Автор Тема: Sound pod Slack 9.1  (Прочетена 1008 пъти)

ivo_gunchev

  • Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Sound pod Slack 9.1
« -: Apr 05, 2004, 23:58 »
Imam dano na QDI - PlatiniX 2E , Intel845E sas vgraden sound AC '97
oba4e slack-a ne shte i ne shte da zapee prez nego
kakvo da go pravia?
Активен

sebastianz55

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1136
    • Профил
    • WWW
Sound pod Slack 9.1
« Отговор #1 -: Apr 06, 2004, 09:51 »
пробвай да видиш дали
alsaconf
ще ти намери саунда и след това виж да не са ти mute-нати каналите с
alsamixer
и после с
alstactl store
запомняш промените
ако пак имаш пробеми можеш да си свалиш от официалния сайт на alsa - http://www.alsa-project.org/ драйверите и да си компилираш за твоята саунд карта подобно на това
configure –enable-cards=emu10k1 (тук пишеш твоята саунд карта)
make && make install
Активен

С уважения:
Sebastianz55
------------------
http://www.fsa-bg.org
                              
Open Fest Initiative  http://openfest.org
                                              
Моля ви, уважавайте процесорното време на другите - пишете на кирилица и използвайте търсачката на форума!

spooky

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 34
    • Профил
Sound pod Slack 9.1
« Отговор #2 -: Apr 06, 2004, 10:08 »
ili prekompilirash kernel-a s tvoq sound modul
Активен

  • Гост
Sound pod Slack 9.1
« Отговор #3 -: Apr 06, 2004, 11:16 »
Между другото има същият проблем.Slackware 9.1 , КДЕ 3.х.х alsa1.0.3  от миналия месец '<img'>  АС 97 .Каналите са отпушени с алса миксер и като root  и като user, пермишъните на /dev/dsp /dev/xxx и всичко което е писано по сайта е направено, звук има но се чува много много тихо на мощни колони с субвоофер при жсичките волуме на мах.Някой има ли едея каде е проблема. Ползвам XMMS i MPlayer ри двете програми резултата е един и същ
Активен

  • Гост
Sound pod Slack 9.1
« Отговор #4 -: Apr 09, 2004, 19:43 »
Бих искал да попитам по същата тема. Значи аз имам звук, но като пусна 5.1 канален звук и ми ги няма бас-а и центъра (Subwoofer and Center Speaker). Като вляза да го настройвам с alsamixer и има опция, която пуска бас и център на мястото на Микрофона, но като я сменям само чувам как бас-а пука, но няма звук '<img'> Моля, помогнете. Много време се мъча и не става.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Slack 9.0 CD now!
Настройка на програми
Nerdboy 0 1129 Последна публикация Mar 19, 2003, 14:32
от Nerdboy
Slack 9.0
Настройка на програми
Unufry 1 1375 Последна публикация May 11, 2003, 12:20
от HUMAN_FACTOR
CD-R/RW pod Slack 9.1
Хардуерни и софтуерни проблеми
Machkonti 5 1722 Последна публикация Nov 03, 2003, 22:11
от zazzko
Slack 10.2 sound
Настройка на програми
TRENDi 4 699 Последна публикация Oct 03, 2005, 14:07
от TRENDi
Alsa: no sound, white sound
Настройка на хардуер
pivoto 3 1849 Последна публикация Apr 27, 2006, 11:33
от redcure