Покажи теми - lipa
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 4
1  Програмиране / Общ форум / Коагато Google беше конкурент на Yahoо -: Nov 01, 2018, 23:46
 Какви са ви спомените от този период на Интернета, още ги нямаше гигантите и дори още не рекламираха  фейсбук  по сутрешните  блокове на телевизиите.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Android от Google -: Oct 26, 2018, 19:35
Това е уникално гнусна   OS   за телефони изискваща регистрация в Google. Защо я слагат по подразбиране, какви са алтернативите и как се трие тая помия?
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Root парола - ubuntu mate 18.04 -: Oct 20, 2018, 10:02
Незнам до колко е нормална тази ситуация, но когато искам да отворя папка Root ми изписва "нямате права да виждате съдържанието на тази папка". При това, не ми изискава парола за да вляза в папката. Нормално ли е това? Когато инсталирах компа посочих и парола за шифриране на нещо си( не помня каква точно беше , но освен паролата за супер ползвател имам и друга парола) ... уж че да е по-сигурно.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Инсталиране на драйвър за графичен планшет Ubuntu mate 64bit 18.04 -: Oct 16, 2018, 18:13
Купих си графичен планшет, но не мога да го подкарам нещо, Намерих драйвър за него, слава богу има... Та планшета е Houion Inspiroy  H640P . Драйвъра е този: https://github.com/DIGImend/digimend-kernel-drivers В инструкцията пише да инсталирам .deb пакета . Само че в съдържанието на архива, които свалям няма деп пакет .  Къде бъркам? Къде според вас е този файл .deb?
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Що за Linux е Android -: Apr 08, 2018, 14:01
От много места чувам, че Андройд  е линукс дистрибуция. Но защо тогава има толкова големи отличия от останалите дистрибуции. На Андроид върви всичко и фотошоп и 99% от програмите, които вървят под уйндолс. За него има драйвъри  и  не е нужен терминанал и специални знания  за да ползваш ОС-а. Има много програми и игри, които другите дистрибуции въобще немогат да стартират. Та що става така?
6  Програмиране / Web development / php Notice по време на обучение. -: Apr 06, 2018, 14:23
Понеже се обучавам на php  и в процеса на обучението си ми излезе странно съобщение.

Notice: Undefined index: IS_loged in /index.php on line 3


Код:
<?php
session_start();
if ($_SERVER['IS_loged'] == true)
    {
   
    //За влезлите
}
 else {
     
     
     ?>
<form method="post" action="index.php">
    <input type="tex" name="login">
    <input type="password" name="pass">
    <input type="submit" value="log in">
   
</form>
<?php

   
}

Каква може да е причината за това съобщение, и защо то се вижда само при мен.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu 18.04 Gnome -: Apr 06, 2018, 14:03
Ubuntu 18.04 -   на 26 април ще можете да си сложите официалната версия на Linux  дистрибуцията. Уж щял да зарежда много бързо до 10 сек. и има още много готини изненади. Но трябва да се има предвид, че отново ще трябва да се изключва отметката за събиране на данни защото по подразбиране ще е включена.  Това успях да науча за дистрибутива преди да са го пуснали отново.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Какво означава тази грешка? -: Mar 29, 2018, 05:25

Xubuntu 64 . от няколко дни ми излиза тази грешка, когато влизам в компа от заблокиран екран. Как да оправя това?

 
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / На какъв език се пише в терминала -: Mar 28, 2018, 15:16
Командите в терминала на какъв език се изписват? Имам предвид програмен език. Как най-лесно могат да бъдат научени тези команди ако си новак и не си ползвал Линукс ?
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Red hat -: Mar 23, 2018, 21:34
Абе отворих им сайта, и като гледам са набили едни цени...Всъщност как  успяват хем да са Gnu Linux  и хем да са с пари. Какво  предлагат повече от другите дистрибуции?
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Xampp безопасност -: Mar 23, 2018, 10:42
Има ли възможност да сложа Xampp и да не ми хакват компа. Може ли да се обезопаси тази програма по някакъв лесен но сигурен  начин ? Много ми е нужна...
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с интернета за някой сайтове -: Mar 22, 2018, 07:37
Интернета ми минава през рутер. Проблемът е за всички устройства включени към рутера.Немога да отворя някой сайтове понякога, днес имах проблем с Facebook например, в един момент въобще не отваряше в друг момент отваряше за 30 секунди.  В браузера ми изписва проверете интернета си, фаерлола или проксито си.


 
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблеми със шрифта -: Mar 21, 2018, 11:01
Проблема не е от опрерационната система. При преинсталиране проблема си остава. Имам проблем с шрифта буквите се виждат някак тънки и неясни, бледи. Винаги слагам болд сменям гамата. Каточели замазвам проблема вместо да го реша ... Дразнещо е за очите... и вече ме болят от това. Възможно ли е да има някаква настройка на биоса за шрифта?
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / xgamma найстройка на монитора -: Mar 20, 2018, 18:13
В терминала завам всеки път xgamma -gamma 0.85 но при рестартиране настройката изчезва.Някой знае ли как да я запазя завинаги?
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Изтеглени от торенти дитрибутиви -: Mar 20, 2018, 16:05
Виждам, че някой дистрибутиви  дистрибутиви в официалните сайтове се предлагат да бъдат изтеглени като торенти  Това не е ли опасно? Например сайта  https://xubuntu.org/ дава такава възможност.
Страници: [1] 2 3 4