Покажи Публикации - nofearinc
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Lenovo Y560 (ATI 5730) проблеми с драйвъри Ubuntu/Fedora -: Oct 14, 2011, 16:10
Здравейте,

Имам Y560 Lenovo с ATI Mobility Radeon 5730 1GB. Посветих доста време в опити да подкарам Linux на машината, но поради някакво излъчване веднага получавам силно главоболие.

Първо имах проблеми, тъй като се оказа, че лаптопът е с вградена Intel + Radeon-a на слот. След деактивиране на вградената от BIOS откри АТИ-то и уж качи някакви драйвери.

Играх си доста с настройки на контраста и шрифтове, под последната Fedora и Ubuntu 10.4, но след 15-20мин работа получавам мощно главоболие и не издържам и рестартирам.

Имам едно HP Pavilion с Fedora + Win 7 на тази машина. Fedora-та върви перфектно на HP-то, а Win-ът няма проблеми с видеото на Lenovo-то. Няколко колеги се пробваха на видеото - проблемът е, че цялостно трябва 20-25мин работа на място, за да се усети натоварването на очите и главата, така че не се вижда първите 5-6мин. Миналата седмица обаче пробвах да го пусна през проектор и имаше крайно трептене дори на самия проектор (което трудно се вижда на монитора), така че смятам, че е до настройки или кофти драйвери основно.

Някакви съвети за това?
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Настройка на резолюция за проектор под Ubuntu -: Jan 24, 2010, 23:58
Искам да презентирам една тема с лаптопа ми, който е с Ubuntu 9.10, но не мога да настроя резолюцията на проектора. Когато вържа машината към биймъра, екранът ми работи на нещо около 640х480, което не става за работа.

Има ли начин да го настройвам автоматично, без да пипам xorg.conf и да рестартирам X-а на всеки опит?
3  Програмиране / Web development / Mysql - конфигурация под slackware 12.0 -: Jul 08, 2008, 11:48
por4e2, благодаря за отговора - повтарях твоите стъпки, в общи линии, но проблемът беше в hostname- а: трябва да имаш не- localhost hostname, в противен случай mysql_install_db просто НЕ минава и не можеш да пуснеш инсталацията на дейтабейза '<img'> Затова се минава през един netconfig, смяна на хост и вече всичко придобива по- щастлив вид  '<img'> Може да добавиш тази забележка в блога '<img'>
Благодаря отново за support- а '<img'>
4  Програмиране / Web development / Mysql - конфигурация под slackware 12.0 -: Jul 07, 2008, 09:16
Сори за поредната тема по проблема, обаче съм noob и не мога да си стартирам mysql- a под slackware 12.0. Прегледах някой и друг урок по въпроса, но повечето конфигурации предполагат за съществуването на /usr/local/mysql, каквото аз нямам; както и на mysql.sock , което или няма, или съм изтрил по някакво много странно стечение на обстоятелствата. Та, има ли някакви такива особености специално за Слак (12), къде са инсталационните папки и какво трябва да се бутне?
MySQL-ът ми е от началната инсталация на дистрото.
Предварително благодарства '<img'>
5  Програмиране / Общ форум / Безплатен курс по програмиране за начинаещи -: Feb 23, 2007, 17:36
Наред с безплатните курсове по Java и C#, налице са вече и курсове по C++. Национална академия по разработка на софтуер (НАРС) организира безплатен курс "Въведение в програмирането със C++" - http://academy.devbg.org/intro-to-programming.php. Курсът ще започне в началото на март 2007 г. и ще продължи 1 месец по 4 часа на ден. В него ще бъдат приети за безплатно обучение 60 души, от които ще завършат най-добрите 30. След селекция и интервю с работодател 15 от тях ще продължат в следващото ниво (Core C++) и в продължение на 2 месеца ще бъдат обучавани и същевременно ще получават парична стипендия от своя работодател. След завършване на курса Core C++ започват работа като софтуерни инженери. За повече информация посетете страницата на проекта: http://academy.devbg.org/egt/index.php
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем със Scroll в Slackware 10 -: May 08, 2005, 08:52
Знам, че има много теми по въпроса, но като че ли нещо ми убягва, съжалявам за изгубеното време, ще съм благодарен, ако ми помогнете.

Използвам Слакуеър 10 и не ми работи скрола на мишката. Опитах да добавя "Option      "ZAxisMapping"     "4 5"", но резултата беше същия.

Мишката ми е A4tech 4 бутона + 2 скрола, PS/2. Може ли да ми копирате примерната част от xorg.conf файла за мишката (може да съм объркал настройките на дивайса)? Предварително ви благодаря!
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Language Settings -: Feb 05, 2005, 13:28
Izpolzvam Fedora Core 2 i pri edin update na Kernel-a, sled instalaciq i restartirane interface-a se kirilizira; vlizam v System Settings -> Ezik i shto da vidq, ima si Bylgarski i Angliiski, i kato dam na angliiskiq nqma promqna, a kato dam na bulgarskiq: "Your settings will be changed next time you restart your computer" sirech ne razchita angliiskiq. Nqkoi moje li da mi pomogne da si vyrna stariq interface?

P.P. ako i latinicata e problem nqma da otkaja i malko pomosht za Phonetic  '<img'>  Predvaritelno blagodarq!!
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталиране на пакети в Линукс -: Feb 05, 2005, 13:40
ne sym osobeno kompetenten, no na FC2 prez console instaliram rpm s

rpm -ivh imetonapaketa
Страници: [1]