Автор Тема: Отново проблем с Опера  (Прочетена 1306 пъти)

remotex

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 344
    • Профил
Отново проблем с Опера
« -: Jun 16, 2010, 11:19 »
Този път го слагам направо в секцията за начинаещи (не че миналия път някой успя да отговори ама поне да не го местят само насам-натам от секцията за напреднали - пък и там няма раздел "Настройки на програми")  ;)

Значи проблемът е същият - този път прикачам и снимка (навремето сайта не поддържаше такава функционалност) ...та белким някой се сети откъде в настройките се оправя това

Накратко да обясня отново проблема - при страница с някакъв javascript.alert("some msg");  Опера слага и по една отметка (от себе си) дали не искам да спра изпълнението на скриптове (Джаваскрипт) от тази страница ("от тази страница" е малко подвеждащо всъщност имат предвид от този ТАБ защото ако отворя същата уеб СТРАНИЦА в друг ТАБ там не е блокирано изпълнението на джаваскрипт) Това е доста подобно на една друга ситуация дето пита при бавен скрипт не искам ли да го спре защото е много бавен - за разлика от бавния скрипт обаче където спира само 1 скрипт бавния (не съм сигурен за опера точно дали само него) в моя сл. спира изпълнението на всякакаъв джаваскрипт от теккущия таб  :o

- Въпросът е как да го продължа/разреша отново? - защото най-честно цъкам на отметката погрешно.
- Махането т.е. да няма отметка на никое предупреждение също се счита за решение ..ако някой знае как.

Дотук (НЕ помагат):
- Ф12 и глобално забраняване/разрешаване джаваскрипт.
- забраняване/разрешаване джаваскрипт само за сайта НЕ помагат а само за СТРАНИЦА/ТАБ не намерих.
- Пробвах и един скрипт за User JavaScript който също не помага - явно отметката не се брои за USER JS
- Решенията от Гугъл от типа: refresh(и без това не работи), re/open in new tab, duplicate tab - работят но не вършат работа: не конкретно за сайта от снимката но ако сте въвеждали 2 часа текст във някаква форма не искате да го загубите нали.

П.П. Ако може само с настройки без да се ползват други добавки (Greasemonkey)...
П.П.П. Какво ми е на езика, че не е достатъчно книжовен ...ако това е оправдание за неможене/несправяне с проблема бих го разбрал, но аз по-добре от това не мога да се изразя. В такъв сл. надявам се че снимката ще помогне повече...
« Последна редакция: Jun 16, 2010, 11:39 от remotex »
Активен

neter

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
    • WWW
Re: Отново проблем с Опера
« Отговор #1 -: Jun 16, 2010, 15:15 »
За момента мога да ти кажа как да премахнеш текста до чек-бокса. Отвори файла /usr/share/opera/locale/en/en.lng (или там, където се намира твоят) и сложи тире пред стринг номер 1228940699, който при мен се намира на ред 896, но при теб може да е на друг ред. Този стринг съдържа текста "Stop executing scripts on this page". Премахвайки текста, няма да премахнеш чек-бокса, но поне ще си осигуриш достатъчно място между бутоните вдясно и чек-бокса, така че да не го селектираш по случайност, натискайки върху близко намиращият се текст. Или при теб е отметнат по подразбиране?

редакция: Между другото, има опция в настройките "Show Disable JS Checkbox", която би трябвало да отговаря точно за наличието на този чек-бокс, но (поне при мен) изключването на тази настройка не води до нищо. Пробвай все пак и при теб. Намира се тук:
Цитат
opera:config#UserPrefs|ShowDisableJSCheckbox
« Последна редакция: Jun 16, 2010, 18:27 от neter »
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

remotex

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 344
    • Профил
Re: Отново проблем с Опера
« Отговор #2 -: Jun 17, 2010, 14:28 »
- opera:config#UserPrefs|ShowDisableJSCheckbox - това го пробвах и при мен не даде желания резултат  :-[ явно е за някой от другите места дето пише Enable/Disable JS (F12, quick..., настройки и т.н.) но  не точно на този диалог, а те за съжаление си работят само че не ми вършат работа.

- Конкретно на този сайт от снимката предимно с мишката работя и не е проблем грешното цъкане на отметката, но има други дето попълваш-попълваш един куп текстове и там работя само с Tab+Интервал/Enter и като цъкна по-погрешка вместо само веднъж нечетен брой пъти таба (+интервал) (+таб+интервал машинално когато с периф. зрение забележа че не съм в/у единствения бутон ОК т.е. окото се лъже че няма нищо  др. в/у което да се фокусира в диалога, мн. кофти му е дизайна и текста и отметката не изпъкват въобще като фокусируеми ел-ти) и става весело... а не ми се въвеждат отново тонове текст. Все едно представи си тук бутона Публикувай да има alert  >:D "сигурни ли сте че искате..."  и после POST да е с джаваскрипт евентуално вече блокиран (ако трябва всеки път всичкия текст да го пишеш наново всеки път при погрешно цъкане на един интервал на неправилното място) ...всъщност не знам защо на онзи сайта тръгва и умира на бял екран - според мен би трябвало при спрян скрипт да остане с текста във формите?!

