Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на хардуер => Темата е започната от: jack_sparrow в Sep 17, 2010, 22:56Титла: Проблем с клавиатурата на АСУС ЕЕЕ - шифт не работи
Публикувано от: jack_sparrow в Sep 17, 2010, 22:56
Здравейте.
 Отдавна не съм писал, по простата причина, че до сега не ми се беше появявал ериозен проблем, с който да не мога да се справя. Ключовата фраза е "до сега".... Имам инсталиран Убнту 9.4 (еееБунт) н нетбука си. И от днес нещо ми прави един странен проблем - шифт не работи... Нито десен, нито ляв.. Рабти само с Т, Ъ (Игрек) и още една буква, не мога да се сетя коя. Съответно всички клавишни комбинации с шифт не ми работят. Чудя се, дали е възможно проблема да е някъде в Убунту, а не в лаптопа (имм причини да се смнявам, че съм си развалил клавиатураа, защото преди два дни я злях  вода... Но все пак, проблм се появи чак днес, така че все пак може и да е сфтуерен проблема)
Моля помагайте, кой както може!


Титла: Re: Проблем с клавиатурата на АСУС ЕЕЕ - шифт не работи
Публикувано от: Vatman в Sep 17, 2010, 23:36
Цитат
Чудя се, дали е възможно проблема да е някъде в Убунту, а не в лаптопа
Ако това се чудиш - пробвай с нормално Убунту или друга "жива" дистрибуция и ще разбереш.


Титла: Re: Проблем с клавиатурата на АСУС ЕЕЕ - шифт не работи
Публикувано от: Acho в Sep 18, 2010, 10:19
Аз си мисля, че ще е хардуерна болката, от заливането с вода. Едва ли пък точно сега съвпадна софтуерното счупване със заливането на клавиатурата. Егати съвпадъка. И наистина с live дистрибуция ще си покаже веднага, пусни от флашката един Slax примерно и ще видиш работи ли нормално клавиатурата, или не.


Титла: Re: Проблем с клавиатурата на АСУС ЕЕЕ - шифт не работи
Публикувано от: Drakula в Sep 18, 2010, 22:07
Има една полезна програмка, наречена "xev". Идеята и е да плюе в конзолата събития пристигащи от клавиатурата или мишката. С нея можеш да провериш дали има резултат от натискането на shift.