Съгласен съм с JOKe и НЕ - ТОВА НЕ Е предложение към него за още едно "възможно" решение на проблема - просто това май ще е моето разрешение

...и както винаги съм казвал май дойде времето тези дето сега (и наскоро) завършват вече да учат децата ни и да вземат нещата в свои ръце т.е. дошло е времето да се изнасям(е) - за съжаление.
Забравяте че така (чрез горепредложените "решения") освен да ползват тези продкути ще се научат и как да ги хакват/кракват и пр. т.е. един вид държавата плаща (и с наши пари) за да прозивеждаме хакери

Второ - (не съм адвокат но съм чувал че) Незнанието на закона не оправадава неговото нарушаване, а незаконното притежание и използване (НЕ е само използването) на плодовете на чужд труд си е престъпление т.е. държавата плаща за да произвежда и "престъпници" - рецидивисти (т.е. не вярвам да им се налага само по веднъж).
Трето - не се и съмнявах (нито за миг) че M$ ще пропуснат такава възможност и да не си направят скрита реклама - за жалост те са единствените които се включиха, НО човекът не пита за техните продукти конкретно а за други
и четвърто - ако аз бях един преподавател по сътоветните дисциплини бих преподавал предимно свободен софтуер ...пък ако някой донесе курсова/дипломна работа на MS Word и VS, Delphi или друг комерсиален еквивалент няма да го върна я, но това предполага някакво участие и на държавно ниво и да поналее малко средства и на други места много по-правилни според мен отколкото само за техника - ехее още чичко Сталин е разбрал че кадрите решават всичко а не техниката т.е. малко пари и за повишаване квалификацията на преподавателите
- (според мен това е правилното решение, но едва ли ще го видим осъществено)
- (а не както - лично аз напр. съм имал преподавател по комп. архитектура който си живееше в 60те г. на миналия век - това си знаеше - това си преподаваше и още на него си кара - ако е жив... А! И любимият му лаф беше - "Занаят не се дава - знанят се КРАДЕ!" и това във ВУЗ - нямам какво повече да добавя - аман от занаятчии)