Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 70   Надолу

Автор Тема: Съществува ли наистина Тайно световно правителство?  (Прочетена 142284 пъти)

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
   Китайските корпорации имат и други проблеми:САЩистанците
виждат ,че изостават технологично все повече и повече,и използват
нечестни търговски практики и извиване на ръце,вижте какво става
със Huawei: внушава се,че шпионират,крадат информация и  т.н.
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Да, внушават и звучи доста абсурдно, но фона на това, което Интел прави. Самият Андроид шпионира, приложенията шпионират, разни агенции също. Ябълката леко изостава, но и те го правят. Та на Хуауей едва ли им трябва да вграждат нещо хардуерно, при положение, че могат да използват всяко от изброените средства. Софтуерчета. Ако го вмъкнеш на системно ниво, под виртуалната машина...
Няма да им се получи пропагандата. Продажбите растат непрестаанно.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1447
    • Профил
добре бе ray - тези университетски глави да не са обикаляли по фирмите и да ги отмятат. Чели са от търговския регистър какъв предмет на дейност е декларирал собственика. И тези декларации може да са от преди 20г. Пълно е с гаражни/семейни фирми които пишат, че правят едно, но като намерят друга далавера бързо превключват.
...

Тук мисля че по-скоро се разминаваме в понятието "статистика" и промяната на неговото съдържание с времето, иначе има много вярно в това което твърдиш. Има и "теоретична" статистика.

Аз имах предвид нещо малко по-различно (мислех че ще се разбере, мой  пропуск).
Всяко управление на общество/маса хора изисква освен планиране, действия и някакъв вид обратна връзка за да се следи как върви планираното и ако трябва да се правят корекции.
Това в още по-голяма степен важи за едно "световно управление" тоест една максимално точна статистика е жизнено важна за успеха на такова начинание (да не говорим че съществуват и съзнателно противодействащи сили, плюс фактори които са останали извън плана, по някаква причина - никой не може да обхване всичко).

При социализма беше нужна точна статистика, поради плановостта на икономиката. Видя се че и при капитализма има нужда от планиране (поне в част от икономиката), напълно свободен пазар не работи !

Тук обаче с времето се оформи друга парадигма, да се манипулира основно икономическата статистика с политически цели, плюс разни "психоаналитични послания" от сорта на "по-богати сте но не го чувствате", това е само Ваше "субективно усещане"/че сте по-зле и т.н. и на този фон се вади някаква статистика (обикновенно извън контекста или получена по неправилен начин и т.н.) в подкрепа на този твърдения !

Обаче зад сцената пак трябва да има точна статистика за да върви управлението, а тя може да се получи и допълни и по ред други канали - примерно данъчните, там има актуална инфо какво е правила дадена фирма, каква е печалбата, разходите и т.н. и то в компютри (всички тук знаят колко лесно може да се получи всякаква справка на база тази информация).
Тук информацията би трябвало да е доста по-точна, предполагам че има и други канали за допълване и корекция на видовете статистика, икономическа, социална и друга. Дано успях поне донякъде да се обясня  :)
 
"...Добре като вдигнеш завода кой ще работи в него или това няма значение (той сам ще си работи  ;) )..."
Това не ми стана ясно какво значи - че заводите са празни ли?!

Тук имах предвид че освен завода, техниката, сградата и т.н. ти трябва и "обучен персонал"/работна сила.
По мое мнение вече от доста време (поне няколко десетилетия) основното в големия бизнес вече не са парите, тях ги имат, може и да се напечатат, това което се търси е човека за даденото място или по друг начин казано, даден човек какво може най-добре и как да го използваме ние ?
Това важи особено силно за високотехнологичните и високоинтелектуални видове труд !
Това имах предвид, че завода е само част от бизнеса.
 
"...Ако я няма силната ръка на държавата - китайската икономика не струва пукнат грош..."
Не знам за какъв народ говориш, но тук имам в предвид, че не можеш да продаваш/произвеждаш стока под себестойността й вечно, накрая ще се сгромолясаш.

