Покажи Публикации - lipa
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13
61  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Колкото пъти сложа линукс толкова пъти ми влизат в компа -: Mar 18, 2018, 06:50
Защо на някой му е притрябвало обаче да ме хаква, да ми търси от моя ip? Може да не съм най-големия разбирач но гугал е свободен за всички и всеки може да търси в търсачката безплатно...
62  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Колкото пъти сложа линукс толкова пъти ми влизат в компа -: Mar 17, 2018, 19:23
Ползвам последната версия на XAMP 7.2.3  lubuto  бях сложил и mod_pagespeed 64-bit .deb на гугал да го тествам как работи, но после го изтрих. обновявам винаги когато има обновления. Проблема се оказа при хостинга, които ползвам. нещо били объркали сърварите. Обаче аз когато пуснах темата бях разтревожен и уплашен, и мисля че е нормално никой не иска да му влизат в компа и да му ровят нещата.  Но в същото време срещам заядливи отговори  все едно съм глупак и не разбирам от нищо.  Освен това докато пиша на форума ми е отворен XAMP-a
и тук о чудо, няко ми пише за проблеми в глобалните променеливи, кода които работеше спря да работи... Не е нормално да потърсиш помощ и да ти хакнат компа щото не си задал правилно въпроса...
Ето го кода който пишех като доказателство на думите ми:

<?php


include_once 'config/config.php';
include_once 'library/mainFunctions.php';


$controllerName = isset($_GET['controller']) ? ucfirs($_GET['controller']) : 'Index';

$actionName = isset($_GET['action']) ? $_GET['action'] : 'index';


LoadPage($controllerName, $actionName);
?>
63  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Колкото пъти сложа линукс толкова пъти ми влизат в компа -: Mar 17, 2018, 18:52
Това е отговор на въпроса защо няма драйвери за Линукс и защо няма потребители... Аз бях запален от идеята отворен код, но сега разбирам каква утопия е това. Аз ще сложа Windows,Имам лицензира дори в къщи.  Не че на някой му пука.   Не че нещо ще променя с това.. Дано един ден Линукс стане операционна система и за нас по-мързеливите и глупавите дето ни мързи или не можем да си напишем сами драйверите и не можем да справим със сигурноста на OS.
Всичко хубаво от мен. благодаря за съдействието на всички които ми помагаха през годините.

Lipa, пожелавам ти щастлив живот! И този път истински, не се шегувам. Шегувах се с теб в предния си коментар. Нищо, че не използвах нито дума. Подигравах ти се най-вулгарно.

Сега съм сериозен.

Знае ли, през живота си съм претърпял много провали, защото съм крайно глупав. Много пъти съм искал да стигна до най-крайното решение. Не знам, дали няма да го сторя някога. Но все още съм тук. Все още дишам. Значи място има за всеки. Дори за смотаняците.

В изпроводяк ще ти кажа една от историите си на неуспеха в живота. Още от началото на деветдесетте (когато разбрах за съществуването му) исках да си поиграя с Юникс. Тук имаме хора, които са си играли на него на осмици през осемдесетте. Но аз тогава си играех само с Бейсик. До това имах достъп. Само за това знаех.

Нямаше как да не попадна на ГНУ/Линукс. 98-ма е сакрална година за мен. Тогава едновременно срещнах и творението на Линус, 3,11 и Интернет. Едновременно. Но щяха да минат поне още пет години докато не реша, че 98se/XP не са моите неща. И още няколко щяха да минат преди да изтрия XP от чисто новия си Атлонски изполин.

Сигурно щях в крайна сметка да мина на ГНУ/Линукс заради идеите на Столман. Но не се случи така. Просто забелязах, че седя все по-дълго в него, за да оправям бакиите на другата си ОС, която все по-често се чупеше. И все по-малко намирах смисъл да презапускам компютъра на другат си ОС, като тази беше по-красива, беше по-лека, вършеше всичко сама и аз единствено трябваше да се наслаждавам на живота.

Минах само на ГНУ/Линукс от мързел. Това е истината. Никакъв Столман не ми повлия. Още по-малко ми е повлиял Реймънд. А него четох преди Столман.