- за тези които искат да пробват и др. настройки да тестват тук (с цъкане на бутона по-надолу в примера)
http://www.tizag.com/javascriptT/javascriptalert.php

Приемам всякакви решения свързани с:
- разцъкване на настройки (всички споменати дотук не работят)
- правене на отметката нефокусируема с клавиатура
- премахване на отметката да остане само ОК бутон
(стига да е еднократно действие а не Greasemonkey и пр. решения които се зареждат постоянно и товарят при работа)
Активен

remotex

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 344
    • Профил
Re: Отново проблем с Опера
« Отговор #3 -: Jul 02, 2010, 13:06 »
и малко извън конкретната тема но пак за опера-та ( май ще спирам да я ползвам :'( )
днес се обнови до
Код:
Version     10.60 Internal
Build       6386
Platform    Linux
System      x86_64, 2.6.33.5-124.fc13.x86_64
и се появиха нови проблеми - повече време седи с курсора за изчакване който при мен е един кръг и се врътка нещо вътре и.. то бива-бива грозни курсори ама чак и нефункционални ..да не казвам колко е трудно да уцелиш нещо дребно с един толкова голям кръг  :D
По същество - не знам  дали е само при джаваскрипт - защото при сайта от горната снимка освен лентата за прогрес и самите картинки се зареждат от скрипт (но някой може и да тества с баавно отваряща се страница), но до по-предната версия не стоеше чак толкова време тоя кръг, та въпросът ми е как да сменя стандартния курсор за изчакване с друг дето има стрелка или пръстче.. абе важното е да се вижда ясно активната точка на курсора - тази която уцелва точките по "client-side image-map", или настройка някаква ако има да не ползва въобще курсор за изчакване или визуализации пак ще е по-добре. Не си спомням точно предните версии дали курсора беше стрелка и до нея нещо си се джиткаше (кръгово или не) или просто по-малко операции са били обозначени като "за изчакване" пък си е зареждала картинките във някакъв фонов режим дето не се е водил "за изчакване" ама вече е  >:(.

Та такаа.. търси се
- смяна на курсора за изчакване или
- премахването му (може и заедно с всички останали визуализации за режима на изчакване/зареждане)

П.П. Сега не мога да дам снимка, но преди пак си седеше кръгчето само че като застанеше върху "client-side image-map"-а (голямото сиво нещо на снимката) дето точността на прицелване е 1 пиксел  >:D и веднага ставаше на ръчичка.. интересно дали да не им пиша доклад за грешка и дали ще си го оправят ...
« Последна редакция: Jul 02, 2010, 13:11 от remotex »
Активен

remotex

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 344
    • Профил
Re: Отново проблем с Опера
« Отговор #4 -: Jul 02, 2010, 13:49 »
Още малко извън темата - най-после доживях(ме) и в опера  ;D
Private tabs

To browse without leaving any trace of the websites you visit, you can use a private tab. This is especially useful if you are using someone else's computer, or planning a surprise that you want to keep secret. When you close a private tab, the following data related to the tab is deleted:
browsing history
items in cache
cookies
logins

A closed private tab cannot be recovered from the "Closed Tabs" drop-down on the right side of the tab bar.

While private tabs do not leave any record of the websites you visit, if you deliberately save data, for example, if you save a bookmark, or download a file, it will still be visible after the tab is closed.

То хубаво ама не можеше ли да го направят като хората - въобще да не ги кешира а не както сега напр. (не ми е заради историята нито паролите а и Бъркли все-пак не е порно сайт) но след цял ден работа и чак при затварянето да ми трие 1-2 Гб снимки от кеша а и не се знае колко от този кеш (дето не трябва да го има) е в РАМ ???
Та спешно питане, някой ако знае да каже опцията въобще да не кешира нищо или поне само 2-3 стр. назад да помни (не само в private mode ами и в обикновен) ще помогне много  [_]3 [_]3 [_]3 :P

Между другото забравили са да напишат клавиша за влизане в тоз режим в помощната страничка а той е Ctrl-Shift-N
Активен

jorrddan

  • Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Re: Отново проблем с Опера
« Отговор #5 -: Jul 05, 2010, 02:25 »
Здравейте, имам много идиотски проблем и съм сигурен, че тук ще намеря помощ.
Opera 10.60, инсталирана върху Opera 10.10 /upgrade/ на Ubuntu 10.04 не приема по никакъв начин букви на кирилица, препинателни знаци, цифри, пауза - няма проблем, но когато натисна буква и се намирам в българска клавиатурна подредба не се случва нищо, курсорът продължава да мига, но не се премества, с две думи мога да пиша точки, запетаи и цифри.
Разбърниках всички видове настройки и на операта и на клавиатурните подредби в Ubuntu, но без резултат.
За информация Firefox и Chromium нямат този проблем и във всичките им полета може да се пише на латиница.
Преди ъпгрейда на Операта нямаше проблем.
Моля за помощ, благодаря!

П.П.: remotex, задай в настройките при изход да опразва кеша или му задай минимален кеш, а може и двете, така не би трябвало да остава нищо след теб и да не се трупа много гряз.
« Последна редакция: Jul 05, 2010, 02:29 от jorrddan »
Активен