Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на хардуер => Темата е започната от: Orel в Sep 05, 2007, 21:53



Титла: Hp laserjet 1018
Публикувано от: Orel в Sep 05, 2007, 21:53
Здревейте,
Значи проблема е следния, искам да си подкарам принтера под Linux по специално под ubuntu, самоче излиза проблема, че не може.
Значи намерих от къде да го добавя, но и след това не искаше, по-точно -> System -> Администрация на системата -> Принтери
От там му дадох Add Printers, намери ми принтера, след което ме попита кой драйвър да използвам ( пакет, както ми обясниха, че трябва да се казва) след което го инсталирах. Всичко изглеждаше добре докато не исках да изпробвам принтера. Зададох му да принтира тест пейдж, изписа че се принтира, след което задачата изчезна, което оникновенно означава че е завършило принтирането, но уви не стана така. Реших, че проблема може да е от пакетите(драйвърите), преинсталирах ги с помоща на Sypnatic, за съжаление отново не стана, А принтера си принтира под Бозата, та пушек се дига, и се нерва че когато ми трябва нещо малко за принтиране трябва да влизам под Бозата за да го принтна, Та въпроса ми е ще може ли изобщо да стане и ако да, как?


Титла: Hp laserjet 1018
Публикувано от: cartman в Sep 06, 2007, 00:52
По принцип НР се славят с добра поддръжка за линукс.Инсталирай си CUPS(ако вече не си) и пробвай с него.Може би това ще ти помогне:
1
2
3
4


Титла: Hp laserjet 1018
Публикувано от: triplek в Sep 07, 2007, 13:16
http://hplip.sourceforge.net/

Мисля че си имаше специална секция с инструктаж за Убунту.