Но днес търпя последиците от това си решение. Когато седна на по-популярна ОС се чувствам като с отрязани ръце. Не мога да сторя нищо. Боря се със седмици с най-елементарни проблеми. Казват ми — смени си кодировката в конзолата. Аз седя и гледам. Не знам, как се прави. Бъркам по регионалните настройки, бъркам по настройките на самия прозорец на cmd, не се сетих единствено да погледна в глобалните променливи. Не намирам. Не знам де да търся. Не знам, какъв въпрос да задам.

Знаеш ли, че за един компютър ми отне три месеца планиране и премисляне, как да го обезаразя и как да си остане чист??? Знаеш ли, че самото чистене отне повече от седмица, след като изготвих плана?

Трябваше да се сблъскам с вирусологията, за да схвана най-после изтъпленията в sd по повод на сменяемите устройства. Със страшна, сложна като ядрена физика технология опитват да решат проблем, който не съществува за нашата ОС, а за други.

Изобщо плащам много скъпа цена, че избрах неправилната ОС. Но не се и оплаквам. Вкъщи съм щастлив и мързелив. Е на работа ми е гадно, ама то, ако една работа не е гадна, що за работа ще е това? Ще ѝ казват удоволствие, а няма да я наричат работа.

Попътен вятър пич!

п.п. Дано следващия път, когато се срещнем да си помъдрял или поне разбрал за разлика от мен, що е туй homo sapiens. Аз години изгубих и не го срещнах. Но и да имаш моя неуспех, не се притеснявай. И аз много шамари съм ял и още ям гайлето, мож' пък поне това те пропусна.

Хайде със здраве!
Знам че проблема е в глобалните променливи ако искаш може да ми напишеш направо готовото решение в кода които пиша . Че като гледам и ти виждаш какво правя на локалния си хостинг. Това което правиш обаче е незаконно и неморално  ! Защо е тази офанзива срещу мен и хакерски атаки... ? ? ?
64  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Колкото пъти сложа линукс толкова пъти ми влизат в компа -: Mar 17, 2018, 17:20
Това е отговор на въпроса защо няма драйвери за Линукс и защо няма потребители... Аз бях запален от идеята отворен код, но сега разбирам каква утопия е това. Аз ще сложа Windows,Имам лицензира дори в къщи.  Не че на някой му пука.   Не че нещо ще променя с това.. Дано един ден Линукс стане операционна система и за нас по-мързеливите и глупавите дето ни мързи или не можем да си напишем сами драйверите и не можем да се справим със сигурността на OS.
Всичко хубаво от мен. благодаря за съдействието на всички които ми помагаха през годините.
65  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Колкото пъти сложа линукс толкова пъти ми влизат в компа -: Mar 17, 2018, 16:06
Единственото, с което се гордея е, че съм най-некомпетентния по-каквото и да било човек на планетата. Но за сметка на това съм много заядлив. А когато някой пише глупости, а аз съм яхнал метлата, му доставям. Ти беше в грешното време на грешното място и говореше грешните глупости. И просто не изтърпях да не ти подложа една баданарка. Бих могъл дори да ти се извиня, че ми направи удолвоствието да те нахраня юнашката. Но понеже така и не разбра, за какво става въпрос, се чудя дали да го правя. И май ще се въздържа.

А иначе можех нашироко да ти обясня, защо мисля, че проблема ти идва от кракерско изтъпление на някой робот. Ама няма да ме разбереш. Предлагам да си запазиш тази страница и да я посетиш отново след 10 години. Ако и тогава не схващаш, ще ти се извиня. Този път наистина.

Та така. Живей в мир със себе си. Храни се обилно. Тренирай някакъв спорт. Намери своята половинка. Направете си поколение. И не се занимавай с тролове по форумите. По-здравословно е.
Аз не съм ти искал съвети за живота си. Създадох тема защото имам конкретен проблем и търся решение.  Написа един куп неща за да ми докажеш и ти не знаеш какво... След 10 години ако в Линукс форумите има такива като тебе дистрибуциите ще загинат една по една. Защото една ОС , ако не може да ти осигури елементарна сигурност без да и правиш настройки, които да изискват специални умения а по форумите ти обясняват, че си глупак и трябва да се учиш 10 години за да си настроиш компа.... май няма да я бъде....Не съм те молил за отговор , нито съм се обърнал към теб лично когато съм отворил тази тема.

