Покажи Публикации - moonshadow
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем при смяа на mac address -: Nov 12, 2006, 18:32
Очаквам други савети и идеи, промених си TTL-а на 128 (пробвах: при пинг на хоста ми дава TTL=128) но интернет отново няма. Промяната е напражих като просто промених стоиноста в фаила

/proc/sys/net/ipv4/ip_default_ttl

Видях също че имам вразка с интернет - имам пинг към други БГ мрежи както и кам ДНС и шлюз. Ами това е приемам съвети всякакви защото наистина искам да си подкарам нета под линукс
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем при смяа на mac address -: Oct 28, 2006, 15:20
Цитат (Dean79 @ Окт. 27 2006,14:03)
По темата:

iptables -t mangle -A OUTPUT -j TTL --ttl-set 128

Ами пробвах така, но ми дава:
Примерен код

Bad parametar: 128


някакви идей защо се получава така?
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем при смяа на mac address -: Oct 24, 2006, 23:00
здравейте отново,

решението на проблема ще смяна на доставчика, защото съм страшно недоволен от него в момента.
А иначе по въпроса наистина ми интересно как е реализирано това ограничение от доставчика (да се ползва услугата само в Вин среда) и дали има начин да се измисли нещо за да се избегне това ограничение.

А иначе аз направих следното пуснах си едно прокси през Вин и през него влязох в нета с линукс машината, но ако директно пусна нета на линукс машината тои не трагва.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем при смяа на mac address -: Oct 24, 2006, 15:52
Пробвах но нестава, положението си е същото.
 
Явно проблема е другаде, пробвах на друга машина с линукс да пусна нет, без да променям мак адреса и се оказа че отново имам пинг но няма интернет, тогава се обадих на моите доставчици за да проверя какво става и те ми казаха, че немога да ползвам ОС различна от Вин. В последствие видях, че това нещо си го пише и в договора.

Та навият въпрос сега е някои има ли идея, как точно техният софтуер и хардуер вижда че пакетите от това IP не са испратени през Вин а през линукс има ли начин да направя така че да си подкарам нета и през линукс.

Няма никаква идея какви рутери ползват нито какъв софтуер.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем при смяа на mac address -: Oct 22, 2006, 13:20
Здравйте,

знам че темата е коментирана, но решение на моят проблем неможах да открия.

Използвам Mandriva 2007 x86 64 искам да си сменя mac address-a защото съм с два компютъра в къщи и се налага да си ползвам нета и през двата.

значи така с

ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 hw ether NOVIQ MAC adres
ifconfig eth0 up

успявам да сменя мака, и ми дава пинг към gateway и DNS
но интернет няма, а и след рестарт се връща старият мак, значи това с добявянето на

#ifconfig eth0 hw ether NOVIQ MAC adres

в  /etc/rc.d/rc.local  не съм го пробвал и може би ако го пробвам ще успея да си запазя новия мак и след рестарта, но невиждам смисъл при условие че интернет няма.

Имам си статично IP с gateway и dns, тоет не го получавам от DHCP server

Ами това е проблема - имам пинг към gateway и dns, но няма нет . Приемам съвети сякакви. И ако някой знае къде мога да открия писано по темата (може и на англииски) нека се обади.



6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Boot loader -: Apr 03, 2006, 19:07
Здравейте, съжалявам че отноео трябва да питам, но немога да се оправя сам а и нямам време.

Проблема е следния, след преинсталиране на Win98 немога да възтановя Lilo-то. Линукса ми е мандрива 2006.
Пускам боотващия диск ->rescu->restore.... избирам да инстлира lilo вместо винския loader, но ми дава че несе получава. Враща ми "return code: 255". А това нещо пио същата процедура сам го превил докато бях с мандраке 9.2 сега сам с мандрива и не се получава. Също пробвах с боотващия диск на мандракето (с който се справях преди) но и с него нестава. А ситуацията е такава че преди да форматирам вин-дяла си качих информацията (вайна за мен) на линукс дяла, а сега се получава така че нямам достап за нея. Пробвах да стигна до информацията в линукс дяла с rescue->go to console но май нестава.


Надявам се някой да помогне, защото нямам идея какво да правя. И отново извинения за глупавия въпрос.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Промлем с SDRAM -: Mar 12, 2006, 17:13
Да, очевидно е бъг в Х,  с free в конзолата ми показва цялата ми налична памет 128мб. При мандраке 9.2 бях забелязал доста такива бъгове в графичната среда.
Тоест проблема е решен :-) или по-точно въобще не е имало проблем :-)
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Промлем с SDRAM -: Mar 12, 2006, 11:46
Значи както казах и в първия си пост рамта работи, защото компютъра си я засича и показва при стартиране, както и в уиндоуса и в биоса. Така че рамта е читава.

