Автор Тема: Запитване за Кали Линукс  (Прочетена 13951 пъти)

Dojnow

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 69
    • Профил
Re: Запитване за Кали Линукс
« Отговор #45 -: Dec 19, 2017, 18:20 »
Пусни едно "top" в терминала и го покажи да го видим, това чудо.
https://s25.postimg.org/3mypqv5v3/top_ubuntu.png
Аз не съм постигнал такива нива на майсторлък и не мога да се похваля с такива постижения.
цялото това изброяване на xorg пакетите покрива само един мета пакет - xorg.
su
apt install xorg
Само от уважение към Вас, че сте един от малцината останали конструктивни участници, Ви отговарям: Предлагам работеща "не-(грос:)майсторска" рецепта, с минимално необходим състав, съставянето и' отнема време и затова я споделям, което не мисля, че е основание да се чувствам виновен и да представям доказателства за истинността на получения резултат. Дали някой ще я ползва или проверява, сам си решава, както и сам може да провери колко памет, вкл. дискова ще отнеме apt install xorg, спрямо минимално необходимия. Заеманата памет проверявам, след като се зареди DE, с free -h, като превключа с Alt+Ctrl+Fn.
 Минимизирането е полезно и възможно не само за стари, но и за нови комп.и - инсталирането е еднократно действие, а ползите са: повече ресурси за полезна работа, повече автономно време при мобилните, по-малко шум, износване, задръстване на охлаждането им, по-бързо и безпроблемно обновяване, подобрена сигурност, по-малко износване на SSD ...
 А иначе смятам, че запитванията за Kali и подобни незабавно трябва да бъдат изтривани, най-малкото игнорирани или не-поощрявани, нали кражбите, дори само опити, не се толерират от Linux за българи и неговите участници, а грамотните могат да ползват коя да е 'дистрибуция', включваща съответните пакети, без да задават елементарно тъпи въпроси.
« Последна редакция: Dec 19, 2017, 19:40 от Dojnow »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Запитване за Кали Линукс
« Отговор #46 -: Dec 20, 2017, 17:02 »
Добре, по принцип съм навит на един Arch с един i3, който ще да е от всички и минимума програми, които ми трябват. Това ще върви на всяка машина. Но още не съм го направил. Проблема не е в ресурса, с който разполагаш. RAM, обем на диска, наличие или не на SSD, брой ядра... Всъщност, проблем няма. Имаш машинка, на която все още ѝ работят чарколяците, съобразяваш се с производителността и решаваш, ще я използваш ли за нещо или не. Ако да, за ще работи ли идеята ти на нея.

Относно Kali... Нямам нищо против хората да си го ползват това. Ама нищо. Кали е обикновена система. Същите програми мога да ги намеря и събера на моята, да им направя и десктоп файлове, които ще ги подредят по категории. И какво получавам накрая? И като го нарека Ubuntu и хакна някой, по-леко ли ще му е, че не е с Kali?  :D

И за каква кражба става въпрос и какво е откраднато? Kali е система, която ще ти тества твоята и повярвай ми, по-добре сам да си я тестваш. Не е хубаво да се оставят пробойни и скоро го изпитах на собствен гръб. Добре, че не беше системата, на която работя. Ма там такова нехайство не проявявам. И по-добре да се развиват такива дистрибуции, че всичко вече е така пробито и с така широко отворени врати, че ако не положиш усилия, са те изнесли с парцалите.

Ако не са системите като Kali, как ще откриваш тези пробойни?
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

lunarvalley

  • Гост
Re: Запитване за Кали Линукс
« Отговор #47 -: Dec 22, 2017, 12:51 »
тая мода с Кали линукс ор мр. робот ли иде?
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Запитване за Кали Линукс
« Отговор #48 -: Dec 22, 2017, 15:18 »
Модите се сменят. Едно време на мода беше да почваш с Linux From Scratch, ама много работа, а и трябва да знаеш какво правиш.
Сега вземат един Дебиан, сменят му тапета, слагат две нови копчета и вече са направили царската дистрибуция. Напълни се с еднодневки.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

lunarvalley

  • Гост
Re: Запитване за Кали Линукс
« Отговор #49 -: Dec 22, 2017, 16:14 »
а ено време кви дистрибуции имаше
Активен