Покажи Публикации - malin1
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 41
451  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 31, 2020, 20:49
Бях чел, че маските трябва да пропускат 3 микрона, нещо такова беше. Гортекс един вид. Колко са такива у нас (приемам, че съм чел вярно). ОК. Тя тая маска полепва като на водолаз във вода, нали така, и нииищичко не може да мине хич отстрани, пък той, вируса, само като види тоя модел маска и си вика "няма да има сиренце".
Помага да се намали риска, но не спасява винаги. :) Препоръчван deb пакет.
452  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 31, 2020, 20:19
Да, и такова име е казвала баба ми. Нашето е омешано беломортракийско и турско. Един земляк правил некво изследване и думите били само по наше село и селото в Гърция от дето са били. Голяма част от него говор вече го няма.
453  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 31, 2020, 20:08
Въх, ний сме били специални, само при нас имало вечерен час. А пък маските отпадат. Късно - имаме си достатъчно за всички в къщи, да водим кръгова отбрана поне месец.

Да попитам - някой носил ли е маска, на жежко място, в жежко време, където въздуха е кът, вижда се цветът му, вижда се какво има в него и дори може да се усети на вкус. Мога само да кажа, че пушекът от цигара е по-чист от него (въздуха).
454  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 31, 2020, 19:51
При нас били въвели вечерен час, официално.
Телефона ми добре, че е от устойчивите, досега да е дал фира от третирането с дезинфектанти и спирт от жена ми.
Мисля си, дали не може да се ползва забрадка (по нашенски/както им казваше баба ми - двале) вместо маска, ще мязам на каубоец-банков обирджия. Когато съм работил, доказано такъв вариант ми е помагал повече (когато съм имал случайно/нарочно забрадката). Ммм не знам къде да попитам и дали ще ме отразят. Пък и ще ми излезе в пъти по-евтино - имам си няколко, още от времето на баба ми, не са мръднали, е, едната е почти несиня вече от пране, тя ми е любимата.
Вариант 2 (докато е още студено) - може ли да се ползва шапка, от тия, дето само очите се виждат. Имам такава, не съм я носил, таман ще я поразкарам.
Мисля си - по арабските държави трябва само пришълци да са болни от тая корона - не пият корона и са забулени като мумии, как тогава ще хванат това дето не требе.
455  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 22, 2020, 20:14
Всъщност, колегата ми го разтълкува така когато се изказах пренебрежително по темата преди време, точно изградения имунитет ще ни убие, ако се случи близка среща с грипа.
456  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Малки букви -: Mar 22, 2020, 15:51
За нещо такова ли става дума - https://wiki.archlinux.org/index.php/Intel_graphics_(%D0%A0%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9)#%D0%9D%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B0_%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D1%81%D1%88%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F
457  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Малки букви -: Mar 22, 2020, 13:24
настройки - външен вид - шрифтове - шрифт по подразбиране - размер
458  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 22, 2020, 13:16
Пак да попитам: Кога тарикатите (най-вече сикаджията) ще
отменят извънредното положение ?

Ако разсъждавам логически - "много скоро", той Домуса щото кара на една социална пенскийка от майка му, затова му е толкоз трудно. Пък и Чолака не дава изгледи да се затопли скоро, та и природата "се бъзика" с нас.

А, да, чакат топлото, обаче като се стопли ще се разбере дали си е струвало.
459  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 22, 2020, 03:19
Доколкото хващам, това е силно заразно, няма лек за него, не е ясно как се предава наистина... Т.е. каквито и мерки да се вземат... ку те е писано да се удавиш след 32 години, 5 месеца, 21 дни, 8 часа и 11 секунди, то небиткойна няма да те фане днеска, утре, никога... фатално. От друга страна... дали наистина така е написано... нейде. Аз приемам, че така (това, за 32-то години ми се вижда малко пресилено и много скоро, освен това не мога и да плувам... тъй че ако е така "написано' - и друго драматично събитие ще трябва да има, и двете да се случат в комплект... което ще е неприятно за мен, но не и за целия останал свят).


Това предното може да е с друг шрифт и да продължи така - (нормален шрифт, вече) - "А виж доктор Попов, тоя нещастник какво щастливо изражение на лицето има." - "Сигурно се е дрогирал с нещо, да издържи на мъките. Карайте го при другите и като ги горите, включвайте филтрите, че много лошо миришеше снощи".
460  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 15, 2020, 13:13
п.п.п. Ако наистина ще мрат, защо им е тази печалба?

Мислех си същото.

А за теорията ще го прочета. Видях темата, погледнах за какво е преди време... даже нямаше и да пиша, ама ... то това е...
"не, няма такъв вирус - ааа, има, има"
461  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 15, 2020, 12:41
Преди малко "се срещнахме" с жена ми на терасата да пушим и тя ми разказа за нова конспиративна теория - виновни били китайците и тяхната 5Г мрежа, имало някакво излъчване и от него се получавало. Лудост.
Ходих до автогарата да изпращам и града беше пуст на връщане, то и на автогарата нямаше много желаещи да пътуват. Само има опашки по аптеките и дори Билата (уж голям магазин), успях да уцеля една аптека в центъра без никой вътре (да не съм луд да чакам) и взех заръчаното (не, не беше маски). И гледам надпис на магазин "ще работим след 30.3", това вероятно е по първоначални нареждания.
А утре ще се взима решение дали ще работим.
Опа, пропуснах, на тотото също имаше опашка.  :D
462  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Mar 15, 2020, 11:02
... само сталкерите, смели мъже, ходеха навън в зоната...
 "Така, ракия, цигари, свински уши за мезе... май всичко си имам до понеделник" -смятам наум. "Взе ли кафе?" - това от жена ми. И подредения ми свят се преобърна, пак трябва да се правя на сталкер, щото трябва точно определен вид кафе... а в тоя дъжд не ми се виси на опашка със зомбита.  ;)
463  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Feb 11, 2020, 21:07
Да не говорим пък за Великобритания. Тези са наслагали толкова камери, че сигурно са повече от листата в Шеруудската гора. Който има средства за наблюдение от такъв порядък, със сигурност работи по въпроса, ако вече не го е направил

То хубуу има, вижда се, нещо. Но кое точно, и от кой. Влиза много информация, как се анализира/вижда и дали точния човек ще види точния кадър... Само във филмите става така. Доколкото схващам - 'слага се маркер' и нема проблем нататък, т.е. ако трябва да се скрои шапка - ний сме насреща.

Бях гледал предаване на Дойче веле, Макс нещо си - къде в некой град на Германията има камери на техния КАТ. Да, и там 75% са били на "рентабилни" точки и след обществено възмущение ... пак само 20% са останали по местата си (е, тая държава требе и да се храни, нали).

И ако се върнем на предното - част от камерите са там наистина по предназначението, което е било основа още при закупуването им и т.н. Просто някои са по-мнителни като се вгледат в тях. ;)
464  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: rsync не трие от папки на кирилица -: Feb 09, 2020, 02:09
Това https://sourceforge.net/p/veracrypt/discussion/general/thread/6db864e1/#d20e не сработва, така ли?
465  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: rsync не трие от папки на кирилица -: Feb 05, 2020, 22:51
Възлагателен фиш.docx  са 2 документа и те не съществуват, въпреки че същества нещо като "Възлагателен фиш.docx" , казаха ти го вече. И ти трябва да решиш как да промениш имената на документите си разумно.
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 41