Автор Тема: Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност  (Прочетена 9199 пъти)

damianov_GK

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 4
    • Профил
Здравейте,
Нека модераторите решат дали тук е правилното място на тази тема.

Наскоро се сблъсках с едно доста голямо некоректно и непочтено поведение на БТК като реших да НЕ СЕ СЪГЛАСЯ с едностранно променените от тях Общи условия на техния сайт. Моето решение беше да прекратя договора си като клиент, ползващ услугата БТК АДСЛ. През какви неволи и перипетии минах всеки може да прочете като изтегли  http://rapidshare.com/files/62740602/BTC_NEKOREKTNI.zip.html(файла е архив на документи и сканирани страници). Началото е описано във файла odisea_Dupnica.doc в който са описани и различните приложения.
Отварям тази тема с образователна цел и с надеждата, че ако има случаи идентични на моя, то опита ми ще е полезен за всеки тръгнал по този трънлив и труден път - прекратяване на АДСЛ Услугата. Всеки който реши и има време може да се запознае с подробното описание на "Дупнишката одисея" и да ползва приложените документи като подкрепа.
Надявам се, че поне с опита си ще мога да вдъхна вяра на хората, които като мен са заплашвани и манипулирани от БТК.
Желая успех и късмет на всички.

15.10.2007 г.   
Никола Дамянов
Активен

n00b

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1248
  • Distribution: OSX
  • Window Manager: 10.6, 10.8, 10.9
  • Live to hack, hack to live.
    • Профил
Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност
« Отговор #1 -: Oct 15, 2007, 22:22 »
Ами може ли да запишеш и pril7_Warning.odt като Word защото в момента нямам OO тук?

В момента съм изправен пред същата дилема, но аз съм ударен от скоростите. Одисеята ми е подобна, но ще я опиша някой друг ден. Днес определено не ми е деня.
Активен

mobilio - професионални мобилни приложения

BRADATA

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 833
  • Distribution: Slackware/Mint/CentOS
  • Window Manager: console/KDE/LXDE
    • Профил
    • WWW
Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност
« Отговор #2 -: Oct 15, 2007, 23:37 »
Цитат (n00b @ Окт. 15 2007,23:22)
Ами може ли да запишеш и pril7_Warning.odt като Word защото в момента нямам OO тук?

В момента съм изправен пред същата дилема, но аз съм ударен от скоростите. Одисеята ми е подобна, но ще я опиша някой друг ден. Днес определено не ми е деня.

Примерен код
ВНИМАНИЕ ! WARNING ! AHTUNG ...

                  "Вратичките" и "капаните" в Общите условия на БТК и придружаващите ги      заявления ,за които трябва да внимава потребителя на АДСЛ-услугата!!!


   1.Интернет скоростите в договорите са поделени за фирми 1/20, а за физически лица 1/50, което значи, че ако интернета Ви е слаб и мижав, Те /БТК/ не са виновни..., просто Вие сте приели това условие!
   Пример: При скорост 1024 Kbps доунлоуд и 128 Kbps ъплоуд, имайки предвид т.1 и някакво СРЕДНО натоварване на трасетата на БТК, Вие ще получавате скорост от по няколко Kbps (около 20), което значи, че едвам-едвам ще можете да разглеждате страници /браузвате/, а всякакъв вид друга комуникация ще бъде блокирана!

   2. Навсякъде в договорите скоростта се определя с параметъра  "ДО...", а никъде не се споменава за някакъв гарантиран минимум! Това нещо ще ви се изтъкне и от поддръжката на 070017111, ако имате проблем с намалена скорост или бавен интернет.

   Коментар:  Със съчетанието на т.1 и т.2  господата от БТК "двойно връзват гащите си" :) относно предоставяне на некачествен /слаб/ интернет  и единственото Ваше право си остава да си плащате редовно без привилегията да мрънкате или недоволствате от лоша услуга!!! За прекратяване на договора въобще и дума не може да става!!!