Имам три банки водят се DIMM1, DIMM2 и DIMM3, така са означени на самото дъно, рамта ми е съответно по 64мб на DIMM1 и DIMM2.

Но линукс вижда нещата по друг начин. В контролния център на мандривата ми показва: DIMM2 - 64мб и DIMM3 - "Not installed", което реално е напълно верно на втората банка имам 64 на третата нямам нищо, но въпросът е защо не ми отчита DIMM1.

Как мога да си проверя рамта през конзолата, в смисъл може товакоето ми показва мандрива в контролния си център да не е съвсем така.

Очевидно е обаче че новите дистрибуции на линукс се правят за нови компютри, с инсталирането на мандрива 2006 се надявах ядрото да е настроено да работи със саунд карти на ISA  но за мое нещастие не е така. А аз колкото и да се опитвам да си компилирам ядро все нещо се обърква.

За рамта приемам съвети всякакви, без: "смени си компа"
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Промлем с SDRAM -: Mar 11, 2006, 13:06
Здравейте имам проблем чиито решения немога да открия сам.
Инсталирах си Mandriva 2006 и докато разглеждах настройките за хардъеара забелязах че не ми засича 64 мб от рамта. Компа е доста стар и е с 2х64 SDRAM но линукса показва само 64 а за останалата ми дава "Not instaled". А ина4е паметта си е имам про зареждане на компютара си я отчита (128мб) а и Уиндоуса я отчита.

Аз няма идея какво бих могал да направя, затова бих се радвал някой да ми даде идея.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем с новото ядро 2.6.15.4 -: Feb 28, 2006, 19:15
divak  не ми помагаш, дори невиждам смисъл в поста ти. Ако нямаш какво да кажеш просто не пиши. А и бих се радвал да ми обясниш как да наричам ядрото 2.6.15.4 което изтеглих от http://www.kernel.org

И все пак се надявам че някой ще помогне.

eka - Madnriva 2006 я изтеглих, но я оставям за по-нататък по интересно ще ми е да си подкарам картата с компилирано от "мен" ядро. И верно нямам CD с новото ядро.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем с новото ядро 2.6.15.4 -: Feb 28, 2006, 18:30
Здравейте. Отново имам проблем чиито отговор немога да открия сам.
Проблема е следния в момента съм с Mandrake 9.2 ядро 2.4.22, но понеже саунд картата ми е на ISA слот не трагва и съм си поставил за цел да прекомпилирам ново ядро със съответните настройки. Вчера свалих последното ядро 2.6.15.4 днес го компилирах настроих лилото и за моя огромна изненада (имам два неуспешни опита с ядро 2.4.32) Линукс се зареди с новото ядро. Всичко е ОК избирам юзер (с клавиатурата) зарежда ми КДЕ 3.1 и тук вече е проблема: мишката не работи. А всичко останоло "превдидно" изглежда добре. Ядрото което свалих беше с готова (фабрична) настройка и реало погледната с "menuconfig" не сам променял ништо, единственото което направих е прегледах "sound" и видях че почти всички неща се отметнати да се зареждат като модули.
Но сега незнам какво да правя, мишката работи със старото ядро но когато заредя новото неработи. Единственото което опитах е "make mouseconfig" като root в конзолата, но по неязни за мен причини ми дава No Rules...
Надявам се някой да помогне!
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Mandrake 9.2 - въпроси. -: Feb 21, 2006, 18:20
Здравйте. Надявам се някой да ми помогне да се ориентирам в новата ОС.

Mandrake 9.2 е парвият линукс с който почвам да се обучавам. Но от самото начало ми се струва доста "страшно" и на най-вече непонятно. Инсталирах го на два компютъра един доста стар PII  -- CPU PII-333 и един по малко стар с процесор АМD 2220.
Въпросите ми са няколко, парво не разбирам защо при положение че и двете инсталации ги правя по еднакав начин на края линукса се зарежда с коренно различни настроики.
А проблема ми е следния на PII при инсталацията му задавам да включи всички станции (работна станция, Игри, Научна станция, Мрежов комп.-клиент, Мрежов комп.-сървар и всички останали) освен това на ръка добавям някой от пакетите който незнайно защо линукс не е включил и в краина сметка и в крайна сметка инсталацията излиза около 1000мб и се използва само първият от 3-те диска. Другото което ме влудява е факта че опитвайки си да си инсталирам някои от пакетите със СофтДрейк (мисля че така беше)  линукс ги инсталира но след това тотално се побърква, от менюто с иконите в Х-среда ми изчезват повечето от програмите изчезва и конзолата което немога да го понеса.
И последно защо дори и след като инсталирам всички пакети които са свързани с Ncurses при menuconfig отново ми два че нямам библиотеката Ncurses.
Страници: [1]