Покажи теми - Marto
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3
16  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Рутиране по план. -: May 08, 2005, 14:10
За мен това е ново и сега се опитвам да го проуча имам затруднения с разбиането на документацията, затова моля да ми помогнете с някаква подсказка '<img'>

Надрасках с xfig един бърз поглед върху нещата, който можете да видите тук.

Всичко подобно, което намирам из форума е за използване на два интернет доставчика или две мрежи, но аз имам една мрежа и един доставчик и искам просто едната LAN карта да е само за интернета, а другата за мрежата, но проблема ми идва от това, че и двете LAN карти са ми свързани в един хардуерен  router, който единствено филтрира, на кои IP да прави forward, и на кои не. И при това той играе малко и ролята на switch според мен. Вижте плана и ако можете ми помогнете като ми кажете по какъв начин eth0 да се занимава само с интернета, а eth1 само с мрежата.

Благодаря !
17  Нетехнически теми / Коментар / Laffer -: Jun 05, 2004, 21:22
Регистрацийте на този сайт ли ще се използват за LAFFER Instant Messenger-а ? '<img'>
18  Хумор, сатира и забава / Хумор / http://www.dazy.de -: Oct 19, 2003, 05:12
YOUR NIGHTMARE: http://www.dazy.de/
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Филтриране на разширенията -: May 23, 2003, 05:54
По какъв начин мога да забраня тегленето на определен тип разширение, например .exe .dll и др.  '<img'>
20  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / named -: May 21, 2003, 19:44
Здравейте :P
От скоро реших да си настроя DNS сървъра за кеширане както и за предоставяне на някой имена само за локалнатамрежа. Прочетох доста документация и всичко изглежда наред както настройките така и правилното им функциониране с изключение на една малка подробност. Има някакво забавяне при стартиране на каквото и да е примерно emacs, X, KDE, Mozzila и др. Това забавяне не е свързано с процесора, защото не виждам някакви изменения следейки го с top, когато спра named се оправя ... не мога да се досетя от какво се създава. Пробвах да спра и кеширането, защото така и не го ползвах понеже ми трябва само когато съм on-line с pppd. Ако имате някакви идеи :). LOG файловете не показват никакви нередности и уж сичко е OK.
Marto
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / gcc-3.2.2 -: Mar 03, 2003, 12:16
Някой може ли накратко да напише как да започна за да си заменя старото gcc-2.95.3 (ако не се лъжа) с ново gcc-3.2.2. Причината ми е, че има програми, които не мога да компилирам със старото. Но не мога да разбера идеята в различните видове gcc пакети предоставени за теглене .. като например gcc-g++, gcc-g77 и т.н. Аз съм със Slackware 8.1 сега ще разгледам slackware.org за готови пакети ако са сложили за  current версията. Идеята ми е, че искам да си подновя всички компилращи работки, но не искам да експеремнтирам, започвайки по грешен начин и затова се допитвам до вас. '<img'>

