Автор Тема: Натоварване на Skype  (Прочетена 1003 пъти)

MIR0

• Напреднали
  • Публикации: 37
    • Профил
Натоварване на Skype
« -: Jul 25, 2010, 00:21 »
Здравейте от няколко дни имам проблем със скайпа, версията на скайпа е 2.1.0.81-1. Та проблема е както си пиша и изведнаж скайпа започва да се товари и стига 70-80-100% и не, че забива ами просто спира да праща съобщения и да приема иначе си работи, трябва да "Убия процеса" за да се изключи и като го стартирам на ново и се оправя, става само когато пиша с някого повече време 50-60 мин. или повече.
Eдинствената причина за която се сещам аз е интернета защото от почти цяла седмица ми прави въртели и докъто бях с Windows 7 ми изписа съобщение, че има друг с моето IP и нета ми се бави все едно някои краде от мен и страниците не ми ги отваря трябва да давам по 2-3 пъти refresh... званях на хората за нета обесних им всичко и казаха само, че ще наблюдават IP-то и тва беше... те си го наблюдават, аз се боря с интернета да вляза в някоя страница след 5-10 пъти "refresh".. може да няма нищо общо това със скайпа, но реших да го споделя за всеки случаи.

Skype 2.1.0.81-1
Аз съм с Linux Ubuntu 10.04 LTS
Линукс ядро 2.6.32-23 - generic
Gnome 2.30.2
RAM 2 GB
Processor: Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00 GHz
Активен

vyrgozunqk

• Гост
Re: Натоварване на Skype
« Отговор #1 -: Jul 25, 2010, 02:55 »
Toва със скайп-а е бъг, случва се основно при употребата на компиз ( преди се появяваше и без компиз )...
Намали употребата на имотикони, и като видиш, че почва да ти товари в прозореца напиши /clear    това ще изчисти прозореца и ще спре да ти товари, поне няма да е нужно да убиваш процеса...
Активен

Astor

• Напреднали
  • Публикации: 332
    • Профил
« Отговор #2 -: Jul 25, 2010, 16:12 »
Здравей MIR0, относно скайп нямам идея с какво мога да помогна, но проблемът с
Цитат
...ми изписа съобщение, че има друг с моето IP и нета ми се бави все едно някои краде от мен и страниците не ми ги отваря трябва да давам по 2-3 пъти refresh... званях на хората за нета обесних им всичко и казаха само, че ще наблюдават IP-то и тва беше...
само с наблюдаване няма да стане да го изловят от къде идва този дублиращ се IP адрес. А ти единственото което можеш да направиш е да си сложиш друг IP/Mac адреси от същата мрежа, да пуснеш един пинг до твоя си IP адрес (би трябвало да получиш отговор защото е дублиран) и ако имаш достъп до switch-а (или друго устройство) на който сте закачени последователно да вадиш кабели от него докато спре да отговаря на ping. Т.е. от този изваден кабел идва дублирания IP адрес. Тази информация да я предоставиш на "хората за нета" и те да вземат мерки, или ти самият да вземеш мерки, ако знаеш къде отива този кабел.
Активен

Няма начин, да няма начин!

MIR0

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Jul 25, 2010, 16:50 »
Здравей MIR0, относно скайп нямам идея с какво мога да помогна, но проблемът с
Цитат
...ми изписа съобщение, че има друг с моето IP и нета ми се бави все едно някои краде от мен и страниците не ми ги отваря трябва да давам по 2-3 пъти refresh... званях на хората за нета обесних им всичко и казаха само, че ще наблюдават IP-то и тва беше...
само с наблюдаване няма да стане да го изловят от къде идва този дублиращ се IP адрес. А ти единственото което можеш да направиш е да си сложиш друг IP/Mac адреси от същата мрежа, да пуснеш един пинг до твоя си IP адрес (би трябвало да получиш отговор защото е дублиран) и ако имаш достъп до switch-а (или друго устройство) на който сте закачени последователно да вадиш кабели от него докато спре да отговаря на ping. Т.е. от този изваден кабел идва дублирания IP адрес. Тази информация да я предоставиш на "хората за нета" и те да вземат мерки, или ти самият да вземеш мерки, ако знаеш къде отива този кабел.

Аз ако знаех как да направя това всичкото да съм го направил.. Под друг IP/Mac адрес имаш в предвид да се обадя пак на тия от нета и да им поискам да ми сменят IP-то или аз да си изключа кабела и да отида от комшията и да си пусна 1 пинг към IP-то ? Как да го засеча тоя п****, ако ти се занимава да обесниш по-подробно ще съм благодарен, ако има какво повече да се обеснява.
Активен

Ekspert

• Напреднали
  • Публикации: 801
  • Distribution: Debian Wheeze
  • Window Manager: Gnome 3
    • Профил
« Отговор #4 -: Jul 25, 2010, 21:21 »
Ако ти се бави браузването е много вероятно да имаш проблем с DNS-те, виж какви са те на твоя доставчик, и погледни какви са твоите, ако са различни коригирай ги и нета ще литне.
Активен

Извинението е като ЗАДНИКА. Всеки си го има.

MIR0

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Jul 25, 2010, 21:33 »
Еми тя връзката е DHCP и минава през рутер защото имам 2 компютъра и като вкарам само главния кабел за нета в компютъра и от там си взимам всички настройки за рутера и ги вкарвам в него и си бози и без рутера само на главния кабел да карам нали само 1 компютър да е вързан пак прави така с бозенето..
Активен

Ekspert

• Напреднали
  • Публикации: 801
  • Distribution: Debian Wheeze
  • Window Manager: Gnome 3
    • Профил
« Отговор #6 -: Jul 25, 2010, 21:39 »
Тогава провери DNS-а на доставчика ти и на рутера дали са коректни, случва се и да не са понякога.
Активен

Извинението е като ЗАДНИКА. Всеки си го има.

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
tlf 7 9738 Последна публикация Jul 09, 2004, 19:39
от tlf
Инсталация на Skype
Настройка на програми
riko_l 2 6151 Последна публикация Sep 24, 2004, 13:26
от mos
Skype - разговори по интернет
Настройка на програми
dob4o 5 7389 Последна публикация Nov 10, 2004, 19:55
от alabal