Автор Тема: Pppoe свързано но нямам нет  (Прочетена 2173 пъти)

bombe

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 24
    • Профил
Pppoe свързано но нямам нет
« -: Apr 17, 2008, 14:56 »
Такааа .... значи .... оня ден си инсталирах слакуеар 12 но имам проблем с нет-а, и по точно с pppoe-то. Значи проблема е следни..... конфигурирах си рррое-то и след като го стартирах (рррое-start) си ми изписа ".....Connected" но продължавам да нямам интернет.
В "ifconfig"-а виждам ррр0 дори и имам пинг до уеб страници през ррр0 (ping -I ppp0 http://www.linux-bg.org), но когато отворя мозилата прмерно немога да отворя нищо. Направих още един път маскиране на ррр0 но не се получи нищо (iptables -t nat -A POSTROUTING -o ppp0 -j MASQUERADE).

Някои може ли да ми помогне ?!
Активен

jakk

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 22
    • Профил
Pppoe свързано но нямам нет
« Отговор #1 -: Apr 17, 2008, 23:12 »
Май темата ти не е за този раздел на форума. Потърси из форумите за Линукс. Най - вероятно проблемът ти вече е бил обсъждан.

Успех!
Активен

http://www.FreeBSD.org/ - The Power to Serve!
http://www.daemonforums.org/ - Don't panic!

aandreev

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 7
    • Профил
Re: Pppoe свързано но нямам нет
« Отговор #2 -: Nov 11, 2008, 20:25 »
да не би да трябва да добавиш DNS-ите в /etc/resolv.conf?
Активен

shadowx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 99
  • Distribution: Slackware
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Re: Pppoe свързано но нямам нет
« Отговор #3 -: Jan 31, 2009, 13:00 »
Проблема ти е ,че PPPoE-то не е сетнало default gateway, защото е видяло ,че вече има сетнат такъв.
/sbin/ip route add dev ppp0
това ще го оправи /само временно разбира се/
Най-добре е да махнеш  default gateway-а от rc.inet1.conf ;]
Активен

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.