Автор Тема: Може някой да иска да коментира.  (Прочетена 3861 пъти)

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Re: Може някой да иска да коментира.
« Отговор #15 -: Jan 10, 2013, 12:12 »
Ласков, по-горе имах в предвид...
Аз затова го маркирах с "извън темата". А иначе, исках да намеря някъде място за това инфо и особено такова, което ще се прочете от повече хора, с налично свободно време :) ... laskov addwords подобно на едни други :)
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Може някой да иска да коментира.
« Отговор #16 -: Jan 10, 2013, 15:02 »
Цитат
а за това че се използва доброволният труд на сума ти ентусиасти за да се обслужват интересите на няколко фирми.

Като гледам нашите ентусиасти, единственото с което помагат е безплатни тестери и реклама.
При този недостиг на софтуерни инженери и куп други ит специалисти, някой ще седне просто ей така за кеф да бичи код, без да очаква осребряване под някаква форма :D

 Линукс общността не се състои само от разработчици, всеки подръжник принадлежи към тази общност и когато има посегателство над идеята наречена Линукс и отворен код, тази общност трябва да реагира задружно за да я защити. В случая моят принос към общността е да последвам призива на Р.Столман. Не знам дали ще го разбереш това, нарича се идеализъм, обратното е на егоизъм, мисля... Иначе няма лошо да обръщаш труда си в пари, стига да не е на гърба на някой друг.

Освен идеализъм, има и реализъм, а реалността е, че труда на разработчиците е доста търсен и никой не бачка за без пари!
Наслушал съм се много отдавна на оправдания от рода на: Ама аз имам много голямо желание да помогна, но нямам възможности! А възможности винаги има!
Та, и в този случай, реалността е да се вземат от някой някакви кинти, за да се продължи разработката, щото иначе ще имаме една идеална ОС с никакъв интерес към нея.
Та, това с някакви си резултати от Амазон които могат да се изключат е нищо цена за да получаваш нещо добро и работещо за без пари. Това не е шпиониране и за това и смятам Столман за изперкал и проблема му е друг и за това хвърля бомби, за да навреди на Убунту.
Няма проблем да си следваш малоумието на Столман, но аз ще продължа да си разчитам на Убунту и ако цената на разработката е само някакви реклами които ми дават и възможност да ги спра, ще ги подкрепя.
Сигурно знаеш колко много кинти цакат разработчиците на браузери, само и само, началната страница при първоначално стартиране да отваря определен сайт или търсачката по подразбиране да е примерно Гугъл!
Е, какъв е проблема да си променя началната страница или търсачката в браузера, когато браузера е добър!?
Активен

v13

  • Гост
Re: Може някой да иска да коментира.
« Отговор #17 -: Jan 10, 2013, 15:21 »
Абсолютно съм съгласен с теб backinblack  :)

Офф: Между другото в момента линка към сайта, който съм публикувал е недостъпен поради неизвестна причина. Предполагам, че по-късно ще заработи.
« Последна редакция: Jan 10, 2013, 15:28 от v13 »
Активен

dejuren

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
Re: Може някой да иска да коментира.
« Отговор #18 -: Jan 10, 2013, 19:05 »
Да допълня цялата та-ра-ра-бум-бия с реклами и шпиономания (които да! изключват се) е вградена само в Юнити, и в никаква друга графична среда в Убунту, сървърния вариант пък не го броим изобще!
Освен това дай да броим пък факта, че промяната за изключване стана благодарение на Столман. И благодарение на Каноникъл, които се съобразиха с неговото мнение. Ако вкараме в едно изречение "Столман", "реклами", "Шиндош$", "М$", "лични данни на потребителя" резултата същия ли ще да е, или не точно?
« Последна редакция: Jan 11, 2013, 02:22 от dejuren »
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.