Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 466 467 [468] 469 470 ... 500
7006  Програмиране / Web development / Re: MVC -: Apr 10, 2010, 08:52
Добре де, кажете нещо и за нашенския Тангра. Чувам от разни спецове, дето са го наглеждали, бил много сериозен.
7007  Програмиране / Web development / Re: Проблем с зареждане на img файловете -: Apr 10, 2010, 08:42
От зад напред, къде се намират картинките, които не се зареждат?
7008  Преводи / Преводи на програми / Re: Няколко въпроса по българския превод на LXDE! -: Apr 08, 2010, 19:18
КБ, МБ, ГБ, ТБ...

където са битове

Кб, Мб, Гб, Тб...
7009  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: HTML5 && Quake II -: Apr 05, 2010, 19:53
Видях го това. Просто хората демонстрират какво може js с много нишки и канвас. Иначе по-простички игри като Хироус две още преди няколко години бяха възможни и пренаписани.
7010  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ..... -: Mar 30, 2010, 21:34
backtolife ти чел ли си ми подписа?
7011  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ина ли mail клиент с криптирана връзка -: Mar 30, 2010, 20:45
Ех  jark, който е прост е за дълго...
7012  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Смятате ли, че сайта трябва да се промени? -: Mar 29, 2010, 19:03
Предложението на Рийл Ендер ми харесва с две уговорки. Да и аз съм за повече социални елементи, та нали се водим общоност?! Обаче:

1. Твитер ми се вижда приемлив компромис. Наскоро пуснаха мрежата си за индексиране. Все пак преди това няма да е зле да се види няма ли друга по-отворена услуга от същия тип. Преди имаше една наречена jaiku, която Гошо купи и спря, но първо отвори изходните текстове. Ако има нещо на негова основа или друго подобно е по-добре интеграция с него.

2. Фацебоок смятам за абсолютно неприемлив. И преди да бъда обвинен от разни тарикати, че съм "фанатик" и други подобни безумия, които само болният им мозък може да измисли, искам да поясня нещо. Тази "мрежа" е не само неморална, защото не е свободна. Тя е пълно отрицание на идейте на любият им Линус, който също не му пука за свободата.  Така, че ако ще се свързва с някаква подобна мрежа, по-добре вълната на Гошо или нещо друго, но никога, никога фацебоок.
7013  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Здравейте или Благодаря :) -: Mar 29, 2010, 06:56
Arda, какво е това? Това е някаква мега чалга!

 :P
7014  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Смятате ли, че сайта трябва да се промени? -: Mar 28, 2010, 23:40
Е Пламене, как да не дават репшение, какво точно искат? Вярно, че в мъглата на тая тема тия гласове се поизгубиха, но това е от природата на хората да спамят. Има предложения и то много. Аз даже по-нагоре казах, дай да видим какво от тях може СЕГА да се направи и какво ще иска повече време, ама пак се забиха в темата "има ли смисъл от това място". Щом  още сме тук, значи има смисъл.
7015  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Смятате ли, че сайта трябва да се промени? -: Mar 27, 2010, 10:55
До де стигнахме братя? Ето дори един златен мъж ни напусна ;)


А иначе той и в момента си е опен СОС. Ама в предната тема вече се изясни, че хората с добри познания по пърл и желание да помагат няма. За това е и идеята за подмяна на системата. Това от доста години се върти като идея, но след като вече е подкрепено и от Славей, значи наистина ще се случи.
7016  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Смятате ли, че сайта трябва да се промени? -: Mar 27, 2010, 09:59
Ето, че се очертаха основните проблеми. Аз познавам поне пет-шест човека с мерак за новини и статии, които се отказаха след две-три, защото е тъпо новината да се появи след три дни, когато може да не е актуална. А това се е и случвало доста пъти.

Дизайна майната му. Свикнали сме с тоя, макар малко аяксец няма да му дойде зле.

