Покажи Публикации - hippo
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 4
1  Трудова борса / Търсене / Превеждане на кратки java новини/ст:тии -: Apr 14, 2007, 19:22
Разработвам сайт за Java(http://www.java-tech.net). В него искам да публикувам новини и статии свързани с различните Java технологии. Сайта е на български език.

Нуждая се от човек, който който може да превежда от английски кратки новини или статии.

Изискването ми е да се превеждат към 6-7 кратки новини на ден, като за месец се събират към 35 лева (21 работни дни). Работата няма да отнема повече от 20-30 минути на ден,  извършва се в удобно за вас време през деня.

Тези, които се интересуват трябва да имат някакви познания за Java като програмен език и различните технологии. Възрастта и местоположението на кандидатите не е от значение.

Предложението е валидно до 14.05.2007

За контакти:
jman@java-tech.net



2  Програмиране / Общ форум / Smtp криптация -: Mar 29, 2007, 13:14
Пиша собствен SMTP и POP3 сървър на Java. Много се зачудих, когато почнах да тествам и изпратих от gmail на мойта поща писмо.

Учудването ми дойде от факта, че беше некриптирано в Plain text формат.

Това до сега винаги го е имало, но точно сега ми дойде в главата.

Искам да ви питам има ли някакъв начин(протокол) за комуникция между два mail сървъра, който да е криптиран?
3  BSD секция / Настройки на софтуер / Data server -: Jul 04, 2006, 22:59
Защо не погледнеш сайта samba.org '<img'> Мисля, че това ти трябва '<img'>.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / packets on 17796 port -: Sep 27, 2005, 20:09
Ясно.

Благодаря за отговора.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / packets on 17796 port -: Sep 27, 2005, 19:41
Логовете на firewall-а ми е пълен с тези udp и tcp пакети към порт 17796. Търсих в google, но нищо не намерих за тях.

Интересувам се дали някой знае коя програма ги използва за какво са.

