Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 19:55 
Започната от go_fire - Последна публикация от 4096bits
Сунак може да си говори каквото си поиска.

Видя се, кои са истинските тоталитарни държави. Мирно да протестираш за мир и за спиране на финансирането на откровени военни престъпници и да ти пратят тежковъоръжена полиция, която просто те завлича нанякъде по изключително груб начин.
Без да си нарушил закона.

Във Великобритания за 2017 година например, за приказки в интернет са арестувани над три хиляди души. В Русия няма и петстотин. Това е в далечната 2017, когато ги нямаше тези закони за цензурата в интернет. Сега положението е много по-лошо.

Както винаги, крадеца вика "дръжте крадеца".

Не вярвам на нищо казано от някого, който лепи етикети.
Никсъна може по-добре от мен да обясни, защо е нужно човек да се обосновава, като набеждава някого или му лепи етикет.
Аз мога да нарека някого глупак и да направя много по-голяма глупост от него. Като го наричам глупак, спрямо кого е? Мен? Някой друг?

Следва веднага да се обясни, как правя сравнението и тук идва момента, в който трябва да представя и аргументите си. Да представя данни, факти и друго, което да потвърди това, което съм казал. Че някой е по-голям глупак от мен.

Тоталитаризма на запад е много повече отколкото в държавите набеждавани за тоталитарни.

Още един пример. Не помня за коя година наскоро беше, но САЩ са имали много повече затворници, отколкото Китай. Държава, с четири пъти по-голямо население, комуминистическа и тоталитарна, според определенията на господарите ни.

 2 
 -: Днес в 19:46 
Започната от remotexx - Последна публикация от Nik123
Живи и здрави да са. И заетите в тази сфера, и любителите.

 3 
 -: Днес в 19:38 
Започната от go_fire - Последна публикация от Nik123
Хаха, тия "чайници", както наричаш реакторите за Белене, очевидно са си съвсем читави и са изгодно решение, щом ги искат украинците- държава във война. Ама нали трябва да се надупим на "Уестингхаус", ще им ги дадем за някаква смешна сума, тъй иска белия вожд.. та и със самолетите така. Ама ше ги ручаме, вече сме ги платили, и писти ще правим, и всичко.

За трудовото- още го има, измислят му периодично разни модерни наименования - като учеше по-големия, т.е. по-отдавна, беше "Домашен бит и техника". Сега май е нещо друго, като име.


П.П. Докато пишех тоя пост, порових и малко из нета, ей-тука има инфо, от 2012 год., излезе ми първи резултат, за трудовото, и направо го давам:

https://www.mediapool.bg/trudovoto-obuchenie-v-uchilishte-se-zamenya-s-tehnologii-i-predpriemachestvo-news199254.html


За китайците.. нали щяха Сибир да превземат, даже карти се подхвърляха из нета, ся пък подкрепяли руснаците, що така се обърна евроатлантическата плоча  :D




 4 
 -: Днес в 18:43 
Започната от remotexx - Последна публикация от Acho
Днес, 7-ми Май е Деня на радиото и телевизията. Всички радиолюбители да са поздравени.

 5 
 -: Днес в 18:38 
Започната от go_fire - Последна публикация от remotexx
Е, и?! Не сме си биле оправили пистите - еми ще ги оправят, какво толкова. И сега се сетиха да ревът за едни 4-5 млрд. а га ги даваха за стари чайници/реактори дето за нищо не стаяват не риваха  :o

А новата ос вече се оформи, и се освети даже колкото и да се криеха китайчетата не могат (то вече всичко е правено у Китай... в часовете по трудово)
https://www.bbc.com/news/uk-68967805
"No more pretence, China is a malign actor, supporting Russia with money and military equipment, working with Iran and North Korea in a new axis of totalitarian states," he said.

П.П. А бе има ли още часове по трудово обучние и какво правят в тях днешните ученички.. учат се да редят пасианси ли..

 6 
 -: Днес в 15:48 
Започната от spec1a - Последна публикация от Nik123
Не им знам на американците ни брачните договори, ни законодателството. Те са различна от нашата правна система, с нея съм се запознал бегло, но не престава да ме учудва- например чудя се как се доказва изнасилване отпреди 20-30 години.

Ей туй например:

https://people.bg/2024/01/27/%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF-%D0%B2-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0/

И го соча просто като извадка, не щото е намесен Тръмп, има и други такива случаи. Сетила се някоя си, че преди 20 год. била насилвана и айде.. наистина ми е чудно върху какви доказателства се решават такива дела. Няма биология (разбирай ДНК), няма освидетелстване, медицинска експертиза (то няма и как да има, кой ще е тоя гинеколог, дето да каже "те тая е изнасилена преди 20 години) .. та така.


 7 
 -: Днес в 15:32 
Започната от go_fire - Последна публикация от Nik123
..
   https://www.segabg.com/category-observer/f-16-e-nay-dramatichnata-sdelka-na-bulgarskata-armiya

..


"Но преди няколко дни Тагарев предупреди, че "рисковете за това да не бъдем готови за посрещането на самолетите остават“, защото усилията на ръководения от него екип в МО не са успели да компенсират "в достатъчна степен изоставането"..."

"Междувременно  Тагарев коментира, че е искал да реши "проблема" с името на Трета авиобаза, известна като "Граф Игнатиево", тъй като все още се свързва с име на чиновник на Руската империя. .."

Хем насрано, хем засмяно- пистата вероятно не е поддържана последните двадесет години, Тагарчук сам признава, че и той има дял в това, "не успели да компенсират изоставането", но името на базата му е проблема..
Сигурно като сменят името, пистата ще лъсне. Добре, че разните му пепета и дебета отиват на бунището.

Иначе ефката е капризен откъм писта самолет- не става като мигове, су и грипени, да излита и каца от/на полеви летища от типа на магистрали и асфалтирани пътища от републиканската мрежа. Демек е "вързан" към хубава писта, а ако на нея паднат 1-2 ракети и направят дупки..

П.П. "Едно е сигурно обаче - половината свят иска и купува F-16 или F-35, което сигурно има и своето обективно обяснение. И България определено е в играта."

Туй сякаш са го преписвали от стенвестник  ;D Има си обективно обяснение, разбира се- каквото кажат от САЩ на своите подопечни, това ще купуват те.
Направо сме оттатък играта.

 [_]3

 8 
 -: Днес в 14:31 
Започната от go_fire - Последна публикация от Acho
Еми докато пристигнат "новите" самальоти, ще пердашат на дъртите Миг-ове и Су-та.

 9 
 -: Днес в 14:24 
Започната от go_fire - Последна публикация от spec1a
   САЩистанските мастии продължават да ни разиграват.  >:D

   https://www.segabg.com/category-observer/f-16-e-nay-dramatichnata-sdelka-na-bulgarskata-armiya



   Не със всичко съм съгласен в статията,но все пак основните факти са:
Забавят доставките на еф-ките и изглежда,че е умишлено.
Излизат с нови курвенски пинизи: пистите на военните летища у нас
не били сертифицирани (!) за тези изтребители.

   Няма ли у нас истински държавници ?!?  >:D

 10 
 -: Днес в 09:59 
Започната от spec1a - Последна публикация от Acho
То който е ял сопата, си е опекъл работата.

Страници: [1] 2 3 ... 10