                                          Благодаря за обърнатото внимание !
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / WineX -: Mar 02, 2003, 13:03
Здравейте !
Накратко проблема е никакъв просто малко ми е неясен сайта на Transgaming. Искам да си сложа версията на WineX, която е без тея комерсиални работки, но така и неможах да разбера кой е правилния CVS сървър, който трябва да използвам ? Изтеглих вече една версия, но като гледам по нищо не си личи че е winex и дори като се опитам да я инсталирам (./tools/wineinstall) ми казва, че ми намира стартиращия wine файл и, че ако не го "unинсталирам" ще се замени. И по това предполагам, че нещо май не е това версията на winex, която ще ми свърши някаква работа. '<img'>
23  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / DOOM 666 PORT OPEN -: Oct 31, 2002, 14:01
Кай, как, кога и защо ми е отворен порт 666 Doom. Това е проблемен порт според /etc/services, а според мен е троянски кон. Как да го разкарам и от къде идва ?
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / XawTV -: Oct 10, 2002, 19:41
Predvaritelno se izviniavam za latinskoto pisane prosto imah problemi s harda '<img'> i vse oshte sum v proces na instalacii.
Iskam da vi popitam neshto otnosno tazi programa ili po tochno se obrushtam kum rockandvaso, zashtot toi e publikuval screen shot sus XawTV, Diablo i niakoy drugi neshta '<img'>. Iskam ako moje da mi iziasni na kratko deistviata koito trqbva da izvursha za da startiram TV tunera. Imam support na kernela za bttv modulite. Instalirani i modeprob-nati sa '<img'>. Napravih xawtv startirah i MAKEDEV za da mi se suzdudut linkovete /dev/video i dr. Startiram scantv namira mi kanalite puskam si xawtv i se puska prazen prozorec bez kartina. Kogato restartirah PC-to obache tui kato predvaritelno biah napravil vuv /etc/rc.d/rc.modules da se zarejda modula pri negovoto zarejdane se puska zvuku ot TV-to, no produljava da niama obraz kogato startiram xawtv. Ima i edna druga podrobnost navsikude se spomenava che e neobhodimo Freem Buffer Device, no az niamam /dev/fb0 i sushto taka ne moga da startiram fbdv primerno za da si smenia moda vuv consolata, no vuv kernela imam support za fbdev. Opitah da pusna i niakoy klip sus mplayer -vo fbdev no pak imam problemi s fbdev. Kak da go opravia ili po vajnoto kak da si opravia XawTV. '<img'> Drugoto neshto koeto shte sledva e ... malko zapleteno no sus sigurnost vuzmojno zashtoto v Linux niama niama '<img'> TV kartata vsushtnost se namira na PC ot localnata mreja ideiata i dvete PC-ta da gledat TV za remote PC-to ima nachini 100% sum siguren no sega ne znam kak da gi osushtestvia predpolagam ssh ili druga vruska kum PC-to s TV tunera shte e neobhodima ... vinagi sum se opitval da startiram grafichno prilojenie ot otdalecheno PC. No ne uspiavam i za tova shte iskam pomosht ot Vas, no na purvo vreme da se spravia sus xawtv .. ne ochakvah da ima problemi, no '<img'> .... BLAGODARIA vi za pomoshta, razchitam na Vas.
25  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / mgetty за нищо не става -: Oct 02, 2002, 21:31
Майтап '<img'>
26  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / IP MASQ -: Sep 25, 2002, 18:42
Не съм много запознат с изграждането на firewalls както и перфектоното филтриране, разпределение или контролиране да го нарека на пакети, но това което искам за този момент е просто. Имам малка локална мрежа единствено от два компютъра моят компютър е с връзка към Интернет, а другия трябва да има връзка към Интренет чрез моя. Аз съм с IP адрес 192.168.0.1, а другият 192.168.0.4. Въпросът ми е достатъчен ли е следният ред без нищо друго за да направя правилно маскирането му използвайки ipchains:
ipchains -A forward -s 192.168.0.4 -j MASQ
И трябва ли да предприема още нещо или просто си слагам следния ред в /etc/rc.d/rc.firewall и съм готов. '<img'> Благодаря ви !
  '<img'>
27  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / MySql малък проблем. -: Sep 21, 2002, 08:08
Здравейте,
не съм много на ясно с работата на MySql, но ми трябва за да стартирам един server имам незначителен проблем, но аз не мога да се справя с него или просто не съм чел достатъчно...както и да е. Ето какво става: (Swackware 8.1)
Стартирам /usr/libexec/mysqld
020921  8':0'2:20  Can't start server : Bind on unix socket: Permission denied
020921  8':0'2:20  Do you already have another mysqld server running on socket: /var/run/mysql/mysql.sock ?
020921  8':0'2:20  Aborting

020921  8':0'2:20  /usr/libexec/mysqld: Shutdown Complete
... според мен иска да ми каже, че имам стартиран deamoun, но не е вярно!
Когато стартирам mysql
ERROR 2002: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysql/mysql.sock' (2)
Какво мога да направя ?  '<img'>   Благодаря ви !
28  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / DCOPserver? -: May 02, 2002, 13:35
Изтривам KDE 2.1.1 и инсталирам KDE 3.0.0 при стартирането ми дава съобщение ... да проверя инсталацията си и още на инициализирането прекусва, изнася ми съобщение да проверя дали ми е стартиран DCOPserver ... стартирам, го и той си създава файл в ~/.DCOPserver_EDISIKO_NODISPLAY, на съобщението за грешка пише, че неможе да бъде открит файл ~/.DCOPserver_EDISIKO__0 ... за какво е този dcopserver как мога да оправя тази грешка ? Някой има ли идея ?? Благодаря  '<img'>
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / PowerOFF:P -: Apr 26, 2002, 16:55
Имам много голям проблем свързан с shutdown. Преди 2 години, когато бях на RedHat, когато напиша примерно shutdown -h 12:30... PC-то ми се изключваше в 12:30. Накратко, имаше support за ATC. Сега съм със Slackware. Какво да направя за да си изключва сам компа, когато напиша poweroff ?
30  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / QT3 -: Apr 14, 2002, 20:30
когато си слагах kde3 чак тогава си сложих и qt3 сега някой програми като aviplay или licq не тръгват заради проблем с библиотеките .. няма какво друго да е освен qt за licq даже пише QT-GUI проблем искам да знам .. трябва ли да си компилирам на ново тези програми за да се оправи или не е необходимо .. пътя на qt3 май е сменен ама това какво значение има след като има променлива QTDIR която при мене е равна на /usr/lib/qt
Страници: 1 [2] 3