Тук освен да благодаря на 4Kbit друго не се сещам, голяма част от това което е написал е ново и за мен, и мисля че е напълно прав !
« Последна редакция: Feb 17, 2019, 15:36 от ray »
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
   Много от пишещите тук не вземат предвид следното:
   Структурата на китайския БВП е различна от тази на САЩистанския.
В Китай индустриалното производство има много по-висок дял,това
придава устойчивост и стабилност в дългосрочен план.
   "Уолстрийт" (т.е. финансовите услуги) имат прекалено голямо
влияние върху икономиката,достатъчно е да паднат акциите на
няколко големи корпорации,ще настъпи лавинообразен ефект:
твърде вероятно е да се създаде паника,ще започнат да падат и други акции и т.н.
   Достатъчно е някой влиятелен(или група с голямо влияние) да пусне слух ...
   В Китай подобна ситуация ще има много по-малък негативен ефект.
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Има и друга причина, защо може да изглежда, че китайците произвеждат на загуба. Специално за електрониката. Компаниите, които имат добри и конкурентни продукти разбира се ги тестват. Чипове, памети и разни други електронни джуджавки. Което не издържи на тестовете на практика не се изхвърля на боклука, а се купува от малки компанийки, които включват всичко това в продуктите си. Електрониката може да се е провалила на тестовете с много малко, но заминава при тези малките фирми за нищожна цена. Но все още работи. Не на сто процента, не каквито са изискванията на големия, но работи и влиза в някое изделие. Резултатът е, че имаш функционираща машина, която може да върши работа и това на ниска цена. Аз си купих някакъв смартфон за няма и двеста лева, за тестване на приложения и досега не ме е подвел нито веднъж. Камерата му върши работа, въпреки, че не е нещо особено, интернета върви нормално ( wifi, не съм му поставил сим карта ), дисплея изобщо не е лош, въпреки че не е OLED и се държи много добре. Поне това, което съм видял. Не ползвам иначе смартфон във всекидневието.

Та, като нямаш пари, а искаш да правиш нещо, го правиш по подобен начин, докато ти се отвори възможност вече да изкарваш пари. Най-важното е, хората да разберат, че те има на пазара. Дори продукта ти да не е с най-високо качество, с времето ще го подобриш. Изделие или услуга, няма значение. Междувременно ще си на пазара, докато не почнеш да се ебаваш с клиентите. Имамници никой не обича. Както е казано, няма лоша реклама.

Това ме кефи в онези хора, че опитват, да правят нещо и го правят. След време някои от тях успяват, други просто се държат или печелят по нещичко, но пробват. Свръхинициативни са и изобретателни в стремежа си да правят пари. Резултатът от всичко това? Един Oneplus 6T удря в земята и корейците и ябълките. Изненадващо? Може би за някои, но поне за мен - не. Някак го имаме вградено в съзнанието си, че от западните технологии няма по-добро. Може би е така. Но да се пренебрегва или да се гледа насмешливо на истока е неоправдано от нищо. А вече са и по-находчиви. Новите неща се случват там.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Гледам, че сте големи специалисти по джаджи и телефончета, но ви се губи голямата картина или сте заблудени с партийната пропаганда.

Държавата им ощетява едни отрасли за да спечели световно господство в други (това вече сме го виждали в действие и резултатът не е много лицеприятен). Китайската държава определя и заплати, и цени, и курсове, и какво ще се произвежда.
https://www.24chasa.bg/novini/article/7292424

Не можете ли да направите една проста сметка, че не можеш да закараш на другия край на света изделие на което само вложения материал струва повече от изделието и да имаш печалба. Правиха това дори с боклука но вече не (по разбираеми причини). Да те имат човеко ресурси, но не може една камара души да произведат един телефон и всичко да цъфне и върже. Телефончето сигурно ще е трепач - ще има всичко и ще струва жълти стотинки. Никой си няма и на идея колко имат вътрешни дългове, щото е партийна тайна.

Лошото е ако решиш да направиш фирма за производство на нещо- рано или късно удряш китайската греда и отиваш на кино и не защото са велики, а защото партията е отзад.

