Автор Тема: ИНСТАЛАЦИЯ НА ГРАФИЧНИ ДРАЙВЕРИ  (Прочетена 769 пъти)

Shadowfox

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 19
    • Профил
Здравейте,
тъй като от доволно голямо количество време не успях да получа отговор на въпроса ми за инсталиране на драйвери за видеокарта под Линукс, ще Ви помоля да ми помогнете доколкото можете, защото е спешно.
Проблемът:
Не мога да инсталирам драйверите за Ati Radeon 9250 (9200 Series) под MandrakeLinux 10.1 Official - нито тези от сайта на Ати, нито тези от сайта на Сусе (казаха ми, че драйверите за Сусе работят и под Мандрейк). Това е readme към Сусе драйверите - ще Ви помоля, ако нямате по-добро предложение за инсталация, да ми обясните стъпка по стъпка какво трябва да направя според readme-то. Трябва да знаете, че не съм запознат с повечето команди т.е. приемете "стъпка по стъпка" по-насериозно.
>ftp://mirrors.netbg.com/suse/i386/supplementary/X/ATI/suse92/i386/fglrx/8.8.25/README<

Благодаря Ви предварително. Това е сигурно 3-тата или 4-тата тема свързана с моя проблем и много ще се радвам, ако ми помогнете - благодаря.

ВНИМАНИЕ!!!
Това, което ми е нужно е да ми работи TV-OUT-a. Разбрах, че за да работи трябва да си инсталирам специфичните за видеокартата ми драйвери - ако това не е нужно или има и друг начин (ОСВЕН atitvout, която НЕ работи) - моля, споделете)!

За момента TV-out-a работи ДОКАТО се включва/изключва компютъра - когато се включи десктопа - картината на ТВ-то започва да трепери и нищо не се вижда!
Активен