Автор Тема: Малко ръководство за ползване на man и info ръководствата в Линукс  (Прочетена 28971 пъти)

tyuio

  • Гост
еееее, аз нали казах че ми харесва тука бре! :)
Активен

mikis

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 746
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Няма да използвам обръщение, защото си се скрил/а зад прякор
Така, така :) Сигурно си забелязал, че по форумите хората имат навика да се "крият" зад прякори, така че ми е странно учудването ти. Това, че пишеш със собственото ти име е опит да получиш повече респект от това, което би получил ако си анонимен. Т.е. ако те оценяват само на базата на полезността ти във форума. Все пак е похвално, защото други учЕни-рецензенти с големи претенции не смеят :)
Цитат
Всички (или почти) искате да привличате нови потребители и съмишленици. Искате общността да се развива и да просперира. Е как ще стане, като даже простите ръководства съдържат правописни грешки?
Да, прав си.
Но къде е градивната ти критика?
До колкото виждам, човекът е пуснал темата именно с идеята, ако има грешки да се открият и поправят. И таман се израдвах, че даже tarator се е включил креативно, когато се появяваш ти за да демонстрираш душевния си дисбаланс.

Много ми напомняш (и такива като тебе) на един преподавател в университета. Преди време исках да направя едно по-специално захранване като курсов проект по предмета. Захранването ми трябваше за един друг мой проект. И така, бях си нахвърлял основните параметри на един лист и отидох при него на консултации, като преди това ми беше обещал да ми обърне внимание.
И седя аз пред него, обяснявам какво искам да направя, а той даже не ме изчака да довърша и отсече: Ти това не можеш да го направиш!!!
Как да не мога бе, гсин... преподавател?? Стана ми много неприятно, почуствах се като ритнат в стомаха. А какъв беше проблемът? Може би материята не му бе съвсем ясна и се страхуваше да не изглежда некомпетентен? А най-вероятно го мързеше, не му се занимаваше. И за него беше по-лесно да убие ентусиазма, отколкото да си докара малко работа със студентите.

Затова (и не само) не обичам хора, които вместо да помогнат с нещо, да подходят градивно или поне да не се обаждат, се включват така, че да убият ентусиазма на малкото, хванали се да свършат нещо полезно!
« Последна редакция: Jan 25, 2009, 13:39 от mikis »
Активен