Покажи Публикации - H0lyGanGs7eR
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 11
16  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Откровено за Виндовс -: Oct 31, 2010, 23:18
Честно казано днес ползвам Линукс просто по инерция. Преди виждах смисъл, но в момента малко съм пообъркан дори. Преди 5-6 години Линукс биеше в пъти Микрософт по бърз, лесен и изпипан. Сега 7 върви по-бързо, предлага по-добри приложения, работи без антивирусна, интернета е по-бърз и не се сгромолясва, остана само да спре да се рестартира. Тази тема май ме навежда към някои мисли и решения, които трябва да направя. Май Убунтуто си заминава и ще попрегледам дистроуотча.
17  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Какво Ви накара да преминете на Linux? -: Oct 10, 2010, 14:52
Проблема беше, че  драйвера ми не поддържаше TFT монитора ми и фактически със драйвер и без беше все същата работа  :) 

ПП: Аз съм 3в1 :)
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Бавно зареждане -: Oct 04, 2010, 23:58
Благодаря ти, Phantomlord , след толкова писания най-накрая се намери истинско решение на въпроса.  :)
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Бавно зареждане -: Oct 04, 2010, 00:29
Ами аз съм с 10.10 и в момента, не вярвам за 7 дена да направят кой знае какво  ;) . Като цяло има някакво подобрение, включително и в тази насока, за съжаление нямам толкова място да слага трета ОС, и за сега мисля да мина само с минаване към ГДМ. Вярно че 10.10 все още е бета(вече RC), но проблема не дойде при ъпгрейда, а напротив, донякъде се оправи.
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Заприлича на бозата -: Oct 03, 2010, 13:27
@cybercop оставам с впечатлението, че си мислиш, че говориш с идиот. Много добре знам откъде да си свяля кубунту, но то не ми трябва. Ако четеш на какво отговаряш нямаше да има нужда да пиша глупости в момента. Пак казвам аз ползвам гнома, но другия потребител иска КДЕ, не знам дали знаеш, но има много дистрибуции, които предлагат работа с повече от 1 графични среди ( OpenSUSE, Mandriva, Fedora, Debian и така нататък).
@tonitochev влаченето е при включване на компютъря - при зареждане преди KDM и след това при зареждане на GNOME. Да не го бутам, така ли?
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Заприлича на бозата -: Oct 02, 2010, 23:04
Не правя никакви фокуси! Просто Убунту е една от малкото дистрибуции, които са само с 1 графична среда. Проблема е, че не го ползвам сам и човека иска да му е като на уиндоус и иска КДЕ. Според теб в това е проблема, така ли ?
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Бавно зареждане -: Oct 02, 2010, 21:52
Здравейте! Отдавна не съм поствал теми, но ето че отново ми се налага. ;D Напоследък, забелязвам, че Убунтуто ми прогресивно започва да става по-бавно и по-бавно. След последните ъпдейти на 10.10 има някакво подобрение, но все още гони 7мицата, която дори няма антивирусна програма. Поогледах, кое може да бави толкова стартирането, но се сетих само за едно нещо. Преди време чух, че Убунту с КДЕ се влачи много. Аз имам КДЕ и дори ползвам КДМ за логин мениджър, та искам да чуя вашето мнение, дали може това да ми бави стартирането - и до логин скрийна и след него. Моля насочете ме къде да търся причината за въпросното влачене.
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Не мога да инсталирам Wine na SUSE 11 -: Sep 09, 2010, 14:04
Ще ти предложа алтернативно решение, не знам дали ще ти хареса, но според мен е много добро. Влизаш ето тук - http://www.ubuntu.com/ дърпаш си едно iso 10.4, ако си фен на КДЕ си дръпни Kubuntu, слагаш го на една флашка и го инсталираш на мястото на системния дял на Сусето, като предварително изместваш всички ценни файлове на друг дял. След половин час ще имаш стабилна ОС, с добра поддръжка, обновяване на 6 месеца и много по-функционална от Сусето (лично мнение). Успех!
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Fedora 13 Add/Remove Software -: Sep 01, 2010, 21:40
Мисля, че software channels -> alternative software channels. Разгледай хубаво менютата там, трябва да има такава възможност. Ако пък не стане направо качвай целия диск на харда  ;D
25  Нетехнически теми / Коментар / Re: Ubuntu в Столичен инспекторат -: Sep 01, 2010, 17:28
Браво! Много е важно Линукс да присъства не само на домашните компютри. Това е голяма крачка напред!
26  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Белият цвят -: Aug 26, 2010, 15:08
Не е от настройката на монитора - с другата ОС пак ми е със същите настройки но, не е толкова дразнещо. Ще опитам с тази команда!
27  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Белият цвят -: Aug 25, 2010, 21:54
LCD е. Я ми кажи тогава какво е бялото, тука малко се обърка...
28  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Белият цвят -: Aug 25, 2010, 21:44
Ползвам си убунтуто от много време, още от началото забелязах нещо, което не само ме дразни, а направо ми лази по нервите. В момента дори, целия фон е почти бял и хем ми дразни очите, хем ми лази по нервите. Направо понякога имам чувството, че ще ми се завие свят. Скоро си сложих една седмица,  и що да видя - няма такова нещо. Гледам си в монитора спокойно, белия цвят нито е толкова ярък, нито ме дразни. Има ли някой подобно осещане при убунтуто или е само при мен?
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: SliTaz linux - няколко проблемчета -: Aug 23, 2010, 15:42
Според мен решението е едно - http://ubuntustudio.org/

Най-добрата хардуерна поддръжка, никакви проблеми с азбуки езици и кодировки, доста добър набор от софтуер специално подбран за разработка на мултимедия.  :)
30  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Отговори на често срещани проблеми в Гном и КДЕ -: Aug 13, 2010, 14:45
За мен гнома е идеалната работна среда. Мразя да имам 10000 икони по плота. 2та панела са едно гениално решение. Наредил съм си всички програми на горния панел и просто поглеждам право напред и виждам това, което ми е нужно. Не трябва да гледам надолу за часа или да търся половин час иконата на програмата, която ми трябва. Менютата перфектно подредени и ако се наложи да се върна в предното меню просто махам мишката от това, в което съм, без да цъкам разни бутони "back". Десктопа ми е чист и не ми трябват хилядите аплети, които КДЕ-то стартира по подразбиране. За мен гнома е класи над КДЕ (не се отнася за ГНОМЕ3)
Страници: 1 [2] 3 4 ... 11