Покажи Публикации - nino_julietov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2]
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Не ме чуват в skype -: May 24, 2008, 14:03
Правата с на root  промених ги   и сега са на моя юзър нейм.но резултата е същия. тествам системата чрез "Проведи тестов разговор", просто нищо не се записва.Настрйките са уж наред. Има едно в "Опции" Mic select: и срещу него Мic1 и Mic2 ама и седното и с другото е едно и също-нулев ефект,surround jack mode:shared.channel mode:6ch, В графата "Изпълнение" всички слайдери са догоре, няма нещо да е на mute.В графа "Допълнителни" duplicate front е зачеркнато заедно с Externel Amplifier.Но все още проблема е налице.
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Не ме чуват в skype -: May 24, 2008, 11:44
Здравейте на всички и честит празник.
Имам следния проблем и ще се радвам ако го решим заедно:
след като си инсталирах ubuntu 8.04 + skypе 2.0.0.63 вече не ме чуват когато говоря.Аз мога да чуя входящия глас, но те мен-не.По рано с ubuntu 7.10 нямаше такъв проблем даже и с тази версия на Skype Пробвах да реша проблема с помоща на гугъл, но не успях и затова се обръщам към вас.  Проверих дали не е заглушен микрофона -не е.Така че направо незнам какво да правя.
18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Игра на думи -: May 04, 2008, 23:42
Красота, просто красота.
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Stream btv.bg -: Apr 30, 2008, 18:55
Вярно си забелязъл че го няма менюто най- отгоре, това въобще не бях го виждал, при мен не само 3 бета 5, ами 2.0.14 не ми го показва.Обаче решение нямам на този проблем.
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Stream btv.bg -: Apr 30, 2008, 15:02
Ето този линк ми реши на мен проблемите с online телевизията:

Ubuntu" target="_blank">http://ubuntuforums.org/showthr.... forums



21  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Защо , linux? -: Mar 21, 2008, 23:06
Вярно е че windows е някак си по лесен за работа на пръв поглед, но смятам че е направо и откровено скучен пред Линукса.Аз от нова година съм постоянно на Убунто и съм доволен- virus free, maintenance free, reg cleaning free. пред мен седи въпроса не Vista vs.Линукс , а Дебиан с/у Убунту.Вярно, моят radeon x300 ми е докарвал до преинсталация на Убунтото но това беше само първия път.Да но това не ме уплаши даже ме окуражи да работя по усилено за справянето с проблемите, и в тази връзка според мен Уиндоуса прави човека ленив а това не е добре.Вярно е че Wine почти не мога да кажа че работи коректно, но затва пък има Cedega ,е и тя води понякога до краш ,ама не е толкова страшно.Абе накратко щом хората отделят от свободното си време за да правят нещо и да го предоставят на нас безплатно аз им вярвам и знам че нещата ще се подобряват занапред.А като си замисли човек, само преди 3 месеца само бях чувал за Линукс....
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем с dns -: Feb 11, 2008, 11:28
Аз съм с ubuntu 7.10 имах подобен проблем. След като оставих само единн DNS сървър проблема се реши, преди това бяха този който ми даде моят доставчик, и един автоматичен сложен от Убунтото.Докато не изтрих този на Убунтуто имаше аномалии  с зареждането на сраниците.
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Няма оправия с този интернет -: Jan 22, 2008, 23:12
Aз също използавам Убунто 7.10.Първо бях с 64-битовата версия- след въвеждането на настройките за нета, той тръгваше моментално, но сега съм с 32-битовата версия и нямам нет докато не рестартирам.Също съм със статично IP. Така че щом караш на live cd може да пробваш 64- битовата версия, ако ти върши работа разбира се.
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / проблем с хард диска? -: Jan 22, 2008, 18:19
Здравейте.
Днес реших да си сложа новите драйвери за видеокартата АТИ т.е. 8.1 версията за Linux.Аз съм с Ubuntu 7.10.Всичко точно-браузвам си из нета и по едно време какво става- монитора ми изгасна, а компютъра продължи да си работи.Реших че нещо драйвера  се скапа- ама май не е това.
Рестартирам и тръгва процедурата fsck  но по едно време изписва "duplicate or bad sector in use" и до там.Тва го направи няколко пъти.Заредих Hiren's boot cd и от там с програмата HDD regeneration(ako   не се лъжа за името) проверих за лоши сектори.Нищо не намира.Отнеми цяла вечност тва сканиране защото съм с Сийгейт 7200.10 /250 ГБ.Незнам сега какво да правя , ако може някой да ми помогне да си възтановя системата или да ми обясни какво е това ще съм мн. благодарен.Иначе Гугъл не ми помогна особено с тоя проблем, затова се обръщам към вас.



25  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем с инсталация на драйвери за Ати -: Nov 21, 2007, 19:32
Предварарително се извинявам за езика кйто ползвам, но тепърва навлизам в материята.Става въпрос за Убунту 7.10
Опитвам се да инсталирам драйвери за ати,какво направих дотук-
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Feisty_Installation_Guide
от този гайд не успявам да добавя редовете в xorg.conf  казва че немога да съхраня промените във файла а изпълнявам всичко както е показано.
Друго изпълних
sudo apt-get update
sudo apt-get install linux-restricted-modules-generic restricted-manager
Всичко точно с тия команди и когато се опитам да enable ati accelerated graphic drivers в диспечер н ограничените драйвери   ми изписва че не може да стане защото трябвало първо да fix broken packages.
И така не мога да продължа инсталацията и нищо.А пък трябва да инсталирам драйвери, защото свалих си и си инсталирах последнана 64 битова версия на убунту, но има някъкъв проблем кото е трудно да го обясня.Просто когато отварям прозорци се получават гигантски размазани цветни петна .като мърдам мишката или кликам тук и там се показва изотдолу нормалния екран.Иначе видеокартата ми е ати радеон х300



Страници: 1 [2]