   3.Точки от ОУ, при които БТК не носи отговорност :

"5.4.1. Планирани профилактични ремонти или мероприятия с цел оптимизиране на качествени параметри на Услугата и аварийни ремонти;
5.4.2. Повреда или смущения в телефонните линии до отстраняване на повредата или смущението и/или спиране на електрическото захранване на регионалната или национална електрическа мрежа до възстановяване на захранването;
5.4.3. Когато Потребителят използва алтернативно оборудване - до отстраняване на това оборудване и замяната му с подходящо оборудване, както и при самоуправно отстраняване на повреди в оборудването, предоставено от БТК от страна на Потребителя;
5.4.4. При настъпване на обстоятелства от непреодолима сила до отпадането им;
5.4.5. Когато Потребителят ползва Услугата по начин, който затруднява или пречи на нормалната работа на други потребители на БТК или им причинява щети;
5.4.6. Когато Интернет не е достъпен от мрежата на БТК до осигуряване на такъв достъп;
5.4.7. Когато Потребителят забавя плащането на Услугата повече от 10 (десет) дни след определената крайна дата на плащане (падежа);
5.4.8. Когато Потребителят използва Услугата на повече клиентски потребителски станции, отколкото е посочено в Спецификацията на БТК АДСЛ услугите и ценовата листа за съответната АДСЛ Услуга."

   Извод: При проблеми на БТК с доставката на интернет можете да останете без връзка с дни или седмици, но в крайна сметка Вие не може да ги смените като Ваш доставчик... В най добрият случай ще Ви бъде приспадната някаква сума от месечният абонамент, а "привилегията" да си плащате редовно до края на договора си остава желязна и непоклатима!

   4. Никога не подписвайте договор с включена "Промоция"!!!   Ако имате такова упоменаване при подаване на заявлението си, Вие губите автоматично правото си да не приемате ново едностранно променяне на ОУ от страна БТК.
   Коментар: За в бъдеще съм сигурен, че всички абонати на БТК ще са само от промоции... Разбираемо е защо, когато четете горното!  :)
   Към днешна дата е жалко за всички потребители на АДСЛ, които са ползували "промоции"! Те нямат право да НЕ приемат новите ОУ влезли в сила от 22.09.2007 г.! /това ми го разясни една от служителките/ :((

   5. За новите абонати: Внимавайте с нововъведените вече "специални условия" във Вашите заявления! Там "уловката" е следната - Ако евентуално забравите да предупредите БТК в едномесечен срок преди изтичане на договора за прекратяването му, то Вие удължавате договора си с 12 месеца и спасение през този период НЯМА!  :) Т.е. остава си вашето неоспоримо и непроменимо право да си плащате редовно!
   Много хитро е това !    :)
   Прави са хората когато казват, че всяко невнимание се наказва!!!

   6. Промяна на цените!

"6.8. Промяна на цените
Цените, посочени в настоящите Общи условия, могат да бъдат променяни едностранно от БТК при следните условия:
6.8.1. БТК ще уведоми Потребителя като публикува промяната на цените в един ежедневник и/или на уеб страницата си в срок от 1 (един) месец преди влизането им в сила като:
6.8.1.1. В този случай Потребителят има право да изпрати писмено предизвестие за прекратяване ползването на Услугата преди новите цени да влязат в сила;
6.8.1.2. Ако в гореспоменатия срок Потребителят не изпрати предизвестие до БТК, че не е съгласен с промяната на цените, тази промяна автоматично влиза в сила след изтичането на срока посочен в точка 6.8.1."

   Коментар: "За бога братя не купувайте " :))  Значи, ако случайно пропуснете при редовното си ежемесечно и подробно четене на сайта на БТК, че случайно са приели нови цени, то Вие може (неслучайно) да се озовете със сметка много по-голяма от досегашната си! Е разбира се, ако не сте "възразили"! :)  Тънкостта е в това, че трябва да "възразите" точно навреме, иначе приемате всичко безусловно!
   Размисли: Как ли ще е с хората с "промоциите" ? Те нали май нямат "право на глас" '<img'>

   7.Препоръка :  Ежемесечно четете редовно сайта на БТК и по-точно ОУ на БТК! Те винаги имат право едностранно да променят условията си, които ако не оспорите в срок, то безусловно приемате.
   Отговорността си е изцяло Ваша!!!
   Просто да сте си отваряли очите.

п.п. Предложените коментари и факти в този документ не претендират за изчерпателност. Те са съставени на "прима виста" без детайлна и правна аргументация. Всеки има право да ги допълва и коригира.
Но скоро професионалисти по право и адвокати ще се произнесат компетентно върху тяхната "тежест" и ще се отговори на въпроса: "Има ли такова чудо у Европата, или само у нас (в България) капиталистите-монополисти имат право да правят каквото си поискат с клиентите?"
Активен

steven_h

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 37
    • Профил
Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност
« Отговор #3 -: Oct 15, 2007, 23:42 »
Брадата ме изпревари със секунди  докато копирах файла видях че вече е там ...  '<img'>
Активен

damianov_GK

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 4
    • Профил
Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност
« Отговор #4 -: Oct 16, 2007, 00:29 »
Благодаря на колегите за помощта !
Амбициите са ми по–големи от възможностите в случая и за това съм ви задължен ...    '<img'>
Ето и поправката :

http://rapidshare.com/files/62804881/BTC_NEKOREKTNI.zip.html

Всеки ,който иска да помогне в това начинание за ограмотяване на БГ-интернет потребителя е добре дошъл ...
Съвети и идеи за популяризация на случая приемам всякакви!

