Покажи теми - zxz
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 4
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Среща във Варна -: Aug 03, 2019, 11:22
Здравейте,
Искате ли да организираме едно събиране във Варна в близките 1-2 седмици? Ще си говорим за линукс и за разни философски теми(гледам, че не липсват във форума  ;D). Предлагам да е някъде на плажа. Какво ще кажете?
Поздрави,
Георги
2  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Panasonic cf-27 проблем с бутони на клавиатурата -: Feb 06, 2014, 15:05
Реших да си живна лаптопа, купих му твърд диск, турих му едно пъпи обаче - проблем някои клавиши въобще ги няма - долният ред на клавиатурата сиреч vbnm./ както и копчетата '\ не бачкат. Пробвах още в на буута настройките да пиша нещо - и там ги няма. Със много мислене, се реших да му сложа боза. Речено-сторено. Проблема си остана. Изглежда е нещо хардуерно. Теглих му една майна и го разпарчедисах - лентови кабели да искаш. Пак не се оправи. Точно под клавиатурата има едно капаче в което влизат 2 лентови кабела - пробвах докато работи да ги намествам. Единствено за момент (предполагам не съм го закачил добре) backspace се изгуби. Наместих кабелите и пак си дойде, но така и не успях да оправя останалите. Мисля вече, че проблема не е в лентовия кабел, а в самата клавиатура - както дистанционните спират да работят от много натискане. Какво мислите ви ?
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / [РЕШЕНО]Debian 7 live usb не стартира Х [РЕШЕНО] -: Jan 04, 2014, 12:16
Реших да пробвъм новия дебиан 7, първо го пуснах на виртуална машина - вървеше си доста добре но гном3 не се пусна и даде някаква грешка. Реших, че е заради виртуалната машина, изтеглих си unetbootin и го турих на флашката. Уж успя да зареди и тъкмо да стартира Х и влезе в някакъв цикъл - показва се на екрана едно меню да си избера нещо - от 0 до 4 мисля бяха опциите, но не ми дава да избера, то си избира нещо само дава грешка за някакъв лог и пак отначало. Реших, че е от програмата с която го записвам, затова пробвах с universal usb installer. Там пък въоще не стигна до менюто буут. Изписа само SELINUX бла бла бла - обичайното, което се изписва преди да се покаже менюто и .. увисна. Някакви идеи ?
ПП Щях да го запиша на диск, ама се оказа, че нямам..
ПП Май съм сбъркал раздела.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Топката и бухалката -: Nov 18, 2013, 16:17
Топка и бухалка струват 1,10 долара.
Бухалката струва 1 долар повече от топката.
Колко струва топката?
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / IRC канала -: Apr 25, 2013, 21:06
От доста време забелязвам, че малко хора са в канала. И мисля че вместо да пускаме тука разни измислени теми, който не са свързани с линукс, можем да ги пишем в чата. Не че имам нещо против тях, но мисля че за тази работа е измислен чата. Освен това, ако успеем да се съберем доста хора, ще може да направим 24 часова линия за линукс, която ще бъде най-голямата линия за поддръжка на линукс. Другото за което се сещам е, че въпроси от типа - как да си намеря еди си какво.. каква беше командата за нещо си.. може да бъдат мигновенно решавани, вместо да пишем теми. За тези който не знаят канала на чата е #linux-bg и можете да влезете от http://webchat.freenode.net/ .
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Хард диск или ? -: Apr 14, 2013, 17:51
Здравейте,
имам лаптоп - Panasonic toughbook cf-27. HHD 6,4GB ram 192mb CPU 299MHz. Проблема е следния - слагам някаква ос няма значение пробвах с боза пробвах и с линукс и след неопределено време като го пусна.. тоест стоял е примерно 1 ден без да е вклъчен, може и 1 час, и хардиска се върти обаче не чете и не засича.. отварях го - всичко уж е наред. Оправи се, днес пак каза че няма ос т.е не засече диска, влязох в биос-а и както си седя и го чух да бръмчи. Излязох и тръгна. Някакви идеи ?
7  Сигурност / Сигурност на кода / дупка в <a> тага -: Mar 24, 2013, 17:36
http://bilaw.al/2013/03/17/hacking-the-a-tag-in-100-characters.html
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / кой кой е ? -: Mar 10, 2013, 11:27
Здравейте пак,
от няколко дена, покрай темите във форума, забелязах, че не се познаваме какви сме. Идват нови, стари си отиват, но никой не се представя какъв е. Е вярно много ще кажат - това е политиката на форума, обаче не е ли по-добре да се знаем какви сме ? Освен това, така по-лесно ще се намираме по разни мероприятия и мисля, че всеки влязъл тук, ще е добре да се представи, защото както виждаме напоследък има хора дето само спамят,  който въобще не са свързани с линукс. Разбира се, това е само мое мнение.
Ето формата :
Как се казвате ?
С какво се занимавате ?
Кога за пръв път се срещнахте с линукс?
И по възможност една снимчица.

ПП Моля това да е една от темите,в която да няма спам. Вече има достатъчно такива.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / vga to scart -: Feb 18, 2013, 16:32
Здравейте,
искам да свържа "лаптопа" си с телевизора, който има една евробукса и чинч за вход. За вга до ченч не открих никакви преходници, но пък открих схема за връзване на евробукса със вга. Ето я и нея - http://www.bsselektronika.hu/index.php?w=m2UjLBboAb . Лаптопа е с пъпи линукс. Има ли някакъв шанс това да проработи ? Въобще има ли кабели за преход ?
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Тодор Колев един велик актьор -: Feb 16, 2013, 21:45
Поклон пред паметта му.  :'(
11  Игри за Linux / Общ форум / Duck Hunt v2 -: Jan 26, 2013, 11:26
http://www.freeworldgroup.com/games8/gameindex/duckhunt2.htm
Уникална игричка. Ако кучето ви ядоса, може да го разстреляте :D:D
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Рефреш на системата -: Jan 19, 2013, 17:44
Здравейте,
Преди време видях в една тема някаква команда за убунту която, изтриваше някакъв файл конфиг или нещо подобно, и изтрива всички настройки т.е връща убунту по дефаут. Трябва ми, защото един приятел бая си е усрал линукса - в смисъл някои пътища не работят има сменени бутони примерно цъкаш на програми и ти се пуска влц.
13  Игри за Linux / Общ форум / TDP4 -: Dec 26, 2012, 18:42
Здравейте,
искам да ви покажа една флаш игра. Това е 2Д мултиплеър шутър. Зарибявка отвсякъде. Играя я близо от месец. Ето линк - http://www.masoko.net/swf/tdp4%20team%20battle.swf . Трябва само да се логнете. [_]3 . Който се регне да си казва ника за да се събираме да играем. Аз съм Mr.ZXZ .
14  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Проект - Q4 -: Dec 15, 2012, 09:37
Здравейте,
от няколко месеца работя по един проект наречен ку-4 . По-нататък ще разберете от къде му дойде името. Проекта представлява отворен хардуерен проект както ардуино например, само че това е не микроконтролер а процесор. От името си личи ,че е 4-битов. В момента го правя и искам да разбера дали има хора който се интересуват от ТТЛ електроника и цифрова схемотихника. За сега набавям елементната база след още няколко седмици го почвам. Ще споделям идеите си , надявам се да има хора разбиращи от тая електроника.
Целта ми е да запозная хората с хардуера и да не мислят всички ,че това е нещо кой-знае колко сложно .
Поздрави,
Георги.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Ще свърши ли света -: Dec 08, 2012, 16:47
 Да или Не ?
Страници: [1] 2 3 4