Покажи теми - viv1111
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 3 [4] 5
46  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с firefox 3.0.1 -: Jul 19, 2008, 23:52
Ползвам Ubuntu 8.04 i386. Реших да видя как работи новия Firefox 3.0.1 Добре, но има проблем. При някои интернет страници ми иска някакъв плъгин, касаещ изобразяването на отделни елементи от интернет страницата, при други не. Не указва кой точно. По другите форуми нищо не се споменава за такъв проблем. При по-предната версия 3.0, която се инсталира още при инсталацията на Убунтото няма този проблем. Ако някой се е сблъскал вече с този проблем и знае какво точно иска Firefox 3.0.1 да помогне.



47  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / (РЕШЕН) Sweet home 3d -: Jul 19, 2008, 15:40
Някой може ли да ми каже как да създам стартова икона на десктопа за програмата SweetHome 3D. Разопаковал съм програмата в /opt. От този файл /директория/ програмата се стартира. Е, след съответното питане дали да изобрази себе си или да се стартира. Става много дълга тая процедура. За първи път се сблъсквам с проблем да не мога да създам стартова икона. Използвам OS Ubuntu 8.04 i386. Помагайте!
48  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / (РЕШЕН) Проблем с ubuntu 8.04 i386 и ефекти. -: Jun 29, 2008, 22:40
Ползвам OS UBUNTU 8.04 i386. При опит да включа опцията – Външен вид > Visual > Effects > Normal, екрана стана бял, като всички икони на декстопа изчезнаха. При рестарт и влизане след Име и Парола декстопа отново става бял и остава такъв. Единствения начин за вход е чрез: Опции > Избор на сесия > Аварийна сесия на GNOME > Име > Парола. Появява се съобщение за влизане без прочитане на началните скриптове чрез аварийна сесия на GNOM и влизане по подразбиране на GNOM. Ако някой може да помогне, да помогне. Лично аз не очаквах, че системата няма да предложи съгласие с ефекта и връщане в начално състояние при несъгласие. Благодаря.
49  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Запис на видео и аудио при линукс -: Jun 21, 2008, 23:07
Ползвам UBUNTU 8.04 Desktop i386. Железарията ми е много добра. Някой може ли да ми каже има ли програми, които ми дават възможност за директен запис върху твърдия диск, в момента, когата гледам филм по ipTV или когато слушам радио? Има една програма за запис на звуци, но нещо не върши работа. Предварително благодаря.
50  Нетехнически теми / Идеи и мнения / ВАСТ gnu/linux – 2007 -: Jun 01, 2008, 10:28
Около средата на миналата година се заговори за нова дистрибуция на VSLive GNU Linux с име „ВАСТ Gnu/linux – 2007“. Тогава дистрибуцията беше готова само като Live CD. Знае ли някой дали вече има готово инсталационно CD, или да кажете как от Live CD-то може да се инсталира на твърдия диск?
51  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / ВАСТ gnu/linux – 2007 -: Jun 01, 2008, 10:28
Около средата на миналата година се заговори за нова дистрибуция на VSLive GNU Linux с име „ВАСТ Gnu/linux – 2007“. Тогава дистрибуцията беше готова само като Live CD. Знае ли някой дали вече има готово инсталационно CD, или да кажете как от Live CD-то може да се инсталира на твърдия диск?
52  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Ati radeon x1550 -: May 19, 2008, 19:23
Единственото, което Ati дават за драйвери на видео-картата е да се инсталира ati-driver-installer-xx-x86-86_64.run. Да, но, като не мога да инсталирам файл с тази конфигурация (xxxxx.run)? Ами, ако някой има желанието да помогне.
53  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu 8.04 beta -: Apr 06, 2008, 15:52
Преди два дни инсталирах Ubuntu 8.04 Beta, decktop, i386, за да тествам версията. Както и да е. За сега всичко върви добре. Инсталирах GoogleЕarth и то с много мъки. Инсталацията стана само след стартиране от конзолата. Да, но след стартиране на програмата, започва едно неприятно премигване на кълбото. Днес забелязах, че същия ефект има и когато се включи Предпазителя на екрана. Същото премигване. Нямам си понятие защо. При Ubuntu 7.10 това не се получаваше. Ползвам видеокарта EAX 1550 SILENT - ASUS. Работи с ATI драйвери. Някой да се е сблъсквал с този проблем. Предпочитам да попитам, преди да изпратя съобщение за грешка в Ubuntu 8.04 Decktop.
Между другото ядрото е 2.6.24-15
Eто xorg.conf:
# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "InputDevice"
   Identifier   "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option      "XkbRules"   "xorg"
   Option      "XkbModel"   "pc105"
   Option      "XkbLayout"   "us,bg"
   Option      "XkbVariant"   ","
   Option      "XkbOptions"   "grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier   "Configured Mouse"
   Driver      "vmmouse"
EndSection

Section "Device"
   Identifier   "Configured Video Device"
   Driver      "fglrx"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Monitor      "Configured Monitor"
   Device      "Configured Video Device"
   Defaultdepth   24
EndSection

Section "ServerLayout"
   Identifier   "Default Layout"
  screen "Default Screen"
EndSection
Section "Module"
   Load      "glx"
EndSection