Приятна вечер на всички !

р.р. Времето тече и след 22.10.2007г. "примката" около врата на АДСЛ–потребителите е безвъзвратно затегната!  '<img'>
Активен

Radev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 218
    • Профил
    • WWW
Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност
« Отговор #5 -: Oct 16, 2007, 10:31 »
Току що разгледах страницата на БТК http://www.btc.bg и от страницата http://www.btc.bg/bg/business_details.php?sel=0&cat=40 изтеглих файла http://www.btc.bg/files/products/file_180_bg.pdf, в който чета
Цитат
Общи условия за предоставяне на Услугата БТК ADSL v1.13 22/08/07
, а тук по-горе се цитира датата 22.10.2007 г., като краен срок за обявяване на несъгласие с ОУ.

Аз ли греша или срока вече е изтекъл?



Активен

Човек и добре да живее... !

BRADATA

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 833
  • Distribution: Slackware/Mint/CentOS
  • Window Manager: console/KDE/LXDE
    • Профил
    • WWW
Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност
« Отговор #6 -: Oct 16, 2007, 10:45 »
Цитат (Radev @ Окт. 16 2007,11:31)
Току що разгледах страницата на БТК http://www.btc.bg и от страницата http://www.btc.bg/bg/business_details.php?sel=0&cat=40 изтеглих файла http://www.btc.bg/files/products/file_180_bg.pdf, в който чета
Цитат
Общи условия за предоставяне на Услугата БТК ADSL v1.13 22/08/07
, а тук по-горе се цитира датата 22.10.2007 г., като краен срок за обявяване на несъгласие с ОУ.

Аз ли греша или срока вече е изтекъл?

Общите условия са публикувани на 22.08.07, влизат сила един месец по-късно - 22.09.07, а имате право да не се съгласите с тях в едномесечен срок от влизането в сила - 22.10.07

Поздрави
Активен

glarus

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 109
    • Профил
Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност
« Отговор #7 -: Oct 16, 2007, 11:40 »
Докато БТК нямат сериозна конкуренция ще си налагат условията както им отърва. Пък дали клиентите им са информирани или не - много им дреме. Един приятел ми разправяше, че тази фирмена политика се нарича в учебниците съвсем официално "обиране на каймака".

В Германия например също договорите се сключват за година (понякога за две) и след изтичането им се продължават автоматично за още една година, освен ако предварително писмено не се откажете. Но там това е всеобща практика и хората си го знаят от години.

Обаче в стремежа си да привлекат повече клиенти фирмите са готови да прекратят договора си с вас ако се местите в ново жилище и там е невъзможно да ползвате услугите им (или може би по закон е така, не знам). Същото важи и ако напускате Германия и отивате да живеете някъде другаде.

И не им е през оная работа дали ще отстранят повреда по трасето след час, ден или седмица, защото на следващата година клинетът им може да си смени фирмата доставчик. Завинаги.
Активен

damianov_GK

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 4
    • Профил
Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност
« Отговор #8 -: Oct 18, 2007, 14:31 »
Здравейте! '<img'>

Борбата срещу информационното затъмнение относно новите ОУ на БТК продължава.
Платените форуми ни трият ,слагат в "трета глуха" или в черни списъци!
Има нова регистрация на nikola.gk в над 70 от най-четените форуми в БГ ,в които с темата "Знаете ли ,че...?"
се информират потребителите.
Ето и копието:

"От 22.09.2007 година БТК има едностранно променени нови "Общи условия за ползване на услугата БТК-АДСЛ" (ОУ) на
сайта си.
Прочетохте ли ги'<img'>
Всеки неприел новите ОУ може да прекрати договора си БЕЗ НЕУСТОЙКИ!!!
Трябва само да се възрази писмено в 30 дневен срок (демек до 22.10.2007).
А след 22.10.2007 всички потребите безусловно приемат новите ОУ на БТК. Мърдане няма.
Хора, четете и мислете бързо - НЯМА ВРЕМЕ!!!

