Покажи Публикации - residentx
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 3 [4] 5 6
46  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Много ТЪП въпрос -: May 03, 2005, 09:56
Опитай "gmplayer -zoom"
47  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Video Capture на десктопа -: Apr 27, 2005, 18:28
Благодаря, ще я пробвам!
48  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Video Capture на десктопа -: Apr 27, 2005, 15:37
Някой може ли да ме насочи към програма, която може да прави видео кепчър на десктопа? По-точно на скрийнсейвър! Няма никакво значение изходния видео файл в какъв формат ще бъде стига да мога да му задам резолюция и fps. Ще съм признателен за бърз отговор.
49  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / KUBUNTO -: Apr 19, 2005, 09:13
Здравей,
на 90% от проблемите си ще намериш решение в http://www.ubuntuguide.org
50  Нетехнически теми / Коментар / XGI откриват изходния код на своите драйвери -: Apr 12, 2005, 11:07
XGI, които са една достойна алтернатива на nVidia и Ati са открили изходният код на своите драйвери за Линукс.

http://www.xgitech.com/about....23B87F}

Това едва ли ще накара по-големите играчи да последват този пример, но може да накара мен да си сменя GeForce със XGI '<img'>
51  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Пръщи (шуми) ми звука -: Apr 07, 2005, 20:00
Радвам се, че съм ти помогнал. При софтуерните звукови карти всичко е възможно. Преди време имах големи ядове с моята, но откакто си взех Creative Live, звукът е перфектен.
52  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Пръщи (шуми) ми звука -: Apr 06, 2005, 10:46
Друга възможна причина (която при мен е създавала ядове) е ако си свързал CD-ROM устройството с кабел към звуковата карта.  Тогава, когато започнеш да увеличаваш тонколоните до максимум без да си включил някакъв плеър се чува дразнещ шум.
53  Нетехнически теми / Идеи и мнения / какъв линукс да инсталирам -: Mar 28, 2005, 15:06
Опитай Ubuntu. Подходящ е и за по слаби машини въпреки, че е с Gnome. Минималистичен и пъргав особено подходящ за лаптопи. Ubuntu 5.04 има лесна за активиране хибернация и  добра кирилизация. 5.04 ще излезе официално в началото на април, но и сегашната версия е много стабилна.
54  Нетехнически теми / Коментар / Възможна ли е пълната свобода? -: Mar 25, 2005, 12:52
Решението и за филмите и за музиката е като си ги купуваме, както каза kolio_kolev. Но както добре знаем само желание не е достатъчно. Ако получавах една солидна заплата пред мен нямаше да съществува този проблем, за съжаление реалностите в България са други.
55  Нетехнически теми / Коментар / Възможна ли е пълната свобода? -: Mar 25, 2005, 11:00
Вече минаха малко повече от два месеца, откакто си изтрих Windows-а от твърдия диск, понеже така и така не го използвах много често, а и бях твърдо решен в компютърът ми да няма нито байт пиратски софтуер. Така една голяма част от дисковото ми пространство се освободи (най вече след като си изтрих Win32 игрите). Но наскоро пред мен възникна една друга дилема, че всъщност не само софтуерът може да бъде пиратски, а също и музиката и филмите ми. Повечето хора си имат музикална и филмова колекция на харда, която са си качили от различни места (най-често ftp-та), т.е. Нелегално. Реших да продължа с легализирането като изтрих всичките си филми  и музика, а сред тях имаше някои много ценни неща, които съм намирал с много труд. И така на моя 160GB твърд диск останаха само ISO файлове (25GB) и още съвсем малко лични неща. Забравих по-горе да спомена, че си изтрих и колекцията от картинки (повечето сваляни от интернет – т.е. с неизяснен статут свободни или не). В момента съм решил да разбера колко време мога да издържа на този режим, преди да започна наново да възтановявам колекциите си. Интересно ми е дали има хора които да се придържат на 100% към свободата като Ричард Столман или това е по-скоро илюзия.
56  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Install na FX5900 na Mandrake 10.1 -: Mar 24, 2005, 11:41
Опитай се да пишеш на Кирилица.
57  Нетехнически теми / Коментар / kraj na ka4estweniq software -: Mar 11, 2005, 13:38
Наистина на сайтан на MPlayer има такова съобщение. Силно се надявам това да е някаква шега. Ако обаче се окаже, че е истина и другите свободни програми бъдат нападнати по такъв начин това означава само едно нещо - ВОЙНА - с всеки който подкрепя тези патенти!!
58  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Предложете ми дистрибуция! -: Mar 02, 2005, 14:18
Опитай SimplyMEPIS 3.3

На 1CD е и съдържа последната версия на КДЕ 3.3 и ядро 2.6.10 (2.4.29). Но най важната особеност на тази дистрибуция, е че в нея пристигат някои пакети които в другите дистрибуции не присъстват: NVidia и ATI драйвери, RealPlayer 10, Mplayer + всички необходими кодеци, Java и AcrobatReader плъгини за браузърите и др. несвободни пакети. Т.е. получаваш всичко на готово.
Мепис е Дебиан базиран, което означава, че можеш да инсталираш още хиляди пакети чрез apt-get install или чрез графичния Синаптик. Единствения минус който забелязах, е че няма българска локализация.

Мепис заедно с Убунту са двете най-бързо развиващи се дистрибуции според сайта Distrowatch.com http://distrowatch.com/stats.php?section=popularity

Мепис е най-подходящия избор за начинаещи. Успех!
59  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / По нашенски в Eurovisia ! -: Feb 14, 2005, 09:41
Слави Трифонов да представлява (излага) ще е доста грубо. Каффе разбира се няма да спечелят защото не са нищо особено. Изпълнителите, които звучат съвременно и имат шанс да станат хит не само в България са Gravity Co. Това са моите фаворити, но жалко че няма да са те. Друг добър избор би бил Нина Николина.

А колкото до Слави, по добре да слезе на земята, а не да се мисли за 100% победител още преди да се е регистрирал за участие. Тъпо е сам да се издигаш за национален герой и като единствения който може да спечели! Съжалявам, че се заяждам толкова с него, но ме дразни, че една кукла може да моделира 90% от общественото мнение, благодарение на своите сценаристи.
60  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / POMOSHT ZA MANDRAKE 10.1 -: Feb 10, 2005, 17:04
Преди изобщо да си помислиш да пишеш в този форум, запомни , че тук всички пишат на кирилица, не крещят, не псуват .... т.е. това не е форум за чалга или "По колко пъти преинсталирам XP-то на седмица". Тук има елементарни правила.
Добра идея е преди да започнеш с Линукс първо да се научиш да пишеш правилно и то на кирилица!
За хора като теб има Knoppix - няма инсталиране, няма конфигуриране. Изискването е само CD-ROM (Надявам се да ти работи). Дори и без клавиатура ще зареди '<img'>)
Страници: 1 2 3 [4] 5 6