Покажи Публикации - jonyshub
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Internet с automatic Ip при Ubuntu -: Aug 01, 2010, 17:28
Ip-тата са ми нужни за да вляза в програмната страница, а когато ги сложа на автоматик, ми идва нета. Не мога да слагам ай-пита и да имам интернет, трябва да е на автоматик, поне така става при уиндоуса! давам "Obtain automatic IP adress" в настроиките на ай-питата и интернета се опявява! Разбирате ли трябва да е на автоматик за да имам интернет от аксес пойнта... Помагаите хора 3-ти ден търся в нета какво ли не пробвах, искам да сменям скапания уиндоус - писна ми!
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Internet с automatic Ip при Ubuntu -: Aug 01, 2010, 16:55
На настолния компютър ползвам интернет от един аксес пойнт по Лан-кабела към PC-то (access point-a улавя сигнала от Wifi routerа, който се намира в другата стая и го предава по кабела). На уиндоусите за да настроя аксеса ми изисква въвеждане на
Ip: 192.168.1.xxx
mask: 255.255.255.0
gateway: 192.168.1.1;
... след което изписвам 192.168.1.1 в кой и да е браузер и ми отваря програмната страница на аксеса... след това трявба да настроя IPv4 на Automatic за да ми се пусне нета.
За първи път се опитвам да пусна интернет на линукс по този начин но не става... Когато въведа ай-питата ОК, влиза в страницата за настройка, значи картата, драйверите и връската са ОК! Обаче когато ги махна (по аналогия на уиндоуса в линукса за аутоматик Ip configuration се избира настроиката "Automatic DHCP", доколкото разбирам), започва да се опитва да се свърже но спира и излиза един триъгълник, изписва Network disconnected!!! Някой да има някаква идея?
Страници: [1]