Американците са окей, че някой им произвежда евтино и затова продължават да им правят заводи и трансферират технологии.

А телефончетата са им толкова велики, че нито процесора, нито паметта, нито дисплея, нито операционната система се техни.
« Последна редакция: Feb 17, 2019, 18:21 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
@jet, най-накрая е важно, какво получаваш за парите си. А къде и от кого е направено, мен лично не ме интересува толкова. Повече от обща култура.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

stealth01

  • Гост
Последният епизод на новият Топ гиър (The.Grand.Tour.S03E06) е в Китай. Гледайте го, интересно е.
Активен

GermanecaBG

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 64
  • Distribution: openSUSE Tumbleweed
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Има голяма  вероятност "конспирациите" да са плод на нашата психика. Например: Интересно е, че в конспирациите вярват онези, които се чувстват социално онеправдани, губещи. Виждаме го при промяна на политическата ситуация, при която някои небивалици отшумяват и биват замествани от други. Например слухът, че Обама не е роден в САЩ, днес рядко се обсъжда; затова пък разнообразни теории опитват да обяснят оранжевия цвят на сегашния президент Тръмп. С други думи: конспиративните теории са един вид фолклор, чрез който народът се противопоставя на елитите. Което не значи, че някой не ги измисля с пропагандна цел; фолклорното е в това, че авторите биват заличени по един съвсем конспиративен начин. Една от първите успешни манипулации в жанра е слухът, пуснат от КГБ през 80-те, че болестта СПИН е американско биологическо оръжие, изплъзнало се от лабораториите – съветските служби го пускат в малък, неизвестен никому индийски вестник, откъдето, той тръгва по световните медии сам, като вирус. Конспиративните теории се появяват винаги по време на някаква криза. Пример: Макрон организира атентата в Страсбург, за да отвлече вниманието от протестите; Сорос или пък Путин (според политическите предпочитания) пращат бежанци, за да ни заробят, а нашето Министерство на отбраната копае край Царичина в търсене на извънземен андрогин именно в началото на прехода. Пораждат ги често нови явления: когато се появиха, мобилните телефони опасно влияеха на мозъка ни, както няколко десетилетия по-рано беше правила телевизията. Това за телевизията го помня много добре. А да не споменавам и за здравните конспиративни теории, че става дълго.
Активен

Равноправие по възможности и йерархия по резултати.

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1447
    • Профил
Най-доброто скривалище е това което е пред очите на всички и те го гледат и не го виждат !!!

BTW: сигурно минаха вече 7-8 години от момента когато имах идея и дори някакъв нахвърлен код за криптография на база размесване на текста, името беше нещо свързано със слама.
Та понеже кодирането с частен/публичен ключ изисква доста ресурс и става бавно помислих за следното, да използвам метода на размесването на текст/друго, първите 1024 бита XOR последните 1024 и така до края (може и да бъркам леко, сега не ми се рови да видя как точно беше).
След размесването шифровам само първия и последния 1024 битови блокове с частен/публичен ключ и готово, така си остана на етап начално кодиране  ;D
Ако на някой му се занимава да каже  8)
« Последна редакция: Feb 18, 2019, 11:10 от ray »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Джет благодаря за статията! Доста е интересна. Само, че този приятел хем живее в Китай, хем не знае една проста истина. „Частния“ бизнес в КНР не е частен. Той е същия като „прочутите“ ни куфарчета. Това е дадено благоволение на правилни хора да правят нещо. Същото като куфарчетата. Това не са пари на ръка, това е позволение свише.

В този смисъл ние също не сме свободен пазар, а някакъв полу-китайски социализъм. У нас можеш да правиш нещо, само при позволение. Ако го правиш, но нямаш разрешение, скоро няма да го правиш.

=*=

4096 има страхотни наблюдения за тяхната икономика. Нека споделя и аз своите. Не, че не съм го правил, но никой не е задължен да ме чете.

Китай прави точно обратното от това, което правим на запад (включая у нас). Там тръгват от евтино производство (цена на крайния продукт), като с времето се опитват да я вдигат.

