Покажи Публикации - Toryx
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Устройство със относително добра сигурност -: May 08, 2013, 10:12
@backinblack: Майтапя се, no offence - само си приказваме за света, но за да не разводняваме, ще гледам да съм по-конкретен.
@go_fire: Не се опитвах да се заяждам, само неумел опит да се шегувам беше :)
@gat3way: Благодаря, притесненията са ми не толкова от гугъл и ябълката като корпорации.
За момента искам да се предпазя от кракърите на свободна практика - ясно е, че ако някой реши и знае/може достатъчно неща, ще ме пробие (пък дори и с ключа от картинката на Окси), но поне обичайните неща да запуша ще е добре.
В този род на мисли, ако операционната система е много разпространена, има и много бореши се да я експлоатират.. като едно време с Wind0ws. Това не означава, че по-малките са по-сигурни, но ако е отворен кода, дори и аз мога да надникна.
@dilyan: Ясно, това си е фирма занимаваша се с тази работа - тоест може да се счита за една от най-сигурните, но и доста затворена. Нещо което не ми харесва :(
Но пък ако наистина започна да съхранявам ценно knowhow, може би ще са полезни.
2  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Устройство със относително добра сигурност -: May 07, 2013, 23:21
@backinblack: Твърде бързо ме оцени и май не ме разбираш съвсем, но не се сърдя (много;)
Надявам се да заживеем в един по-добър свят (ех...) където няма да има нужда, да се пазим от останалите хора и ще се разбираме помежду си по-добре, но според мен в България е опасно да си прекалено отворен към света. В западните обшества имат механизми за да се защитават и един от друг и от държавата (и понякога работят), но в България трябва да се спасяваме сами (или на малки групи, но внимавай - Един Българин: Войвода, Двама Българи: Войвода с чета; Трима Българи: Чета с войвода + предател. :)
3  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Устройство със относително добра сигурност -: May 07, 2013, 20:42
Доста мнения, не съм очаквал такъв интерес.
Благодаря на всички, а сега моите реплики:
@balaban: съгласен съм, няма как да съм сигурен, но аз не търся 100%, примерно и 77 са достатъчни ;-)
@sisosiso: бележник и моливче са перфектната система само ако информацията която си записал, е криптирана. А нещо не ми се ще, да си разшифровам графика 5 мин... Иначе, благодаря положителните мнения за iPh0ne се трупат.
@dejuren: Да, някакъв Linux телефон ми се ще, разглеждах днес Sailfish - Jolla са си поставили големи цели, дано е говото по-бързо - ще ми се да ръчкам :)
@jet: Това ми се струва удобно, само ако имаш Лаптоп, а идеята ме е да преносимо устройството.
@villynull: неприятна история - това са гадните реклами и кеширане и следене на потенциални клиенти, гледат как да те направят потребител гадовете :/
@laskov: и аз имам един, ама е толкова прост, че не става и телефонни номера да пазя лесно :(
Raspberry Pi може, ама трябва сам да си го направя - да се добави екран, да се намери подходяща кутия, а и клавиатура ще трябва да влача..
@The_Ghost: Така, така - това изглежда много интересно, още повече, че е нещо достъпно на пазара в момента. Можеш ли да споделиш повече? Може ли да се инсталират линукс приложения, имаме ли пълен достъп до системата? Ще разгледам след малко.
@gat3way: Отдалеченият достъп ме отвежда пак до физическото устройство което ще ползвам да се свържа.. и това е проблема :)
Никак не ми се иска отдалечено да инсталират без мое разрешение, тъй че дроидите май отпадат.
На нокията по-горе, дали може да се подкара LUKS?
@backinblack: Мисля, че се справям малко по-добре от "едва да свързвам двата края" но въпроса предполагам е резонен, та:
Ти обичаш ли да казваш всичко на всеки? Да му споделяш кога къде си, какво ще правиш, с кого ще го правиш, колко дълго и дали ти е харесало ;-) ? Защото аз не обичам, искам личният ми живот да си е мой - аз да прецянявам какво ще споделям и с кого ще го споделям - това е цялата работа със шпиономанията.
Иначе за доверието си прав, трябва да прецениш до каква степен можеш да се довериш на някого, и правилната преценка понякога е жизненоважна. Е, аз не искам да се доверявам на големите играчи безрезервно.
@Naka: Тефтерчето ме е предавало, само когато е попадало във врага.. ама нали не съм го криптирал, мой си е проблема :-)
@Oxy: Приемам критиката.
@dilyan, b2l: разправяйте - какви проблеми имат тези устройства? и ако знаете защо Обама е престанал да го ползва - може би са му дали от специалните хандделди на специалните служби? (последното е за go_fire)
4  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Устройство със относително добра сигурност -: May 06, 2013, 21:37
sisosiso: благодаря, четох тази тема, но май не съм рефинирал целта достатъчно.
n00b: доста убедителни са, но не харесвам големите корпорации и още повече, че винаги си оставят вратички, за да "помагат" на "властите".. Ще прочета още, може пък те да са решението.