п.п. Смяната на доставчик е трудно и неудобно нещо, но ако има нещо по-подходящо от БТК около вас - изберете го!!!
Сега му е времето.

п.п2. Поради информационното затъмнение и платената журналистика относно коментираната тема, заостряме вниманието

на модераторите,
които са решили да злоупотребят с темата, като я изтрият или сложат в "3-та глуха". След 22.10.2007 г. ще има
статистика за топ 10 най-некоректен форум. който не се полага грижи за информирането на своите потребители и защита на техните права."


Поради факта ,че времето е ограничено /22.10.2007г.е след няколко дни/ ,а хората се ограмотяват трудно нека всеки,
който е съпричастен към изтънелият бюджет на нашите сънародници ,да помогне и да популяризира тези факти.
1.Може да се регистрирате в познати от Вас форуми и да предизвикате информационна дискусия.
2.Да коментирате с близки и познати и да ги информирате за тяхното право на избор.
3.Да предизвикате медиен интерес ./това е невъзможно обаче,вЕрвайте ми!/ '<img'>

Поздрави и успех на всички !

п.п.Приемам всякаква подкрепа и идеи от съвестни хора !  '<img'>
Активен

damianov_GK

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 4
    • Профил
Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност
« Отговор #9 -: Oct 19, 2007, 13:55 »
Здравейте !
С риск да си говоря/пиша сам като луд ,а на доста места ме обявиха за такъв ще продължа да си щракам ... То знае ли човек ,може да е истина .Трябва да ходя на доктор /препоръчаха ми/,ама ме е страх ...влюбвам се често във медсестрите и отънявам много ! ':p'
 
Ейййй... това интернета е голяма работа ...голямо чудо !  '<img'> '<img'>
Днес си браузвах и намерих това :

ОТ тук-  http://ggbit.info/forum/index.php?showtopic=30627
та тук–  http://i.data.bg/07/10/09/599115_orig.jpg

Чест им прави на в."Вяра",че са публикували все пак нещо от случея,но когато ми се
обадиха преди 15-тина дена ,аз уточних ,че чакам да ми се обадят от БТК /за коректност/ и все пак ще правя това

,което искат т.е.събирам фермани документи за ПРЕКРАТЯВАНЕ НАДОГОВОР!  '<img'>

В статията пише ,че моят случай е човешка грешка което е АБСОЛЮТНА лъжа ,за да заблуди хората и да си изпуснат

срока,който дефакто изтича днес !
Победиха монополистите! Информационно затъмнение ,"човешки грешки",заблуди ...и срока изтечееее !!!
Браво !!!


Само ,че маркетинга в БТК не знаят и не си дават сметка ,че Българина не можеш току тъй да го смачкаш! '<img'>
Смятам да се свържа с хората от Дупница, наели адвокат за да им подава документи в София и да ги запозная с моят

адвокат ,та след 22.10.2007г. да се обърнем към Комисията за защита на потребителите ,съда,а защо не и някъде по

Европата !Има време да направим план на действие.

Всеки ,който е засегнат от БТК може да ми праща ЛС ...то като плащам на адвокат и водя дело дали ще е за 1 или 100

човека май няма много разлика.Така ,че който има проблеми с БТК и няма пари да ги съди да прати съобщение и ако

случаят е
идентичен няма да има проблем да влезе в заформяващата се вече група.  '<img'>

Е това е за днес !

Поздрави и успехи!

п.п.Като си казах "днес" пак се сетих ,че 22.10.2007г./понеделник/ е крайният срок за възразяване срещу ОУ на

БТК.Имайки предвид ,че събота и неделя са почивни дни ,а понеделник може БТК да измислят някой маймунджилъци излиза

,че днес май е и последният ден за хората ,които са решили да изхвърлят АДСЛ-те и да търсят алтернативи!Така си

мисля...
Активен

sunshine

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 177
    • Профил
Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност
« Отговор #10 -: Oct 19, 2007, 20:23 »
Ако нещо не е наред вижте законите и можете да успеете "да се спасите" ако не ви харесва нещо по договора.



