Покажи Публикации - residentx
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 6
16  Хумор, сатира и забава / Хумор / Help за хакване -: Oct 03, 2006, 14:21
Link

'<img'>
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Въпросче относно minidv capture -: Jun 01, 2006, 17:50
Първо свали видеото във Pal DV, а после го обърни в каквото си искаш. Дори и да имаш много мощна машина, при директното конвертиране в ДивХ, винаги може да се получат артефакти.
18  Нетехнически теми / Коментар / Още имаш Win ??? -: Apr 23, 2006, 12:39
Internet Explorer - за тестване на сайтове (web design)
PhotoImpact - графичен дизайн.

Ако първият, може да се емулира, то вторият не. Това е единствената причина да държа Windows.
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Цифрови фотота -: Feb 06, 2006, 10:55
Когато си купувате фотоапарат е логично първо да се интересувате какви снимки прави, а на последно място като се върже към компютъра как се свалят снимки от него. Ами свалят се с Card Reader. Да не говорим че повечето апарати не подържат пълните възможности на USB2 и тегленето на снимки директно от апарата е бавно и досадно. А при един четец на карти скороста  ще е максимално възможната (при условие че не е някой много стар модел, който подържа само usb1).

А по въпроса кои марки апарати не трябва да се купуват, ами то е ясно: Мъстек, Фотоклип, GSM с камера.

Някои модели, които са лош вариант: Практика, Xюлед пакард, Кодак (повечето евтини модели)

Добри модели: Канон, Олимпус, Панасоник, Сони, Пентакс, Фуджифилм, КоникаМинолта

Когато става въпрос за малко пари е добре да се помисли и за възможноста за качествен фотоапарат на старо. Много често заедно с апарата който се продава върви в комплект с флаш памет и зарядно ио т.н.

А и трябва да се направи сметка, че освен пари за фотоапарат ще трябват и за памет, което означаво още 50-100 лв отгоре.
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Konqueror -: Jan 24, 2006, 09:24
Натоварва ти системата 100% защото са сложили готов скрипт без да са го оптимизирали за всички браузъри (в случая konqueror). По принцип повечето свободни скриптове от този тип имат недостатъка да са оптимизирани както трябва само за IE или най-много колкото да вървят нормално (по-бавно) на Мозила и Опера. Повечето уеб дизайнери не тестват страниците си на всички браузъри което създава доста ядове. Аз самия доста нерви хвърлих с мозилата в дата.бг когато станицата започваше да се разширява безкрайно...

Все пак ако една страница ти изглежда еднакво при IE, Opera и Mozilla, то най-вероятно ще е така и при Сафари и Konqueror. Но когато става въпрос за Java script това не точно така.
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Странности при инсталацията на Mandriva 2006 -: Nov 04, 2005, 17:22
dvd-rw: LiteOn SOHW-1653S [updated firmware]

А пробва ли с оригиналния firmware?
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubunto -: Oct 17, 2005, 17:05
ubuntuguide.org
23  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / Тест между няколко ФС и ОС -: Oct 07, 2005, 17:40
Цитат (Guest @ Окт. 07 2005,15:56)
Та с какви mount options са заредени файловите ситеми?
При различните опции дават различни резултати.

Не съм задавал никакви опции с изключение на -t за да доуточня типа на файловата система. Това, че различните опции дават различни резултати спор няма, но целта на теста беше да се провери скороста на копиране при ОС, на която не са правени абсолютно никакви настойки, включително и при монтиране на ФС.
24  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / Тест между няколко ФС и ОС -: Oct 07, 2005, 12:00
Както съм уточнил на сайта, създадох два еднакви дяла по 10ГБ, които форматирах след всеки тест.
25  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / Тест между няколко ФС и ОС -: Oct 04, 2005, 16:44
zarhi и zeridon, обещавам при следващия тест, който ще направя (когато излезе FC5), да взема под внимание вашите предложения.
26  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / Тест между няколко ФС и ОС -: Oct 04, 2005, 14:30
GigaVolt прав си, но под Windows това не става. Затова реших да карам по архаичния начин, за да бъдат съпоставими тестовете под Linux и Windows. При следващи тестове ще потърся аналогично решение и под Windows, за да е всичко максимално ясно.
27  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / Тест между няколко ФС и ОС -: Oct 04, 2005, 13:31
Прогрес бар + хронометър. Грешката която мога да допусна по този начин е от порядъка на няколко стотни. Като се има предвид, че повтарям няколко пъти теста, може да се заключи, че резултатите са коректни.
28  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / Тест между няколко ФС и ОС -: Oct 04, 2005, 13:17
Slackware и Debian не са участвали в теста. Ако приемем, че Ununtu е дебиан базиран, може би остава неяснота само около Slackware.

Твърде много време ми отнe дори и с три дистрибуции да направя този тест (всичко съм повтoрил по 3 пъти), но имам намерениe до пролета да направя следващ тест като включа още няколко дистрибуции.

Между другото бях решил да включа и SuSE 9.3 но за съжаление то ми товареше процерора на 100% при трансфер на файловете и реших да отпадне.
29  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / Тест между няколко ФС и ОС -: Oct 04, 2005, 12:53
Преди известно време направих тест между 7 файлови системи и 4 операционни системи. Но поради мързел не ги качих в интернет. Но сега видях, че темата за ФС отново е на дневен ред и реших да направя един сайт и да публикувам теста. Извинявам се ако съм допуснал някоя правописна грешка в бързината.

http://benchmarkfs.hit.bg
30  Нетехнически теми / Идеи и мнения / KDE или GNOME, Qt или gtk? -: Sep 29, 2005, 22:25
Гном... ползвам го от 2.8 и съм доволен. Преди това Бях на КДЕ, XFCE. Това което ми харесва е изчистения и стилен интерфейс. Това което ме дразни е че функциите на повечето програми са "скрити", т.е. не се настройват от менютата, а от някой файл. Общо взето с това се свиква, но доста хора като не видят как да променят нещо, защото липсва такава опция в менютата се ядосват. Един вид създадено за дебили. В това отношение КДЕ е много напред. Но като цяло везните наклоняват повече към Гном.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 6