече и повече шиндоширано, но реално това семейство не  е служило като шаблон за нашата ОС. Ако нещо изобщо е служило като такъв, това са точно БСД и Миникс.

Концепцията е проста и казва просто — прави нещата прости, глупако. Тафталогията от предното съобщение не е случайна. Това, че нещо може да се направи, не означава непременно, че трябва да се направи.

Аз не искам разпалване на идеологическа война срещу БСД, защото Соларис е техен представител. За всеки има място под слънцето и дори тяхното слънце още не е залязло, въпреки че така изглежда.

Добре на теб ЗФС ти върши работа. Вероятно върши работа и на много други хора, затова предложих да е в статиите. Но аз като един истински Таненбаум ще кажа, че според мен, направата на такива комплексни системи в новото хилядолетие, е грешка.
7001  BSD секция / Настройки на хардуер / Re: Debian k/FreeBSD ZFS root най-сетне -: Apr 12, 2013, 01:15
Това е ФС тип швейцарско ножче. Сиреч опитва се да е три неща наведнъж и да прави прекалено много неща. Това поведение е нормално за едно недоносче наричано ОС и напълно обругано в концепцията на Юникс. Няма място в нашият свят и съм безкрайно благодарен на слънцето, че не го пусна под ОПЛ, макар бтрфс да е като олекотена версия на същото.

Нека направя и аз предположение, че на това мястото е в статиите.
7002  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: Apr 12, 2013, 01:09
Затова непрекъснато повтарям пряка демокрация, пряка демокрация, пряка демокрация. Гласувайки Вие легитимирате сегашната порочна система.

Марче, не всички. Само тези взели 1% и нагоре на парламентарни избори.
7003  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: Apr 11, 2013, 08:06

РЦ бандит от трън та на глог. Няма да е за едните популисти-националисти, а ще е за другите, които в добавка са подлоги на ДПС и ГЕРБ.

BB докато има държавен бюджет, винаги ще има за крадене. Не се съмнявай, че пророичеството ти за Турция ще се сбъдне. За радост и нас няма да ни има тогава.

Версия 13, ти си много умен човек, но от моята камбанария изобщо не споделям мнението ти. Тези, за които смяташ да гласуваш с нищо не са по-добри от останалите
…и са го показвали многократно.

Достатъчно често гледам Алфа и това не променя мнението ми, напротив, затвърждава го.

Поздрава, който си дал е антиреклама. Не знам, кой е пял това, но този не става. Аз да бях направил песента, щеше да е по-добре.
Този звучи като ГОшо от Почивка. Сериозно. Мега зле е. На мястото на Сидеров, никога не бих пуснал това в ефир. Срам.

Пламене чудесни напомняния, има и още за припомняне. Бездната между народ и политици доведе протестите. Бездната остана, ще има неизбежно нови протести.
Дир откриха топлата вода. Естествено, че богатството на народите няма общо с мерките за финансова стабилност. Обратното, обикновено те водят до обедняване.

Хубавото е, че поне има протести. Преди месеци дори това нямаше, та един наркоман съгражданин на Ласков да рецитира на басов звук:

„Народът ни е толкоз прост, че дори не протестира“


HQ невалидната бюлетина те прави част от политическата система. Прави те съгласен с настоящето управление. Даваш легитимност на сегашната конюнктура.
Прекалено евтино продаваш такива важни неща. Но това си е на твоята съвест.

Б2Л с огромна радост разбирам, че сме на едно мнение по този въпрос.

Ласков, те няма да послушат, но ще имаме нелегитимна власт.

Нифелхайм, както обикновено страховито включване от твоя страна. Привети!
Имайки предвид, че думата е руска, то асоциацията, също е интересна ;)

Едмон прости, че съм тъп, но не знам, какво е дилдо. Би ли обяснил като за прост човек.

7004  Програмиране / Общ форум / Re: Препоръчайте някакъв C++ компилатор -: Apr 08, 2013, 19:39
Ще се самоцитирам от друг форум:

Цитат
Уф много сложен въпрос задаваш .… та да споделя, каквото мога. … Ето тези са, който съм открил аз:

http://www.codeblocks.org/cbplugins
http://www.openwatcom.org/index.php/Main_Page
http://www.ultimatepp.org/www$uppweb$vsqt$en-us.html
http://libre.adacore.com/libre/tools/gps/
http://codelite.org/LiteEditor/QmakePlugin

http://www.oracle.com/technetwork/server-storage/solarisstudio/downloads/index-jsp-141149.html

Няма нужда да казвам, последното е най-сериозното от тях, а например Ултимейта за чеп не става, освен ако не пишеш за неговата си библиотека. Всички са многоплатформени, защото такива съм търсил. …

Аз най-добри резултати съм имал с боба, но и гъпъсъто като, че ли добре се справя. Боба не съм изредил горе, защото го смятам подразбиращ, за какъвто и да е език. Но да знаеш, че занимаваш ли се с Qt, много гадни проблемчета има и силно изнервя, нищо, че декларира поддръжка.

Но аз реално пиша на  kate и nano, че са ми най-пестеливи на ресурси, а на лаптопа не са ми в изобилие. Ако включа интегрирана среда трябва да изключа всичко друго.

А да и в списъка трябва да се сложи затъмнението, но аз пермаментно съм го изключил. Много е странен. Или го обикваш от пръв поглед или го намразваш. Нека не ти звучи като антиреклама, но обикнали го познавам единствено педали. Може и нормални да има.

Надолу в темата се изясни, че все пак затъмнението си има почитатели и питащият избра именно него. При него в университета му бяха набили Dev-C++, а той беше опитал и Code::Blocks, но не беше доволен.

Виж какво е писал bvbfan, той за разлика от мен е профи, аз съм ламер.
7005  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Малко помощ за едно слабо ПЦ -: Apr 08, 2013, 19:22
Антикса също го подкрепям. Той е едва второто дистро, което върви с втората ми любима среда — ROX. Той ползва дебиански пакети и няма никакви проблеми. Но повечето включени по подразбиране неща са конзолни. В Слитаз настройките на мрежата са графични. Всяка от споменатите дистрибуции има пакетна система и няма да имаш особени проблеми с добавяне на още програми.

Фалша може да се добави навсякъде. Все пак той е просто една кофти написана споделена библиотека. Ръчно е слагането само, ако искаш последна версия. Иначе си го имат в хранилищата.
Страници: 1 ... 465 466 [467] 468 469 ... 588