Покажи Публикации - Radev
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 15
1  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / ubuntu server precise filesystem encoding problem after upgrade -: Apr 17, 2013, 09:58
Здравейте,

Отдавна не съм имал време за тези форуми, но се надявам тук все още да има сериозни хора, които да са готови да помогнат на другарче в нужда. :)  [_]3

Инсталирал съм едно Ubuntu на една скромна машина, която ползвам за server. Преди известно време реших, че 12.04 LTS е достатъчно тествано и направих стандартен upgrade, но за съжаление от тогава имам проблеми с файловата система, която по подразбиране трябва да е с utf-8. Всички имена на файлове написани с кирилица се визуализират в терминала така:

Код:
ubuntu-11.10-desktop-i386.iso
?????????????????? ???? ?????????????????????? ???? ??????????????

Освен това като превключа на кирилица да пиша команди, разбирай при избор на папки с имена на кирилица първоначално терминала се шашва, след което  все пак изобразява следващите символи, но не позволява да ползвам командата.

Пробвах куп reconfigure-ирания, но за сега без успех. Някакви идеи?
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Mtel, globul или vivatel? -: Sep 04, 2008, 11:34
Цитат (gat3way @ Авг. 31 2008,19:14)
Смятам, че и темата, и всички спорове по нея са доволно глупави.
...
Ма вие всъщност си се карайте де,  забавно е да чета '<img'>

Идеята на темата е да събере впечатленията на всички, защото повечето от нас ползват услугите на поне два от операторите и като обединим информацията, всеки може да си направи някакви изводи за състоянието на този пазар у нас, а не да събира реклами и антиреклами!

Това, че ти, gat3way, се чувстваш лично ангажиран си е твой проблем! '<img'>
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Mtel, globul или vivatel? -: Aug 31, 2008, 15:31
Ех, Викторе, Викторе...! '<img'>
4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Интернет през gsm оператор? -: Aug 30, 2008, 14:12
Аз направих опит в офис на Mtel с usb устройство
Цитат
VMC USB модем


    * Изключително компактен
    * Поддържа скорости – HSDPA до 7,2 Mbps и HSUPA до 1,45 Mbps
    * Plug & Play – автоматична инсталация на софтуера
    * Съвместим с операционни системи Microsoft Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 или Mac OS X 10.3.9 или по-висока.
, мисля беше и съм с
Цитат (uname -а @ 30.08 14:08)
Linux stephan-laptop 2.6.24-19-generic #1 SMP Fri Jul 11 23:41:49 UTC 2008 i686 GNU/Linux
от Ubuntu 8.04, но не успях да се свържа.

Казаха ми, че за apn трябва да ползвам inet-gprs.mtel.bg, но не знаели име и парола, та опитвах с mtel и за двете.

Така и не се свърза, а не успях да разбера и къде да видя за някакви съобщения за грешка. Гледах в dmesg и /var/log/daemon.log, но нямаше нищо, което да ми изглежда като това, което търся. '<img'>
5  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Интернет през gsm оператор? -: Aug 29, 2008, 13:36
Здравейте, въпреки многото свободни wifi точки за достъп си мисля, че имам нужда от достъп през някой от GSM операторите, но usb устройството на Mtel, на пример, не тръгна под Ubuntu, или поне не успях да го накарам да се свърже, а тези от Mtel не знаят какво е Ubuntu!

Вие имате ли подобни проблеми, наблюдения, идеи?
6  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Mtel, globul или vivatel? -: Aug 29, 2008, 13:39
Като гледам, май започват да се конкурират и все пак!  ':p'

Вие как избрахте или пък не сте? '<img'>
7  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Mtel, globul или vivatel? -: Aug 29, 2008, 13:39
Като гледам, май започват да се конкурират и все пак!  ':p'

Вие как избрахте или пък не сте? '<img'>
8  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Интернет през gsm оператор? -: Aug 29, 2008, 13:36
Здравейте, въпреки многото свободни wifi точки за достъп си мисля, че имам нужда от достъп през някой от GSM операторите, но usb устройството на Mtel, на пример, не тръгна под Ubuntu, или поне не успях да го накарам да се свърже, а тези от Mtel не знаят какво е Ubuntu!

Вие имате ли подобни проблеми, наблюдения, идеи?
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Перленобял мерцедес, с извинение -: Jul 18, 2008, 09:47
Знаем ги ние проблемите, но какво правим за да се решат - да, аз и ти какво правим? Лесно е да си против, но за какво си - ЗА - и си положил усилия за да се случи, освен за личния си келепир де?

И зелените грешат, и те са хора, но ти какво по-добро предложи, да - ти? Зад какво застана, за какво жертва свободното си време, че утре да живеят по-добре?

Стига толкова ПРОТИВ, предложете алтернатива на това, което не ви харесва, съберете подкрепа и се борете за да се случват нещата, така както смятате, че е най-добре, а не мрънкайте! От това никой няма полза, даже и да ви олеква за момент!

