Автор Тема: Linux-bg  (Прочетена 1302 пъти)

Roni

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 6
    • Профил
Linux-bg
« -: Nov 24, 2003, 23:14 »
Zdraveite,na vsichki procheli tezi redevo.
Tuk v tozi forom ima hora koito kazvat che linux e v kraftaim edva li ne sa se rodili s nego a kogato zadadesh edin vapros seki vika opraviai se .A si milia che i te sa minali po moia pat s pitane i pokazvane a ne ot parvia pat a i ne sa go cheli zashtoto ima malko naistina snostna literatura po vaprosa.
Blagodaria za vnimanieto no se nadiavah niakoi da mi kage edno dve neshta otnosno moi problem.mai kakto kaza edin vash kolega \ot foroma\opravai se sam,ama kak as ne pipam tam kadeto nerazbiram  i  zatova iskam konkreten otguvor.
Активен

mironcho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 495
    • Профил
Linux-bg
« Отговор #1 -: Nov 24, 2003, 23:53 »
Не разбрах част от думите ти, но ще се опитам да ти отговоря.
Незнам защо очакваш, няколко минути след като си публикувал/а въпроса си (в случая няколко въпроса), веднага да ти се отговори! Всеки който може и иска да ти отговори, ще ти отговори когато може/има време.
Освен това незнам къде пише че 100% сигурно ще получиш отговор? Хората отговарят доброволно и отделят от свободното си време за да правят това!

Така че по спокойно '<img'>
Активен

n_antonov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1185
    • Профил
    • WWW
Linux-bg
« Отговор #2 -: Nov 25, 2003, 01:28 »
И от работното си време, mironcho, и от работното заделят, не само от свободното.

Roni, а ти на колко години си, приятел? В училище не са ли те учили, че в българския - пък и не само в него - има точки и запетайки? Има изречения, които представляват завършена мисъл, и т.н, и т.н... Нищо не можах да разбера от това несвързано изреждане на думи, което би трябвало иначе да е въпрос'<img'> Нали знаеш, че добрият въпрос е половин отговор. Как искаш да получиш конкретен отговор на общ въпрос?



Активен

-------------------------------------------------------------------------
./debian/rules

sebastianz55

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1136
    • Профил
    • WWW
Linux-bg
« Отговор #3 -: Nov 25, 2003, 12:43 »
Напълно съм съгласен със забележките за правописа - рядко ми се налага да чета нещо три пъти, за да разбера какво е всъщност.
Да ти се похваля, че аз съм начинаещ и мога да ти кажа нещо за въпросите от хора, които не са много напред с материала, дори ще ти разделя на три групи въпроси за по прегледно:
1. Тъпи въпроси - тук спадат всички, които независимо кога са зададени, при малко повече желание можеш да намериш отговор в документите към дистрибуцията или интернет; защото например моят първи въпрос, колкото и тъпо да звучи, бе как да си пусна Х средата; много хора ми се обидиха и ми казаха, че има how to-та, man и т.н. да не говорим за google.
2.Неправилно зададени въпроси - тук се предполага, че си прочел информация по дадения проблем, но не си разбрал как да го разрешиш и си стигнал да попиташ тук и поради една или друга причина питаш нещо специфично за твоята дистрибуция (която ти естествено не си написал) или въобще не си казал проблема всъщност какъв е и какво си направил, за до го решиш.
3.Интелигентни въпроси (тук ще отбележа, че n_antonov  е написал просто страшно добро наръчниче "Как да задаваме интелигентни въпроси") - към тях спадат наистина сериозни въпроси или такива, които наистина си заслужават внимание и просто и да искаш не можеш да ги определиш към първите два типа.
За отговорите:
Към тип въпрос 1. - Ти какъв отговор би очаквал т.е. би ли отговорил на въпроса - от кое кранче се пуска топлата вода?
Към втори тип въпроси: Може някой да се подлъже да ти даде отговор, но той едва ли ще ти помогне поради (малкото) инфо, което ти си дал...
И за третия тип: Хората отговорят на такива въпроси,, споделят мнение и какво са направили при подобен проблем....Но понякога просто не ти отговарят - замислял ли си се, че може и да не са имали подобен проблем.Какво очакваш - те да тръгнат да ти решават проблема специално за теб; тук хората идват по собствено желание а не специално за теб, а и при това ти как би оценил отговора :"Не знам как ще стане, оправяй се!".Доволен ли ще останеш?(Защо да ги обвиняваш, че не могат да ти отворят – аз да не би да те обвинявам за пола ти (много образно казано)?
Дано съм написал верни неща, но дори и да не е така, все пак това е в основни линии моето мнение.
Активен

С уважения:
Sebastianz55
------------------
http://www.fsa-bg.org
                              
Open Fest Initiative  http://openfest.org
                                              
Моля ви, уважавайте процесорното време на другите - пишете на кирилица и използвайте търсачката на форума!

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Бисквитките на linux-bg.org
Предложения за подобрения на сайта
ogi 0 4652 Последна публикация Apr 29, 2002, 21:40
от ogi
Лаком Linux
Хардуерни и софтуерни проблеми
kennedy 2 5210 Последна публикация Aug 13, 2002, 01:15
от zarrro
Mandrake Linux 10 and Linux
Настройка на програми
aaaSASlover 3 8888 Последна публикация Dec 08, 2012, 20:46
от UBIGI
Remote връзка Linux<--> Linux
Настройка на програми
stoyanovs 5 7511 Последна публикация Jan 24, 2006, 16:49
от gostenin
Experienced linux enginnced linux engineers
Търсене
bulwork 0 7550 Последна публикация May 10, 2008, 14:24
от bulwork