Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: fedex в Apr 18, 2007, 23:56



Титла: Проблем с интернета..
Публикувано от: fedex в Apr 18, 2007, 23:56
Здравеите! Нов линукс потребител съм използвам Debian 4 testing + KDE. Проблема ми е следния настройвам си pppoeconf файла тръгва интернета и всичко е ок до един момент в който не рестартирам ПЦ-то тогава понякога тръгва нета понякога не зацепва изобщо и дори и да направя на ново настройката на pppoeconf или да я рестартирам не иска да се пусне. Забелязах, че при рестарт понякога много време ми стой на Starting MTA докато зарежда и тогава няма интернет но понякога това МТА го стартира доста по бързо и интернета си тръгва от раз. Някой ако може да ми помогне ще съм му много благодарен! Благодаря предварително.

П.П забравих да кажа, че съм с 2 лан карти от която само 1-та се използва.





Титла: Проблем с интернета..
Публикувано от: paucku в Apr 19, 2007, 11:49
Не разбирам точно какво става, но ей така — да елиминираме възможните ситуации — пробвай, в момента, в който нямаш мрежа, прехвърли кабела на другата лан карта. Може при зареждането да се обърква и да ползва ту едната, ту другата.


Титла: Проблем с интернета..
Публикувано от: fedex в Apr 19, 2007, 21:35
Мак адреса ми се засича и използвам само този който е в момента но оправих проблема в биоса вградената лан карта дето не я използвам е била disabled след като я пуснах проблема изчезна.