Автор Тема: Mandrake 9.2 - въпроси.  (Прочетена 739 пъти)

moonshadow

• Напреднали
  • Публикации: 12
    • Профил
Mandrake 9.2 - въпроси.
« -: Feb 21, 2006, 18:20 »
Здравйте. Надявам се някой да ми помогне да се ориентирам в новата ОС.

Mandrake 9.2 е парвият линукс с който почвам да се обучавам. Но от самото начало ми се струва доста "страшно" и на най-вече непонятно. Инсталирах го на два компютъра един доста стар PII  -- CPU PII-333 и един по малко стар с процесор АМD 2220.
Въпросите ми са няколко, парво не разбирам защо при положение че и двете инсталации ги правя по еднакав начин на края линукса се зарежда с коренно различни настроики.
А проблема ми е следния на PII при инсталацията му задавам да включи всички станции (работна станция, Игри, Научна станция, Мрежов комп.-клиент, Мрежов комп.-сървар и всички останали) освен това на ръка добавям някой от пакетите който незнайно защо линукс не е включил и в краина сметка и в крайна сметка инсталацията излиза около 1000мб и се използва само първият от 3-те диска. Другото което ме влудява е факта че опитвайки си да си инсталирам някои от пакетите със СофтДрейк (мисля че така беше)  линукс ги инсталира но след това тотално се побърква, от менюто с иконите в Х-среда ми изчезват повечето от програмите изчезва и конзолата което немога да го понеса.
И последно защо дори и след като инсталирам всички пакети които са свързани с Ncurses при menuconfig отново ми два че нямам библиотеката Ncurses.
Активен

PhobosK

• Напреднали
  • Публикации: 282
  • Distribution: Ubuntu, Mandriva, Gentoo, Slackware, Fedora, SuSe
  • Window Manager: KDE, GNOME
    • Профил
Mandrake 9.2 - въпроси.
« Отговор #1 -: Feb 21, 2006, 19:08 »
Ами Mandrake 9.2, има доста такива бъгове....
Update-и на 9.2 отдавна вече не се пускат, а тези проблеми бяха оправени чрез някои от update-ите.
Съветвам те да си сложиш (в случая да upgrade-неш до) Mandriva 2006. Това е последната стабилна версия на Mandrake (вече се казва Mandriva).
Активен

...I could drown in your eyes,
 Die in your arms,
 Live for these moments,
 Here in the dark
 I don't know where I end,
 Not sure where you start,
 When we're body to body...

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Mandrake 8.2 - забележителна производителност
Начини за увеличаване на бързодействието