Ето и малко политическа пропаганда: Посетете страницата на новоучредилата се партия "Зелените" и ако това, което предлагат ви харесва - подкрепете ги, запишете се за членове, за да могат да се регистрират! Ако не ви харесва - кажете им какво мислите, ако и други се съгласят с вас, може и да промените нещо за по-добро! НЕ си мълчете, за да мрънкате после - и тея са кат' онея, и т.н. простотия! ':angry:'  ':crazy:'
10  Трудова борса / Търсене / Търси се човек разбиращ от ltsp -: Jul 12, 2008, 17:07
@GigaVolt: Казах, че "нямам спомени да се познаваме" и дори сега си прерових пощенските кутии, защото ми се струва малко вероятно да сме се срещали без преди това да сме си разменили поне едно писмо и за "y.georgiev" ми излезе само едно рекламно писмо от
Цитат

Yordan Georgiev

Sales and Marketing

Hotel TRIADA****
, но не ми се вярва това да си ти, а?

А за "Йордан Георгиев" открих две писма, по повод мое писмо относно текста на личната ти страница, и наистина нямам спомен да се познаваме... още по-малко да имаш основание за коментара, който си направил!

Ако си вършил някога нещо, което аз съм ти възложил и не си получил договоренто възнаграждение, ще се радвам да се срещнем (ако искаш и на "по бира" - аз плащам '<img'> ) и да ми припомниш за въпросния случай, за да проверя и да се поправя, ако съм сгрешил някъде. Наистина този разговор ми е много странен! ':huh:'
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Vlc player -: Jul 09, 2008, 09:52
Цитат (por4e2 @ Юли 09 2008,00:45)
Що не взе да погледнеш в документацията '<img'>
vlc+subtitles

'ма гледах я, но така и не ми каза, защо не ще да покаже субтитри на Кирилица, докато редчетата, в които няма Кирилица си ги показва нормално!

Добре, че предпочитам да си слушам филмите на Английски, но какво ще правя ако не са на Английски. ':p'

Edit: Някакви идеи за субтитрите във vlc взети от Големия брат.



12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Малко хвалба за datamаx -: Jul 09, 2008, 09:44
Някои хора май не четат, а само пишат!

Преди години 2001-2002-ра ми се наложи да си потърся банка, за разплащателна сметка. Само ПИБ и ДСК предлагаха, към такава сметка, международна дебитна карта, но при ДСК имаше доста ограничения. Избрах ПИБ и почти веднага се регистрирах в ePay, основно за да си плащам битовите сметки.
През 2006-та ПИБ ме принудиха да си купя УЕП, а в сградата в която ми е офиса се беше появил офис на ЦКБ и аз се сдобих с УЕП от Infonotary. Макар, че ми беше неприятно, че от поддръжката по подразбиране се опитваха да ми дават съвети как да ползвам УЕП с Windows, ми стана приятно, че сравнително бързо ме свързаха с програмистите, където поне двама човека, напълно коректно и с малко обяснения ми помогнаха да подкарам устройството и сертификатите под Debian. Малко по-късно успях да повторя всичко и с Ubuntu. От тогава мога да ползвам УЕП с Evince, Epiphany и Evolution, макар че в последната няма инструменти за настройка на сертификати.
Тази година след поредна актуализация на Debian-а се оказа, че точно тези три програми ми забиват по различни начини, след доста ровене установих, че е от четеца - когато не е включен забиваха. Отново без особени усилия се добрах до същия човек и той ми помогна да сменя драйверите на Siemens с тези от opensc, които си се поддържат от Debian.
Миналата година реших, че ПИБ ме дразнят (няма да описвам глупостите в обслужването, които натвориха, но ми се струва, че докарах до уволнение една от служителките им), а и още нямаха офис в сградата в която е офиса ми, та се сдобих със сметка в ЦКБ (служебна, лична, кредитна).
От как ПИБ смениха софтуера вече не ползвам услугите им (цяло писмо им изпратих през новата им система, не ме питайте колко време ми отне при ограничението от 200 символа за съобщение, но след двете платежни, които въведох - едно - до друга банка и второ - до сметка в ПИБ, само трябваше да ми се мерне някой от вземащите решения при тях - щях да му дам за душата), а вече имат офис в сградата.

Това цялото е доста голяма хвалба за DataMax, но аз наистина съм доволен от работата им и от своя избор (макар до някъде случаен), и се надявам да си остана така!

Със здраве! '<img'>

P.S. Докато пишех коментара в старата тема, BULFON взе че я заключи, пък толкова труд на вятъра. ':p'
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Хора не си пускайте онлайн банкиране в ОББ -: Jul 08, 2008, 12:04
Ако ePay е "достатъчно развита и сигурна система", то може да се приеме, че всички банки ползващи системата за online банкиране на DataMax, са за предпочитане. ПИБ вече не е от тях и съответно не е за предпочитане. Защо не съм прав в разсъжденията си? ':p'
14  Трудова борса / Търсене / Търси се човек разбиращ от ltsp -: Jul 07, 2008, 12:40
@GigaVolt: Нямам спомени да се познаваме, че да изразяваш съмнения относно платежоспособността ми!!! Като се замисля от как завърших гимназия през 1996-та, все сам си плащам сметките и задълженитята и никой не се е оплакал, та какво всъщност имаш в предвид?!?

@zeridon: В темата по-горе съм описал всичко, което съм се сетил. Какво още да кажа?
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Wlan , lan еднакъв mac -: Jul 05, 2008, 13:58
Защо не пуснеш едно live cd и не погледнеш какво пише там?
Страници: [1] 2 3 ... 15