Това носи гарантиран успех, защото всеки (включително транс-националните компании) търси по-евтиното и се интересува от цена.

Как и защо се получава?

Ако си на запад, как произвеждаш? Започваш от малки мащаби. 4096 обясни, как имаш много разходи още преди да си продал и един пирон. Съответно нещото, което правиш е скъпо. Цената му е натоварена с тези разходи. С времето, ако имаш късмет, оцеляваш и разширяваш производството. Разходите започват да падат.

Бързичко ще вметна един от икономическите закони. Всяко удвояване в мащаба на производство намалява наполовина себестойността на произвежданата стока или услуга.

Въпреки, че разходите започват да падат, производителя се опитва да задържи цените. По възможност се опитва да ги вдига. Сваля ги само в случай, че е заплашен да загуби пазара си. Това е така, защото това вече е етап, на който се опитваш да формираш печалба.

Сега някой ще каже, ама тя тая печалба я искаш, за да си купиш джипара. У нас това може и така да е, но не е единствената причина да искаш печалба.

Че финансовото благополучие върви с материални придобивки, никой не го оспорва.

Но един по-умен капиталист ще се сети още нещо. Днешната печалба не е гаранция за утре.

Трябва да инвестираш, ако искаш и утре да имаш печалби. Може да звучи странно, но за да печелиш, трябва да печелиш. Иначе и да печелиш, пак губиш.

Как се случват нещата в Китай?

Там тръгват директно от масово производство. Споменахме, че колкото е по-масово едно производство, толкова крайното изделие е по-евтино като производствена цена.

Това на запад просто няма как да се случи. Не можеш да започнеш директно от милиони бройки продукция.

Това е простичката тайна. Китайското правителство с глава Дън Сяо Пин използва международното положение, за да инвестира в икономиката си. Това разбира се, нямаше, как да се случи, ако преди това американците не бяха изнесли там производства. Точно същото преди това се беше случило във всички (без Виетнам и Лаос) съседни на Китай страни. Известно е, че след кризата от тях оцеляха само Ю. Корея и Япония. Останалото се пренесе в Китай.

В момента китайците са в едно уникално положение, което важеше за САЩ през почти целия минал век. Там са съсредоточени огромни производствени мощности.

Какво му е толкова важното да имаш на на едно място (близки разстояния) концентрирани различни по характер производства?

Ами това, че едно крайно изделие много често се оказва съставна част на друго изделие. Смятам, че е под достойнството ви да ви давам елементарни примери, как на една кола ѝ трябват крушки за фаровете, които са краен продукт на друг производител.

Но искам да обърна внимание, че това не е само случая в големите и сложни изделия, каквито са автомобилите, корабите, самолетите и ракетите. Това е кажи речи във всичко. Представете си една кукла. Да. Детска играчка. На нея например може да са ѝ необходими копчета за нейната дрешка. Или може да е необходим високоговорител, за да казва „мамо“. Дори нищо да няма в тая кукла, една обикновена отливка да е, пак трябва да речем боя.

И разбира се пластмаса. Но пластмасата се приема по-скоро като ресурс, а не крайно изделие. Макар за рафинериите да се явява краен продукт като бензина и нафтата, които също са приемани за ресурси.

Почти във всяко производство краен продукт за едно предприятие се явява съставна част в продукта на друго. Това не е от вчера и днес, но с развитието на обществото, значението му расте лавинообразно.

Та това помага на китайската икономика да продължава да расте. На практика няма нещо, което да е невъзможно да се произведе там.

Дори това дето каза Джет. Куалком не си произвежда процесорите в Канада. Прави го в Китай. От единия завод излиза, отива в другия да влезе в телефона. Това го прави по-скоро китайска компания. В Канада нямат нищо. И развоя им даже е в Китай. А си има и чисто китайски компании. Най-известна е Рокчип (тези правещи процесорите за Chromebook). Споменатите Хуявейци също си произвеждат процесори, не по-лоши от куалкомските. Естествено Арм, дето държат патентите, са си англичани.

С паметите същата история.

