Покажи Публикации - residentx
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 6
31  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Препоръчайте офис за слаб компютър -: Aug 29, 2005, 14:54
OpenOffice май няма достоен конкурент за .doc формата. Abiword не може да е сериозен конкурент. Аз ти предлагам да използваш по минималистична графична среда (IceWM, XFCE, Window Maker, Gnome ( ако си с 256МБ)), както и някакъв Quickstarter за ОО за да  ти зарежда по бързо.
32  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Препоръчайте офис за слаб компютър -: Aug 29, 2005, 14:54
OpenOffice май няма достоен конкурент за .doc формата. Abiword не може да е сериозен конкурент. Аз ти предлагам да използваш по минималистична графична среда (IceWM, XFCE, Window Maker, Gnome ( ако си с 256МБ)), както и някакъв Quickstarter за ОО за да  ти зарежда по бързо.
33  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем с Fedora Core 4 -: Jul 03, 2005, 13:40
Проверил ли си md5sum на iso файла? Ако не си го направил, това може да е един от възможните варианти на твоя проблем.
34  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / АНКЕТА: ЗА или ПРОТИВ задължителната регистрация -: Jun 20, 2005, 00:01
По принцип съм спокоен и трудно нещо може да ме издразни, но тук някой успя да го направи и неговото име е ХРИСТО.

Виждам, че си много отворен и си "голяма работа" след като раздаваш обидни квалификации наляво и надясно (пр. ohubohu). С този тон си личи, че идваш от някой заврян форум и си решил да провериш кой колко търпение има. Вероятно искаш да покажеш, че и от Линукс разбираш и пишеш "врели некипели" наляво и надясно по всякакви теми, но не и технически! Опитваш се да превърнеш форума тук в кръчма, чрез твоите "мъжкарски" изказвания. Ако някой не те е нагрубил или отвърнал в твой стил, това е защото тук мнозинството потребители са с по-висок коефициент на интелигентност от потребителите в масовите форуми, към които принадлежиш и ти. Действията ти са изключително първични и не знаеш кога да спреш да самоизтъкваш себе си, без значени дали си прав или не.

Послеслов:
Много харесвам Opera browser, но използвам Firefox, поради простата причина, че при него няма банер. Но изказванията на Христо са като един тлъст банер, който съм длъжен да търпя '<img'>
35  Нетехнически теми / Коментар / ООН - цензура! -: Jun 13, 2005, 20:44
http://news.com.com/A+battl....bj=news

Ако ООН контролира имената на домейните и АйПи-адресите, възможностите на отделните държави да цензурират Мрежата ще нараснат драстично.
36  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Ще гласувате ли на изборите? -: Jun 13, 2005, 15:34
Христо, човеко,
виждам, че отскоро си регистриран във форума. Не пренасяй навиците придобити от останалите форуми тук, под формата на безмислени спорове и заяждания. Ако искаш да кажеш нещо на някого просто го направи.

"който незнае, че Уиндоус (не уиндолс) е операционна система, а не програма?!?"

Първо нито Уиндолс, нито уиндолс е правилно да се пише,а Windows.
Второ ОС си е една по-сложа програма!
Трето днес излиза Fedora Core 4 - честито на всички нейни фенове.
37  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Избори 2005 -: Jun 04, 2005, 18:14
" Ще ме прощавате, ама в момента съм в чужбина - какво е "коалиция АТАКА"? "

atakabg.com или СКАТ всеки ден от 19:15.

Аз лично съм симпатизант на АТАКА и те ми "отвориха" очите за доста истини. Моля всички които са чули, недочули за Атака и я плюят първо да отидат на сайта и да видят за какво се говори във форума. Днес предложих на администратора на сайта на атака да влючи в "Програмната схема" и секция за популяризиране на Свободния софтуер и преминаването към такъв във всички държавни учреждения. Той се съгласи...
38  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Избори 2005 -: Jun 03, 2005, 13:25
Лично моето мнение е, че всеки трябва да гласува ако не за друго то поне за да влязат по-малко етнически партии. Т.е. моето негласуване = гласуване за ДПС, за Евророма и други подобни помии. Тази последната според мен ще е "сензацията" не заради друго, а заради един от нейните членове гАЗИС! Повечето българи и всички цигани обичат и се кефят на този палячо. Ако той влезе в парламента ще стане жива порнография.

Нека всеки един който все още не е решил твърдо за кого ще гласува да избере партия не заради предизборните обещаниоя, а заради реално свършена работа в парламента. Т.е. кой е гласувал ЗА или ПРОТИВ по важни въпроси като АЕЦ, ИРАК, НАТО, ЕС и др. В този ред на мисли 99% от досегашните депутати са национални предатели и трябва да бъдат заменени с честни бългагри!
39  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Избори 2005 -: Jun 02, 2005, 11:45
Не правя тази анкета за разни агенции, а за да разбера нагласите на едно от най-интелигентните общества - линукс бг. Съжалявам, че не съм добавил опция "няма да гласувам", но гледах да вмъкна повече формации.
40  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Избори 2005 -: Jun 02, 2005, 10:07
Идват следващите парламентарни избори. На кого бихте гласували доверие?
41  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu Linux Въпроси -: May 20, 2005, 14:38
Настоящата версия на Убунту е 5.04. Тя използва Гном 2.10, който е отлично локализиран и е много удобен. Ако искаш КДЕ, си изтегли Kubuntu, която представлява Ubuntu, нo с КДЕ вместо Гном. Убунту е НАИ-елементарно инсталиращата се дистрибуция, а от следващата версия 5.10 (която ще излезе октомври 2005) ще предлага и графична инсталация.
42  Нетехнически теми / Идеи и мнения / GNOME, но на коя дистро? -: May 17, 2005, 13:15
Gnome 2.10 + Ubuntu 5.04 = най-добрият десктоп. Между другото в 5.10 ще има множество интерсни промени, между които и графичен инсталатор. Това означава само едно: Най-бързо развиващата се дистрибуция, която е отворена за нови идеи за разлика от повечето консервативни дистрибуции.
43  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Има ли OGG плеър в България? -: May 13, 2005, 21:27
Някой чувал ли е да се продава в България портативен mp3 плеър с поддръжка и на ogg?
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Няколко тъпи въпроса за СуСЕ 9.3 от начинаещ :) -: May 04, 2005, 10:03
1. Отваряш терминал в директорията където се намира rpm файла.
2. rpm -ihv file.rpm
45  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / Overclock под Линукс -: May 03, 2005, 10:11
Някой чувал ли е за инструменти под Линукс с помоща на които е възможно да се прави динамичен овърклок (да се задава напрежение и честота на процесора в движение)?
Страници: 1 2 [3] 4 5 6