Проблема не е, че след 10 год. ще има такива като мен. Такива като мен в този форум имаше преди 10 години. Знам, защото бях един от тях. В тоя форум и преди двадесет години имаше такива, като мен. Знам, защото и преди 20 години бях тук. Не знам ЛЗБ дали ще го има след 10 години. Не знам, аз дали ще съм жив. Но такива като мен ще има.  И дистрибуции ще има. Както имаше и преди 10, и преди 20 години. Дали ще са на ГНУ/Линукс? Кой знае? Но няма да е заради такива като мен.

Забележи, че в това мнение никъде не споменах такива като теб. Няма и да го направя. Повече не. И няма да се чудя, ще има ли човечество. Не. Само ще се чудя, какво значеше homo sapiens. Така и не го научих тоя ми ти пусти латински.

п.п. Докато продължаваш да обръща внимание на троловете, с това им даваш повод да продължават да те тролят. Ако не им обръщаш внимание, те все някога ще спрат. Ако не ти се чака, можеш да се оплачеш на модерацията. Но това пак ще е повод да продължават да те тормозят.
Ти торлиш единствено себе си, успами цялата тема с разсъждения на ниско интелектуално  ниво. Искренно  ти съчувствам и се надявам да намериш своето щастие някъде, тогава може да се успокоиш да спреш жалките си опити да  се реализираш като трол.
66  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Колкото пъти сложа линукс толкова пъти ми влизат в компа -: Mar 17, 2018, 15:44
@go_fire колкото и да е рязък понякога е прав. Сайтове си пуснал. Започни със сигурността при Апача или каквото там си сложил. После мини по реда. Твоите сайтове, скриптове разни и т.н. И мен ме опоскаха, ама си зная причината. Сам си бях виновен.
Не съм пуснал сайтове, става въпрос за акаунта на хостига за които си плащам. Имам xamp само на моя компютар за да си разработвам на лукалния хостинг някой неща
67  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Колкото пъти сложа линукс толкова пъти ми влизат в компа -: Mar 17, 2018, 15:39
Единственото, с което се гордея е, че съм най-некомпетентния по-каквото и да било човек на планетата. Но за сметка на това съм много заядлив. А когато някой пише глупости, а аз съм яхнал метлата, му доставям. Ти беше в грешното време на грешното място и говореше грешните глупости. И просто не изтърпях да не ти подложа една баданарка. Бих могъл дори да ти се извиня, че ми направи удолвоствието да те нахраня юнашката. Но понеже така и не разбра, за какво става въпрос, се чудя дали да го правя. И май ще се въздържа.

А иначе можех нашироко да ти обясня, защо мисля, че проблема ти идва от кракерско изтъпление на някой робот. Ама няма да ме разбереш. Предлагам да си запазиш тази страница и да я посетиш отново след 10 години. Ако и тогава не схващаш, ще ти се извиня. Този път наистина.