Иначе май ми трябва мобилно устройство, в моето да може да се запазва информация (календар, задачи, велики лични прозрения..) която да не може лесно да бъдя извлечена.. ако щеш дори и компанията производител да не може да подслуша/изчете, без да се потруди здраво. В този ред на мисли, не знам например (ако има, а сигурно има) бележниците (по скоро данните) на App1e устройствата дали се криптират? А как да съм сигурен, че не се пази вратичка от производителя или се синхронизират тайно, за да могат да бъдат прочетени?
5  Сигурност / Системна Сигурност / Устройство със относително добра сигурност -: May 06, 2013, 18:30
Здравейте,

Ще ми се да събера мненията ви за сигурността на различни устройства (телефони, таблети, ел. бележници (кой ли ползва вече такива) и всякакви устройства които могат да се използват за съхраняване на лична информация и да не са 15''.
Идеята е, да се подбере устройство което може да се ползва за целта.
Интересува ме криптиране на данните, дали и каква информация събира производителя (разпространителя) на устройството и разбира се как може да бъде защитено то.
Ясно е, че няма абсолютно сигурна система, но има такива които могат да откажат по-слабите нападатели и да затруднят силните такива.
Давайте мнения - ако открия нещо интересно междувременно, ще пиша.

P.S. gat3way, ако темата ми не става за този раздел, моля за извинение и благодаря, че ще я преместиш.
Иначе се надявам на твоите мнения :)
6  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: съвет за минимум хардуер -: Apr 27, 2013, 18:01
Благодаря.
Питах, защото се замислям и аз за нещо подобно, но гледайки спецификацията:
hxxp://uk.ts.fujitsu.com/rl/servicesupport/techsupport/professionalpc/ESPRIMO/E/EsprimoE5615_6.htm
съм се заблудил, че не мога да сложа 1.5 TB дискове..
А те очевидно са искали да кажат какви дискове вървят с машините :/
Иначе супер предложение си уцелил според мен :) Трябва да проверя колко ще е доставката до БГ, че тук най-евтино го дават за 131 лв. :(
7  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: съвет за минимум хардуер -: Apr 27, 2013, 10:19
А какви дискове си му сложил? В спецификацията пише 250GB макс? (на сървъра)
8  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Сайт с множество ip-та? -: Jan 16, 2013, 00:01
Ех, Ali Nebi вече ме изпревари, но ще те линкна все пак (:
http://httpd.apache.org/docs/2.2/bind.html
9  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Сайт с множество ip-та? -: Jan 15, 2013, 23:35
Другите вече са отговорили, дори може би по-добре, но аз си мисля за Dynamic DNS? Правиш си регистрация в някой от свободните такива, инсталираш на машината скрипта за обновяване и готово - след като мине на другият адрес, скрипта сам ще те обнови, и няма да има проблеми.. Щом преминеш изцяло на вторият махаш DynDNS-a и voilà. Спомена, че искаш да работят и двата.. това може би ще стане с Round Robin DNS?
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Колко от нас подкрепят пълната забрана за пушене на закрити ощественни места? -: Dec 18, 2012, 13:48
Би трябвало собствениците на заведения да имат избор, затова не я подкрепям.

/offtopic
Иначе с радост следя теми в които backinblack и Mitaka спорят... трябва да ви плащаме за забавата ей!
No offense към другите - и вашите мнения са интересни.
11  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Е данните са ваши? -: Dec 05, 2012, 22:29
Съвсем в реда на света в който живеем изглеждат проблемите с данните.. А не става ли да се приведът във формат разбираем за другите устройства ръчно? Текстовите с разделител запетайка ли са единствените на които е известен формата за да може да се поправят?
12  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: ИУЕЕО -: Nov 09, 2012, 10:05
Ето тук намерих повече информация (някакви нормативни документи даже) - hььp://www.weeerecycling-bg.org/
А в петото място от горе надоло (в Места за предаване) може да предавате електронно оборудване (работи Пон.-Пет. от 8.30 до 16.30) - мониторите са по 0,08 стотинки на килограм..
13  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Продавам CISCO 2801 -: Oct 29, 2012, 19:55
Ще взема един ако има все още..
14  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Продавам CISCO 2801 -: Oct 27, 2012, 11:32
+1
И колко са амортизирани?
15  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: ИУЕЕО -: Oct 04, 2012, 09:52
go_fire: Ще проверя край някой голям Техно*. Аз съм виждал само за батерии в тези по моловете..

laskov: Благодаря, проблема е, че касетите не са оригинални, ами са заместители.. оригиналните са заминали някъде вечe :/
A се надявах да ги предам за някой и друг лев на фирма за пълнене/продажба на касети.
Мисълта би беше, ако така и така е длъжна (фирмата която ни продава оборудване), тя да се погрижи.. когато носи нови машини или сменя нещо.

go_fire: Аз ги давам на един приятел и той ги мята във фирменото такова кошче.. а май може и батерии от лаптоп да се изхвърлят там?
Страници: [1] 2