Активен

AnHiMiLaToR

  • Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност
« Отговор #11 -: Oct 22, 2007, 10:19 »
Здравейте. Нали крайния срок е до днес, 22.10.2007, тоест ако сега отида мога да се откажа? Само не казвайте "НЕ" '<img'>
Активен

BRADATA

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 833
  • Distribution: Slackware/Mint/CentOS
  • Window Manager: console/KDE/LXDE
    • Профил
    • WWW
Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност
« Отговор #12 -: Oct 22, 2007, 11:46 »
Цитат (AnHiMiLaToR @ Окт. 22 2007,11:19)
Здравейте. Нали крайния срок е до днес, 22.10.2007, тоест ако сега отида мога да се откажа? Само не казвайте "НЕ" '<img'>

Би трябвало да можеш, но зависи от теб да си го отстоиш '<img'>.
Активен

gotha

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 551
    • Профил
    • WWW
Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност
« Отговор #13 -: Oct 23, 2007, 22:44 »
Е не, каквото и да си приказваме за БТК (всичко до момента е 100% вярно), искам само да споделя моя личен опит - 2 години с БТК ADSL, при ниска скорост и малко повече пари, нета ми е спирал точно 1 път (не броим забиването на модема). Преместих се да живея в Пловдив, вързах се към Visio, от 3 седмици 2 съм имал интернет, постоянно прекъсва, като духне вятър и започва дроп от типа на 30-40%, като завали дъжд - спира. Отделно при обещан срок за свързване 3 дена, след 8 пристига някакъв човечец със стълба и кабели под ръка без служебна кола, без нищо, предполагам че беше дошъл с автобуса. '<img'> Чак ми е трудно да си представя тая картинка. От тогава не помня да е имало цял ден интернет.
Та идеята ми беше, че БТК може да са монополисти, мошеници, да са некоректни, да те карат да подписваш кофти договори, но поне знаеш, че имаш интернет можеш да разчиташ на него. Не си плащам да интернет за да ми се налага през ден да си вземам лаптопа и да ходя по клубове за да мога да си свърша работата.

БТК поне ти го набутват по договор и уж законно.



Активен

blurmind

bulg

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 916
  • Distribution: *bsd/linux
  • Животът е тръпка... иначе живот ли е това...
    • Профил
    • WWW
Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност
« Отговор #14 -: Oct 24, 2007, 06:06 »
Цитат (gotha @ Окт. 23 2007,23:44)
Е не, каквото и да си приказваме за БТК (всичко до момента е 100% вярно), искам само да споделя моя личен опит - 2 години с БТК ADSL, при ниска скорост и малко повече пари, нета ми е спирал точно 1 път (не броим забиването на модема). Преместих се да живея в Пловдив, вързах се към Visio, от 3 седмици 2 съм имал интернет, постоянно прекъсва, като духне вятър и започва дроп от типа на 30-40%, като завали дъжд - спира. Отделно при обещан срок за свързване 3 дена, след 8 пристига някакъв човечец със стълба и кабели под ръка без служебна кола, без нищо, предполагам че беше дошъл с автобуса. '<img'> Чак ми е трудно да си представя тая картинка. От тогава не помня да е имало цял ден интернет.
Та идеята ми беше, че БТК може да са монополисти, мошеници, да са некоректни, да те карат да подписваш кофти договори, но поне знаеш, че имаш интернет можеш да разчиташ на него. Не си плащам да интернет за да ми се налага през ден да си вземам лаптопа и да ходя по клубове за да мога да си свърша работата.

БТК поне ти го набутват по договор и уж законно.

Никога няма да ползвам btk, защото:
- Не харесвам монополисти
- шпионират клиентите, логват персонална информация(имейли, пароли, чатове, браузване..)
- Скоростта на сваляне и най-вече на ъплоуд им е ниска
- Високи цени за скоростите, които предлагат
- Заблуждават, като упоменават скороста само в килобита/сек.(за да изглежда повече)
- режат bg-peering-a
- са мошеници и некомпетентни
- умишлено пречат на българските провайдъри
- са офшорна компания
- са като каруца пред кола, в сравнение с другите доставчици
Активен

http://www.youtube.com/watch?v=9rX8Fn-YJpI
---------------------------------------------------------------------
http://cleargreen.com

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
warning: can't get client address
Хардуерни и софтуерни проблеми
hipo 0 1270 Последна публикация Sep 15, 2003, 21:32
от hipo
ADSL от БТК
Хардуерни и софтуерни проблеми
kris_p 16 6053 Последна публикация Jun 17, 2004, 21:20
от Kasho
BTK ADSL
Настройка на хардуер
kris_p 1 2559 Последна публикация Jun 17, 2004, 21:10
от kris_p
ADSL
Идеи и мнения
jivko_66 7 3247 Последна публикация Nov 27, 2004, 16:00
от
dpkg: warning съобщения
Настройка на програми
ilian_BIOS 0 934 Последна публикация Apr 23, 2011, 23:39
от ilian_BIOS