Само дето Андроида все още си е на Гългъл. Ама и там пада яко дописване. Който се е опитвал да пусне ГНУ/Линукс на китайска играчка, го знае добре. Нищо не работи. И разбира се, дописват си и някакви техни, потребителски приложения.

Разбира се, това нищо не значи. Както ние българите най-добре знаем, ако имаш мощно производство, нямаш нищо. Днес те има, утре те няма. Казвал съм го и преди.

Ако ЕС и САЩ поради някаква причина спрат да купуват от КНР, китайската икономика ще се срути доста бързо. Ние това сме го преживявали поне три пъти през последните сто години. Сега ни се готви четвъртия (да ни се отреже износа за ЕС, което са си едни 30 млрд.).

На тия работи обикновено им викат национална катастрофа, макар при нас да беше примесено с човешки загуби.


=*=

Спец. от петък очаквам да се подиграваш на САЩ, особено след като спомена, че ходи при Бойко да му набива канчето. Мога ли да разбера защо не го стори?

Ще го сторя вместо теб. Обожавам да се присмивам на всички репресивни органи за тъпотията им, не само на родните.

Работата е в това, за какво ходи американеца при нашата мутряга. ЦРУ за пореден път се издъниха във Венецуела. Не мога да ги разбера тия хора. Наш Виденов за два месеца го смазаха с хипер-инфлация, мъдестия го тряскат втора година с милионите проценти инфлация и не успяват. Вече не мога да преброя стотиците им провали за тия 20 год. във Венецуела.

Ама сегашната им глупост бие всякакви рекорди по некадърност. Преди две-три седмици ни съобщиха поредния, „хитър“ план, които са сътворили мозъците им. Беше елементарен до безобразност и толкова прост, че се очакваше, че вече са надцакали мъдестия.

Съобщиха, че са откраднали едни стотици милиони от местната, петролна компания, които мислят да преведат на другия чавист, който да ги ползва да се колят с мъдестия.

И всички ахнахме от възхита, колко е гениално. Няма да харчат свои пари, като в Украйна, а ще си ползват венецуелските. Така де. Украйна доста позпразни сметките на ЦРУ и ще трябват доста години наркотрафик и финансови машинации, че да се попълнят отново.

Какво се оказа на практика? Тъпаците ни съобщиха, че са секвестирали парите ПРЕДИ да са го сторили реално.

Сутринта венецуелците бъркат в ел. банкиране и какво да видят? Парите са си още в АМЕРИКАНСКИТЕ банки в Нови Йорк. Още никой не ги е откраднал?!?

Следва много бърза и обработена схема за финансови трансфери с челната помощ на руски бандюги. Така де. ФСБ не е закрито. Изненадващо в схемата е намесен и някакъв наш ченгесар, който по ирония на съдбата още не е застрелян.

През него прехвърлят някакви стотина милиона от тия суми. Всъщност все още не е съобщено, къде са отишли в крайна сметка. Работа е там, че руските бандюги не могат да ги приберат в Русия, защото ЦРУ може да ги докопа и в тамошните банки. Та в тази игра на котка и мишка, докато ги прехвърлят по света в надпревара с ЦРУ, които явно са се усетили и са ги подгонили, за 2-3 дни част от парите се оказват у нас. Това става през онзи шестак и приятелчетата му мутри у нас. Макар да признавам доста красива мутреса, която доста бих я минавал.

Та това всъщност е правил американеца при наша Бойка. Казал: бъди човек, нашите тъпанари се изхитриха да кажат, какво ще правят, преди да са го направили и руските олигарси ни наебаха. Моля, помогни!
 
Е да де, ама на наша Бойка, американците може да са му скъпи, ама живота му е по-скъп. Следователно пратил SMS на мутресата да разкара парите. Е последното не го съобщиха, ама знаем, че Бойка управлява със SMS-и.

Въпроса ми е Спец., ти защо се уплаши да се изгавриш с ЦРУ? Те също са „кравари“, както ги нарече. Всъщност те са баш каубоите. Това са кажи-речи единствените американски служби, които с удоволствие влизат във всякакви опасни авантюри, подобни на яздене на разярен бик.