Та така. Живей в мир със себе си. Храни се обилно. Тренирай някакъв спорт. Намери своята половинка. Направете си поколение. И не се занимавай с тролове по форумите. По-здравословно е.
Аз не съм ти искал съвети за живота си. Създадох тема защото имам конкретен проблем и търся решение.  Написа един куп неща за да ми докажеш и ти не знаеш какво... След 10 години ако в Линукс форумите има такива като тебе дистрибуциите ще загинат една по една. Защото една ОС , ако не може да ти осигури елементарна сигурност без да и правиш настройки, които да изискват специални умения а по форумите ти обясняват, че си глупак и трябва да се учиш 10 години за да си настроиш компа.... май няма да я бъде....Не съм те молил за отговор , нито съм се обърнал към теб лично когато съм отворил тази тема.
68  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Колкото пъти сложа линукс толкова пъти ми влизат в компа -: Mar 17, 2018, 15:04
Това което си ми казал ти, е много далеч от мнението на компетентен човек, още повече че не си се аргументирал с нищо. Ако мислиш, че  знаеш нещо не означава че го знаеш.  Аз имам реален проблем и очаквах да срещна помощ на този сайт, подигравки и биене в гърдите не са ми нужни
69  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Колкото пъти сложа линукс толкова пъти ми влизат в компа -: Mar 17, 2018, 14:52
 go_fire Много е лесно да се обвини потребителя на операционната система, че не се е погрижил за сигурноста. Такива  писаници:
Това е ключа. Да знаеш, какво се случва и да можеш да го контролираш. Такива като теб Геноде да им дадат,  пак ще се издънят.
Приятелю а такива като теб са с излишно самочуствие, че зная всичко. Ако беше наистина компетентен едва ли би отговрил така. Не съм банка че постоянно да се ровя в логове и да търся проблеми в сигурноста. Нормален потребител на Линукс съм  и то от доста години. Така че отнасяйсе с уважение с нищо не съм те обил за да ми отговаряш с такова пренебрежение.
70  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Колкото пъти сложа линукс толкова пъти ми влизат в компа -: Mar 17, 2018, 11:43
Да разбира се, аз нямам идея що е това сигурност и затова сложих линукс защото в  многов видеа които гледах се говореше колко сигурен и безплатен е. Аз съм обикновен потребител  прочетох няколко статии от нета и това ми беше образованието по сигурноста:  Gufw Firewall  в Home  режим.
"
Если вы обычный пользователь, вы будете в безопасности с этими настройками (Состояние=Включен, Входящие=Запретить, Исходящие=Разрешить). Не забудьте добавить разрешающие правила для ваших P2P-приложений:"

Така и направих, какво още трябваше да направя? Как да разбера да ли е влизано наистина?

71  Сигурност / Системна Сигурност / Колкото пъти сложа линукс толкова пъти ми влизат в компа -: Mar 17, 2018, 10:58
Последно тази сутрин... Снощи съм заспал и съм забравил без да изключа компюятара и какво става. lubuntu 64 не изключва компютара автоматично разбира се, щото му пречат включчените програми... През тва време браузера ми е с открит прозрец - хостинг и о чудо на сутрината са ми изтрити сайтовете.Базите данни са ми премесетени на някъв бекап от преди 100 дни. Освен това когато пиша нещо в гугал ми пише че от моя ip излизат много съмнителни търсения и ме карат да въвеждам капча. Има защитана стена настроене на хоом режим но не е спряла нито една атака. Какво ства защо се случва това? Навсякъде пишат колко бил сигурен линук, но на практика  аз като обикновен потребител не усещам тази сигурност. Не разбирам защо ми се случват такива неща? Незная дорпи какво точно е станало.... Моля за помощ.
72  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Написах нещо в терминала без да съм сигурен -: Mar 12, 2018, 17:51
В последствие го инсталирах сега програмата работи обае ми пише стара версия.
73  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Написах нещо в терминала без да съм сигурен -: Mar 12, 2018, 17:11
Исках да си сложа един редактор  за php и изпълних в терминала:
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/sublime-text-3
sudo apt-get update && sudo apt-get install sublime-text-installer
Нещо не стана обаче дали нещо не си навредих н6а лубунтото и дали згреших ?
74  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Обновления от локалния сървър -: Mar 04, 2018, 11:43
Сървъра с името на държавата в която съм по подразбиране ми го беше сложила инсталацията
75  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Обновления от локалния сървър -: Mar 04, 2018, 10:40
Става въпрос за Lubuntu, инсталирах го и мисля да остана на него. Обаче първия ъпдейт не съобразих и го направих от локалния сървър (не българския). До колко е възможно от там да съм изтеглил нещо "гадно" като подарък освен стандартните обновления. Може ли да се разчита на локалните сървъри и възможно ли е там да се вкарват вируси и всякаква нечест в обновленията?
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13