Автор Тема: Блокирани сайтове от доставчика  (Прочетена 8261 пъти)

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Блокирани сайтове от доставчика
« Отговор #30 -: Nov 13, 2011, 19:34 »
Ми точно в този случай data retention-а при доставчиците може да помогне да се идентифицира кой е бил, въпреки че трафика се NAT-ва. Примерно родния еквивалент на MAFIAA seed-ва торънта, събира IP адресите на peer-ите, завежда дело и съда принуждава доставчика ти да разкрие кой в този момент е установявал връзка с машината на MAFIAA. Допълнително след като те отарашват и ти вземат компютъра за веществено доказателство, намират въпросния торънт на харддиска.

Само че това може и да работи в САЩ, но не виждам как би сработило в България, освен ако въпросният местен еквивалент на MAFIAA не налее доста пари за лобира за това, а България е малък пазар и на никой не му пука толкова какво теглил Ганьо от задния двор на Европа, буквално. Да беше примерно Германия, Франция или Великобритания, нещата щяха да изглеждат вероятно различно.

Въпреки че ефектът от всичко това е съмнителен. Ако зависеше от мен, вместо да троша пари по адвокати и експертизи, щях да подходя по друг начин - щях да seed-вам съвсем нарочно corrupt-нати версии на файловете, при това съвсем мащабно - във всички торънт тракери и по много пъти. Ако искаш да съсипеш нещо, обявяването му извън закона не е най-продуктивния начин. Далеч по-добра идея е да го направиш неефективно, неудобно и дразнещо.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon