Автор Тема: Проблем с Mplayer  (Прочетена 4782 пъти)

  • Гост
Проблем с Mplayer
« Отговор #45 -: Aug 23, 2005, 09:39 »
rpetrov
Значи може би това е един хубав вапрос.И аз реглеждах тези 5 страници много пати!
Написал си следното:
Най-вероятно граф. среда "умира", защото някои се опитва да пише на адрес, където не му е позволено.
Аз също мисля че е така.Значи пробвах и с други плайари ефекта е същия.Но вчера на пример xvid тръгна без звук и не можеше да е на full screen.След това пак започна да ми казва че не -vo без да съм пипал настройките.Значи има филми на xvid който съм ги прекодирал от ot xvid на XVID и си вървят най нормално а други не искат.А самия Мплайер се дъжи много странно.Значи филмите който са на XVID не ги разпознава ако ползвам skin... а като ида на фаела си тръгва но без скин.Това сичко е в графичната среда.
Така за това да пратя файлове на debug-чиците хубаво ама като не знам кой файлове да пратя и каде се намират!
После за тестовете не знам какви тестове имаш в предвид ако можеш да бадеш по ясен.
За това дали съм с xvidcore 1.1-beta.  не мога да ти кажа защтото съм го инсталирал в конзола и всичко което имам е libxvidcore.so.4 , libxvidcore.a и libxvidcore.so.4.1.
Ами за сега мога да дам отговори на тези вапроси.А за това да пиша на тези който правят дебъг.... аз мисля че проблема е в неправилно копилиране или че се опитва да пише на забранено място.Значи има един странен проблем.Разделил съм си диска на 10 и 30. Инсталирал съм на 10-ката Дебияна... а филмите са на 30ката... и ако не отоворя диска с 30ката от иконката на десктопа и да стигна до директорията каде е филма.Не мога да го посоча от някой плейар като го browse-вам.А отворил ли съм го си стигам до него с browse-ване без проблем.Значи кто си пускам лаптопа в началото нали има един тест.Той казва че fs mount i unmount не помня нещто си ... не е съпортнато от кернела.Не знам това дали е от значение.
Ами сега съм написал мн на широко за проблема дано е малко по ясно на всички който се борят с мен по този проблем
Мерси на всички
Активен

  • Гост
Проблем с Mplayer
« Отговор #46 -: Aug 30, 2005, 12:00 »
След големи мачния Мплейара тръгна.Само не върви на fill screen.Проблема е в този факт
Linux RTC init error in ioctl (rtc_irqp_set 1024): Permission denied
Try adding "echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq" to your system startup
 scripts.
Значи ако някой ми обясни това ще съм мн млагодарен.Опитах се да го запиша това в max-user-freq и то като роот ама не ми позволяма.А там има сам0 "64" това е всичко което се съдържа в този файл
Активен

iive

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 18
    • Профил
Проблем с Mplayer
« Отговор #47 -: Sep 11, 2005, 11:18 »
Това е опционална функция, можеш да я игнорираш напълно.
Служи за прецизно спане (sleep) когато плеарът се и свършил работата. Препоръчва се при всички 2.4. ядра и 2.6. с големи интервали при превключване на процесите.

Не ти разпъва картината защото не си инсталирам xlib-dev или драйвера на видеото не ти поддържа видео ускорение. Пусни програмата xvinfo и ако ти изкара два екрана информация, значи всичко е наред.

За рестартирането на X-а. Както вече ти казаха най-вероятно грефичната среда умира. Трябва да разбереш защо. Предполагам че си с runlevel 4 (тоест влизаш директно в X).
Някъде имаше един файл в който се записват всички неща които иначе ще се виждат на конзолата. Виж в директорията на твоя потребител за файл с име .xsession-errors (точката в началото го скрива(hidded)).
Също би било добра идея да видиш и log-а на самия X. Той вероятно е в /var/log/Xorg.0.conf (Debain нали вече са с Xorg, а не с XFree86?)

И за край едно предположение. Виж дали имаш достатъчно swap. 128MB RAM са твърде малко за графична среда като KDE или GNOME. Ако ти свърши паметта, кернела убива програмата която ползва най-много памет за най-малко време - може да убива X-а, windows manager-а или нещо такова.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
mplayer help
Настройка на програми
dafo 4 3995 Последна публикация May 04, 2002, 18:07
от dafo
mplayer
Настройка на програми
Neznaiko 10 5011 Последна публикация Nov 11, 2002, 08:58
от mrvoland
Oтново за MPlayer (за кой ли път)
Настройка на програми
maestross 0 2008 Последна публикация Dec 13, 2002, 16:42
от maestross
mplayer
Настройка на хардуер
uDuoT 11 4664 Последна публикация Jan 10, 2003, 15:54
от Crazy_hatteR
mplayer
Настройка на програми
sodom 2 2604 Последна публикация Apr 15, 2003, 13:27
от sodom