Да не би да повярва на Лунар, че ни четат? Пък ти вече беше написал, че тук сме дрогирани, а това всъщност е основното, което интересува ЦРУ?

Спокойно. Биха ни подгонили само, ако им правим конкуренция, а не, ако сами си ползваме дрогата. Нашия пазар на дрога не им е интересен (поради мащаба си), ползват ни само за транзитно трасе. Ама в тая работа са партньори с нашите шестаци. Така, че нас няма, какво да закачат. Ние сме само потенциални клиенти.

п.п. „Голямото пътуване“ не е „Висока предавка“. Това са две конкурентни предавания на различни телевизии. Нищо, че първото го правят хора, които дълго са правили второто. И двете предавания си съществуват.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

lunarvalley

  • Гост
Цитат
Да не би да повярва на Лунар, че ни четат

в кво  :)

родните електронни форуми са истинско находище
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Това беше ирония.

Между другото, твоето е патриотизъм. Нямаш идея, какви неща могат да се прочетат по чуждите форуми. Нашите са бледи сенки.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Историята с Китай е доста любопитна. Някъде през седемдесетте години, американците предлагат на китайските ръководители икономически план, който да изкара страната от мизерията. И дръпнатите се съгласяват. Но не беше като нашият тук, дето ни разсипа, а истински, работещ. Мислили са, че като има силна страна граничеща със СССР и под техен контрол, това ще им помогне да се справят с руснаците. Обаче виждаме, че сега и Китай им е таралеж в гащите. Точно както терористите обучавани от ЦРУ сега създават проблеми.

Друг основен проблем на запада е натиска на акционерите на някоя компания, особено онези, които имат глас в борда на шефчетата, за печалби. Нормална човешка психика по принцип. Както е казано, апетитът идва с яденето. Само че при тези порции, плюскането е сериозно и на тези им се иска всичко да продължава все така. Стават алчни. И вече не могат да мислят. Забравят, че всичко в бизнеса, както  и в живота е циклично, на епизоди. И спадането на печалбите, което в повечето случи е съвсем нормално, в един момент за тях се превръща в криза и се започва с безумните планове. В крайна сметка се закопават. Ако не се появи някой да ги отрезви.

Още един основен проблем и @go_fire го спомена. За да изкарваш при, трябва да харчиш пари. Само дето, гледаш ли на това като харчене, си заминал. Някои му викат инвестиция. Но каква грешка правят не малко бизнеси? "Харчат" средства само за да разширяват собствения бизнес. Което е голяма грешка. Никой разумен и интелигентен човек няма да напъха всичките си яйца в една кошница. Все ще се препъне, все някой ще го бутне или друго ще стане и я оцелее някое яйце, я не. Та, инвестицията означава и друго. Не само разширение на бизнеса, но и инвестиране в нещо друго. Викат му диверсификация. До скоро не познаваах тази дума, но... Теско например ( за който не знае, това е верига магазини във Великобритания, която е толкова мощна, че диктува закони на правителството ), имат бензиностанции, банка, мобилни услуги ( мобилен оператор ), в селското стопанство са. Не ги следя, но това бяха отраслите, в които имаха бизнес докато бях там.

На Куалком основните приходи идват от лицензи за интелектуална собственост, а продажбата на чипове им осигурява около десет процента от приходите им. Все пак, марджина за това не може да е висок, понеже имат конкуренция.

Между другото, ако имам повече пари някой ден, бих си купил акции на Самсунг.
Ябълките са пред сериозна криза и са на път да си заминат. Дано го усещат, че срутят ли се, ще се отрази на световната икономика. :D
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

lunarvalley

  • Гост
Това беше ирония.

Между другото, твоето е патриотизъм. Нямаш идея, какви неща могат да се прочетат по чуждите форуми. Нашите са бледи сенки.

нищо чудно... някои са на принципа "Живея в мрежата, ям пред компютъра, сера по форумите"

 :)
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 70   Нагоре
« назад напред »