Когато са tcp пакети, винаги са с SYN флаг, което означава, че се опитват да установят връзка с мен, но кой и защо не знам '<img'>.
6  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Администрация с ssh -: May 07, 2005, 14:29
Четох преди известно време едно мнение за работа с ssh. Там дават идеята да си администрираш собсвения компютър чрез ssh (т.е. ssh localhost), защото по този начин няма да се въвежда постоянно паролата на root потребителя (public-private key) и няма ограниченията на sudo (можеш да пишеш всички команди, без да ги описваш постоянно в sudo.conf).
Питането ми е дали не е малко параночно и има ли смисъл в това.
Според мен има някакъв смисъл, защото паролата на root-а ми е от 10 символа и си използвам компютъра за учебни цели т.е. постояно ми трябват права на root за да мога да ровичкам по системата ми, но освен удобството според вас има ли някаква друга полза от това.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Mount-ване на дисков дял -: May 05, 2005, 10:28
Gledai kakvo ima v /etc/fstab, tam trqbva da opishesh kak da go montirash. Obkinovenno tozi red vurshi rabota:
/dev/hda2 /home ext3 defaults 1 2
Za podredbata ne sam siguren, no trqbva da si proverish sintatksisa na fstab, ako ne znash tova stava s komandata man fstab. Kazvam ti kak stava, zashtoto ima mnogo podobni temi, a za google da ne ti prikazvam...
8  Трудова борса / Търсене / Web Engineer -: May 04, 2005, 19:46
Horata si tursqt chovek, koito im vurshi rabota. Ti ako ne mojesh ili te murzi da uchish "vsichki" tezi neshta si e tvoi problem.
9  Програмиране / Общ форум / Програмиране на графични приложения -: Apr 29, 2005, 13:19
Ако желаеш програмите ти да са наистина мултиплатформени пробвай Java (не казвам, че Qt не е мултиплатформено), но след Delphi Java ще ти е най-лесно да научиш и да използваш, но ще трябва да се пребориш с дилемата "бързо постигане на многофункционалност за сметка на бързодействие" т.е. с Java лесно се пишат многофункционални неща и  стават бързо (да не говорим за много библиотеки, които има), но с тази функционалост наследяваш и тромавостта на Java. Сигурен съм, че много от хората в този форум не харесват Java, но това е моето мнение.
Имам чувството, че цялата .NET платформа е "открадната" от Java т.е. като начин на работа и синтаксис си приличат много с Java, за това научиш ли едното, другото ще ти е лесно. C#-а също така много прилича на Delphi и Java (то май създателя на Delphi е понаписал доста от .NET лайната).
A лично мен като чуя mono много се развеселявам, защото M$  програмистите много яко гледат сорс кода му, защото .НЕТ е затворен и като затънат в М$ помията на .NET веднага търчат да гледат сорс кода на mono, а после ме обеждават, че open source е много глупаво нещо, а самите те не искат да осъзнаят колко им помага в тяхната работа.    
А какво прави свободния mono можеш да видиш на http://www.mono-project.com/.
Имам малки познания с Gtk и е много добро решение, но трябва да си овладял добре C.
Не съм програмирал на Qt, но доколкото имам наблюдения Qt-то се използва от фирмите за комерсиален (разбира се и за некомерсиален) софтуер повече от Gtk, затова ако искаш да се изхранваш с него трябва да го научиш доста добре, защото готовите форми на KDevelop изобщо няма да ти помогнат.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / CRONTAB !!!!! -: Apr 29, 2005, 08:52
http://explore.openfmi.net/computers/Linux/documentation/cron.html
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / samba -: Apr 25, 2005, 17:38
Na pruv pogled ne vidqh da ima encrypt passwords = yes. Hubavo shte e da dadesh smb.log i nmb.log.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / samba -: Apr 25, 2005, 17:36
Naj dobre e da pokajesh kakvo pishe v smb.log i nmb.log. Napruv pogled mi se vijda, che nqma encrypt passwords = yes,  probvai s nego
13  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Възможно ли е? -: Apr 24, 2005, 13:52
Да, напълно е възмножно. Даже при сърварните системи това дори е практика. На един сървар се инсталира  в /usr директорията необходимия софтуер и след това тя се споделя с останлите машини. По този начин като се напрви ъпгрейд на едната машина, автоматично се ъпгрейдват и другите. /usr/local директорията не случайно я има '<img'>. Там се слага специфичния софтувер за отделната машина.

http://nfs.sourceforge.net/nfs-howto/

edit: Не забравй сигурността. Дяла, който се експортва е собственост на даден потребител на едната машина, но на другата може автоматично да стане на друг (гледай uid и gid да са едни и същи на двете машини, освен ако не го правиш целенасочено).
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / chmod -: Apr 24, 2005, 12:03
Цифрите 1, 2, 4 отговарят на x, w, r: 1 - x, 2 - w, 4 - r, т.е rw- = 4® + 2(w) = 6; rwx = 4®+ 2(w) + 1 (x). Това нещо от рода на 755 отговаря на 7(u)5(g)5(o), където u - е правата на притежателя на файла, g - правата на групата, o - правата на всички останали, т.е. rwxr-xr-x = 755, r-xrw-r-x =  5(u)6(g)5(o) = 565
15  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Slackware packages -: Apr 23, 2005, 15:53
Mислите ли, че пакетната система на Slackware трябва да подържа зависимости като .deb .rpm. Видях, че в sourceforge.net има подобен проект, който "прави това", но по него не е работено от 2000 година, ако не се лъжа.
Пакетната система на Slackware е проста(какъвто е и замисъла на целия Slackware), което я прави много добра, но не мислите ли, че като естествен ход в развитието на Slackware следва тя да се осложни малко.
Мисля, че по консервативните и дългогодишните подтребители Slackware ще отхвърлят това, но все пак ми е интересно вашето мнение
Страници: [1] 2 3 4