54  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Видеоплатка eax 1550 silent/htd/512 -: Mar 02, 2008, 11:32
Ползвам OS Ubuntu desktop 7.10 i386 gnome. Процесор – Intel Core 2 Duo E4500. Дънна платка – ASUS P5B-MX, Intel 946 GZ. Поставих видеоплатка EAX 1550 SILENT/HTD/512/M/A. Някой може ли да ми каже има ли някъде и ако има от къде да изтегля драйвери за видеоплатката. Предварително благодаря.
55  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Видеоплатка asus и видеоплеър vlc -: Mar 01, 2008, 11:46
Ползвам OS Ubuntu desktop 7.10 i386 gnome. Процесор – Intel Core 2 Duo E4500. Дънна платка – ASUS P5B-MX, Intel 946 GZ. Поставих видеоплатка EAX 1550 SILENT/HTD/512/M/A. Както винаги ASUS и тук се оказаха немарливи към ползващите Linux. След монтирането на видеоплатката, преинсталирах UBUNTU-то и X-са заработи, но явно без да се използват възможностите на видеоплатката. Някалка дни търсих linux драйвери за нея, но не открих. За сега временно се примирих с това. Проблема е, че субтитрите при VLC се изписват с неимоверна големина, излизат извън екрана и не мога да гледам дори един филм. При Totem , това не се получава. Субтитрите са с нормална големина. При настройките на VLC от Relative font size > Smaller има ефект, но много слаб. При настройките от Video > Dienterlace > (следват седем на брой функции), буквите при някои от тези настройки добиват нормален размер, но картината се влошава. Вероятно всичко идва от неинсталираните драйвери на видеоплатката. Но възможно е да не е от това, защото преди, когато се използваше вградената такава в дънната платка, VLC работеше нормално. Извинявам се, че сливам два проблема в един въпрос. Ако причината е в настройките на VLC помогнете. Ако някой знае къде мога да намеря Linux драйвери за видеоплатката нека ми помогне.
56  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu - grub -: Feb 04, 2008, 01:12
Имам инсталирани и работещи OS UBUNTU 7.10 desktop i386 и Windows XP. Налага ми се два пъти да преинсталирам Уиндоуса и разбира се след това и UBUNTU-то. Изчетох всичко във форума, но не се получава при мен да спася Линукса след преинсталиране на Windows. Може ли някой да ми каже, може ли при инсталирани и работещи и двете OS, да инсталирам GRUB или LILO на дискета. Имаше една дистрибуция - VSLive GNU Linux от 2005 год., която работеше разархивирана на твърдия диск или от Live CD. При тази дистрибуция имаше отделна функция за създаване на LILO на дискета и нямах проблеми при преинсталиране на Windows. Но сега при мен не може да заработи, защото съм с много нов и съвременен компютър и има проблем с графичната среда.
57  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Grub -: Feb 01, 2008, 12:44
Използвам OS UBUNTU 7.10 desktop i386. Наложи ми се да инсталирам WINбозата заради принтера, който закупих - Canon. Сега, обаче съм без GRUB или LILO и не мога да стартирам UBUNTU-то. Инсталирането отново на UBUNTU е много труд, поради многото приложения и програми, които ползвам. Дайте ми идея как да постъпя. Предварително благодаря.
58  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Преобразуване от образ в текст -: Jan 18, 2008, 12:49
Ползвам OS UBUNTU 7.10 i386. Налага ми се да преобразувам сканирани текстове или PDF файлове в текстови файл. Някой да ми помогне с информация дали има програма под Linux или съответни команди за преобразуване. Пробвах с Clara OCR, но нещо не се получава. Прадварително благодаря. Можете да ми се обадите на viv@powernet.bg.
59  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Преобразуване от образ в текст -: Jan 18, 2008, 12:49
Ползвам OS UBUNTU 7.10 i386. Налага ми се да преобразувам сканирани текстове или PDF файлове в текстови файл. Някой да ми помогне с информация дали има програма под Linux или съответни команди за преобразуване. Пробвах с Clara OCR, но нещо не се получава. Прадварително благодаря. Можете да ми се обадите на viv@powernet.bg.
60  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Canon принтери под linux -: Dec 19, 2007, 20:50
Много ми е неудобно да кажа, че след като от много време използвам като OS LINUX (Ubuntu), като последен глупак взех, че си купих принтер Canon PIXMA MP 520. И едва след това разбрах, че Канон са били дъщерна фирма на производителите на БОЗАТА Windows. Сега след една седмица мъки съм се хванал за главата. Няма необходимия софтуер за работа на тези принтери. Има един шваба, който явно се е съюзил с Канон и е направил една програма Turboprint, но той иска пари за нея, а аз не искам да му дам защото се е съюзил със съюзниците на бозата. Версията, на Turboprint, която ми върши работа е Turboprint_1.96-3_i386. Някой да знае дали вече програмата е хакната от някой и ако е, може ли да ми даде линк, за да я изтегля. Е, да се надяваме! Ако някой има опит нека ми се обади на viv1111@abv.bg.
Страници: 1 2 3 [4] 5