При мен проблема е че ми омръзна да сменям хардове . Предпоследния 'умря' 5-6 дена след изтичане на гаранцията , след това пак си взех SSD . Той също се гътна - 1 ден след изтичане на гаранцията ( специално бях си запазил фактурата ) .
Първите SSD-та бяха калпави. Модерните (дори и най-евтините) ще те изкарат повечко. Разбира се при използване на подобни ОС трябва да си имплементираш различните настройки за удължаване живота на SSD-то (примерно ТРИМ).
Съмнявам се някоя флашка да може да издържи (при еднакво всекидневно ползване) повече от едно SSD. Дори съм сигурен, че не може
.
Честно казано, не знам как издържаш с ОС на флашка (скоростта на четене и писане е ужас дори и при бързите), но всеки си знае нуждите.
ПП: Относно хардовете. Имам чувството, че хората много често не разбират, че има хардове и хардове. Ако трябва да ги разделя на 2: сторидж хардове и мейн хардове. Това, което съм видял до момента е: всеки купува сторидж хард и го ползва за мейн. Разбира се това води до скъсяване на живота!
Относно живота им като цяло, ги разделям така:
2години - лош хард
5години - нормален хард
8+години - хубав хард
Разбира се, ако са използвани по предназначение, както написах.
Ако си си взел сторид хард и го ползваш за мейн:
2години - нормален хард
5+години - хубав хард
Обикновено това е и причината да брактисват 1 ден след гаранцията (2години). Нали сме българи и пари не ни се дават