Покажи теми - krasi_nik
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Питане за латиницата в сайта ? -: Jun 27, 2006, 20:58
Просто ми беше интересно да разбера дали има някаква конкретна причина в сайта http://www.linux-bg.org всичко да се изписва на латиница или проблема е в моя компютър?

Като лош потребител има вероятност да съм пропуснал някое важно съобщение. Съжалявам ако вече сте дискутирали това на дълго и широко.

С най-добри пожелания към авторите на сайта.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Open Office 2.0 /v1.9 100/ Инсталиране -: Jul 31, 2005, 14:55
Здравейте всички,
Последните дни си изтеглих пакет с Опън Офис 2.0 бета /в.1.9 100 /от линукспакети.орг. Инсталацията на пакета приключи нормално , но в менюто на КДЕ не се появиха икони от офис пакета. Инструмента за обновяване на менюто /Menu updating tool/ също не открива връзките.
Ако някой се е сблъскал с този проблем ще се радвам да разбера как се е справил с него.
Благодаря предварително.

P.S.
ОС - Slackware 10.0
Xdst.- KDE 3.2.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблеми с IRQ -: Jan 27, 2005, 14:16
Здравейте
Използвам GNU/Linux Slackware 10 и стара машина - PII 350 с MB Ампрон VIA BX Too чипсет.
Проблема е , че всеки пък когато се рестартира компютъра, IRQ настройките се променят. В BIOS няма начин да се определи кое устройство кой номер IRQ да ползва, мога да му окажа само дали едно IRQ ще бъде запазено за PCI или ISA. Използванто на опцията PNP OS до никъде не оправя нещата. Питането ми е следното.
Може ли да се направи таблица за начално зареждане на Slackware в която да бъде описано кой номер IRQ от кое устройство да се заема. Ако има такава възможност , ще съм много благодарен да разбера решението на този проблем. Бих се радвал ако ми помогнете с някой линк или напътствия.

P.S.Много Ви моля не ми пишете отговори от сорта смени си дъното или компютъра , защото нямам тази възможност.
.........................
:~# cat /proc/interrupts
           CPU0
  0:    7298903    XT-PIC  timer
  1:      25506      XT-PIC  keyboard
  2:          0          XT-PIC  cascade
  3:     382713     XT-PIC  serial
  8:          1          XT-PIC  rtc
  9:    4351973    XT-PIC  eth0
 10:    5505677   XT-PIC  ehci_hcd, nvidia
 11:      23672     XT-PIC  SoundBlaster, usb-uhci
 12:          0         XT-PIC  usb-uhci
 14:      52852     XT-PIC  ide0
 15:        770       XT-PIC  ide1
NMI:          0
ERR:         16

След рестарт nvidia приема irq 9 , eth0 приема 10,  звука изчезва и т.н. разбъркват се като топките от тотото или се опитват за заемат едно и също. Резулатата от командата по-горе става съвсем различен. Следва ходене по мъките до като тръгне всичко както трябва./рестарт/ rmmod на модули и други подобни мерки.
Въпроса е : Като си рестартирам компютъра искам да са си същите IRQ , или в някакъв ред, по който няма да се въркат едно на друго.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Възстановяване след "срив" на системата -: Oct 14, 2004, 10:45
Здравейте.
Малко предистория преди въпроса за да сте наясно какво се случи.
Сдобих се с външна записвачка, която подкарах не много трудно. Софтуера и допълнителни плуг-ин инсталирах, всичко си беше на ред. Обаче за мое нещастие не бях нагласил tep-а и тъй като нямам много място , по време на записа компютъра заби. След рестарта последва сканиране чрез команда която аз немога да напиша сега, но както и да е. Проблема ми е следния. След въпросния скан имаше много грешки които предполагам са прехвърлени във файлове.
Въобще кво става при това сканиране неразбрах. Последствието е , че около 200-300 МБ ми се губят , т.е. заети са но точно с какво нямам идея. Някой от инсталираните програми не искат да тръгнат /Файерфокс например/. А как да разбера освен тези които съм пробвал , кои още са поразени. Иначе системата си тръгва, устройствата си работят.
Искам да попитам също , има ли някакво описание на действията който се случват след " такъв рестарт " ?
5  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Предложение за чат стая в Линукс-бг -: Sep 29, 2004, 12:02
Гледам в момента колко потребители са онлине в форума ~40, и се чудя , няма ли да е по-добре ако има и една чат стая. Така ще може да си пишем в реално време.
6  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Yahoo IM web cam and voice support -: Aug 09, 2004, 09:57
Бих искал да разбера мнението, Ви за  "Gyach Enhanced".
В home page му разбрах, че поддържа web cam и voice за Yahoo IM , обаче в момента нямам линукс и немога да го пробвам.
Ще се радвам да науча отзивите.

A full-featured Yahoo client for LINUX with voice chat and webcam support. Mission: To focus on thorough Y! support on Linux only. Philosophy: Trying to do multi-protocol / cross-platform clients slows progress and results in half-baked support - One protocol, one OS...done well.
http://phpaint.sf.net/pyvoicechat/
7  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Linux за крайните потребители - кога ? -: Mar 01, 2004, 15:19
Здравейте на всички.
Първо бих искал да уточня, че няма да правя коментар колко бъгав и гаден е Вин. и колко добър е Linux. Това на всички посещаващи форума предполагам е извесно.
Бих искал да попитам тук хората който се занимават с Linux и напредналите програмисти.
Кога ще се въведе по-добра Plug-and-Play поддръжка на хардуер. Кога ще се направи по-добър и автоматизиран емулатор за софтуер - като за Direct X например.
В същото време се наблюдава нещо съвсем различно.
Вместо да се обърне внимание на крайния потребител за разработката на софтуер който би му помогнал и улеснил работата, в света на линукс се раждат нови и нови дистрибуций който за невежите като мен изглеждат по един и същ начин. СЛОЖНИ И НЕРАЗБИРАЕМИ. Множеството хора които ползват комютри в БГ са точно като мен. Иска им се да пробват линукс защото е безплатен и стабилен но в същото време се сбъскват с проблема - прекълено сложно. Да не говоря за децата. Те са хората които израстват с комютъра в днешно време. Трябва ли да обяснявам на дете например що няма някоя игра в къщи, която в клуба я има и как да го накарам да не ходи там при полужение , че това неможе да бъде пуснато в къщи.- примерно Ви го казвам ( аз нямам деца )
Например компилиане на кернел. кое за кво е ? казва ли ти някой, и това не е всичко , после къде е кернела след компилацията. Как да го сложа. А да после имам проблем с боот на линукс. Нищо работа. Ще си преинсталирам вин и готово - 1 час главоблъскане.
Просто се замислете.  Всички ли трябва да бъдат професионалисти в сферата на компютърните системи за да ползват Linux?
До кога ще е продължава това ?
Страници: [1]