Автор Тема: KDE 4 все по-добро.  (Прочетена 6692 пъти)

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3402
    • Профил
Re: KDE 4 все по-добро.
« Отговор #30 -: Apr 24, 2009, 19:06 »
Простете колеги но да се сравнява ОС(ХР) с графична среда в лицето на КДЕ4 ми се струва доста неоснователно и даже грешно.
Ами да, не е вярно! Сравняват го с Глиста.
« Последна редакция: Apr 24, 2009, 19:08 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

aaaaaa

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 971
    • Профил
Re: KDE 4 все по-добро.
« Отговор #31 -: Apr 24, 2009, 21:51 »
Уф, сравнявам KDE4 с Vista. Както някой беше казал по - горе всичко било до настройки - ами аз гледам по подразбиране настройките. Моят GNOME, който ползваm, по подразбиране беше малко по - бърз от Vista. Сега съм го докарал почти като XP (или с други думи има видим напредък спрямо това, което беше по подразбиране). И ми е ясно, че XP е на много години и е нормално да има по - малки изисквания като хардуер. За това го ползвам като допълнително сравнение. Не се оплаквам от това, че KDE4 е по - бавно от XP, а от това, че с настройките по подразбиране е по - бавно от Vista (отново с настройките по подразбиране) на машини, по - слаби от моята. Както казах на няколко пъти става дума за различни машини и не съм правил тестове. Така че всичко опира до това как "ми се стува". Може и да греша и не мога да докажа емпирично твърденията си.

В крайна сметка най - важното е, че аз за мене си съм успял да наглася нещата, така че да съм доволен. И това, което ме радва е, че сред Линукс има такова голямо разнообразие, че повечето хора би трябвало да могат да нагласят нещата така, че да са доволни - ако не от GNOME, то от KDE или каквото най - подхожда на техните нужди.

PS
Общо взето повечето неща, които до сега казах бяха извън темата. За това сега ще кажа, нещо, което според мен е по темата и повече няма да пиша. Да, KDE4 става все по - добро и има видим напредък спрямо това, което беше 4.0 или 4.1. С това поне съм съгласен.
Активен

...to boldly go where no one has gone before...