Ето как всички се съгласихте, че единственото живо тук е форума. А и него обикновено ползваме да решаваме проблема- немкинята омъжена за блекметалист, пере ли му чорапите. Повечето нови не се задържат, а отиват в Убунту-бг. Докога можем да издържим така?

ПХП е нормалния избор. Та дори никсперу не издържа да е на пърл, а кой са те, кой сме ние?

Няма нужда да обсъждаме има ли нужда от промяна, а каква да е тя и то тази, която може да се постигне в кратки срокове, а евентуално после и нещо за по-дълъг срок.

А като се променим ние и съдържанието ще се промени. Като сме по-гъвкави, ще има повече желаещи тук. Знаете ли, че вестник "Home Linux" нямаше да го има, ако инж. Тони беше намерил поне един свестен портал, в който да публикува?
7017  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Смятате ли, че сайта трябва да се промени? -: Mar 26, 2010, 20:50
Аз определено съм за къстъм решение. Реално и голям ламер като мен може да си напише портална система за месец. Е няма да е Дрюпал, но пък няма и да е боклук като него, а той е най-доброто от безплатните PHP системи. Вордпрес дори не си заслужава споменаването.

А след като аз за месец мога да си стъкмя система(на процедурен код де), какво остава за тукашните. В тоя форум например пише Владсън, който е десетки класи над мен, а има и много други.

Зенд фремеворка е нещо чудесно, но мащабно, мноооого мащабно. Но пък за мащаба на "Линукс за българи" е напълно подходящ. Пък и съдържа в себе си буквално всичко. Ама трябва опитни хора, че си е бая четене, не като седнеш да кодонабиваш.

В зенда само ме притеснява, че е модел виеж цонтролер. Тая концепция се смята за стара и безперспетивна. От друга страна има още много, много хляб в нея за web, а пък и никой не е казал, че трябва да сме на ръба на технологичния бръснач нали?

Аз гласувах, готов да подпомогна финансово, но ако се наложи да има кодмаймунки, няма да откажа ;)
7018  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Проблем с Галерията -: Mar 24, 2010, 22:30
Мирчев и Караджов са двама от тримата основатели. Караджов даже е "най-първия". "Линукс за българи" е ЕООД, което е регистрирано. Значи няма начин да няма и сметка. Тези двама люде са повече от надежни, за да им поверим финансите (доколкото си познавам племето няма да са много, че не сме от най-щедрите). Какво ще се реализира? Ами мисля, че най-добре да се отвори направо нова тема за това да избистрим, какво е постижимо за момента.
7019  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Проблем с Галерията -: Mar 24, 2010, 20:59
Същото казах и аз, ама с повече приказки в типичният ми стил ;) Иначе признавам, че предложението ми за парите е "вдъхновено" от твърде успешната викимедия.
7020  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Проблем с Галерията -: Mar 24, 2010, 20:12
Да приветсваме Славей. Лично аз не съм си писал с него от 2006-та и се радвам да го видя отново. Че се грижат за бъдещето, бях още по-възторжен. Но  тежък песимизъм ме обзе, като видях, каква е идеята.

Вордпрес е много популярно нещо, но не е портална система, с добавки започва да прилича, но не е.

Вордпрес има хиляди адони, но е може би едно от най-некъдърно написани неща изобщо в историята. Голямата част от адоните са дори по-зле. Май само джунглата е по-лошо написана система. А за капак Вордпрес е елементарен, все едно аз съм го писал.

Последният ГНУ/Линукс портал, които мина на нея умря напълно.

Все пак, кой съм аз да давам мнение?

Сега по въпроса за парите, понеже съм счетоводителка да споделя, какво мисля.

Да се обяви сметка и основание за превод. Да се напише новина с краен срок. Да се посочи примерна целяна сума. Всеки, които е заинтересован да преведе. От време на време да се обявява временен резултат. Срока да не е повече от три месеца. Даже по впечатление от други проекти обявали зов за помощ в този портал, ми се струва, че дори повече от месец не е оптимално.

 [_]3 за всички заинтересовани.
Страници: 1 ... 466 467 [468] 469 470 ... 500