Lenovo нямат сервиз в България, така че ако нещо се развали пращат компа на разходка по Европа
.
Това вярно ли е? Защото тогава тези от IBS Systems Bulgaria трябва да са най-обикновени лъжци -- като тези от Damsung (здрасти, go-fire)
.
Алееееее ми дигни телефона та питай ..
Според моя SL500 и t530 са си баш сервиз на Lenovo
И lenovo.bg е тяхно
цц...
/off
И Освен Това, според мен пък ако си купуваш лаптопи от техномаркет и разчиташ на техния така наречен сервиз по-добре иди да си купиш сметало - поне няма да ти се развали никога.
И още освен това IBM НЕ Е lenovo от хиляда века - Lenovo може да е нещо дъщерно или на хартия свързано, но не е IBM нито по качество нито по заводи - избийте си го от главите.
Аз няма какво да питам -- ходил съм там на крака да ми оправят изваден бутон от клавиатурата на старият ми IBM Thinkpad X41.
Сега за връзката между IBM и Lenovo -- доколкото знам, при сключването на сделката през 2005 година, IBM поемат задължението да оказват техническа помощ (която най-вероятно е от инженери

) при разработването на нови модели за следващите 5 години (значи може да приемем, че е за моделите, появили се на пазара докъм средата на миналата година). Така, че все още Lenovo Thinkpad са достатъчно качествени машинки (imho). Аз в момента ползвам едно Lenovo Thinkpad X61, взето втора употреба и нямам някакви особени забележки.
Освен всичко друго, имайки предвид идеологията на IBM да се концентрират върху измислянето на технически решения за преносими компютри, а не върху тяхното им производство (злите езици твърдят, че IBM продават, когато печалбата от едно изделие падне под 400%

), няма да бъда изненадан, ако тези решения първо се появят в машините на Lenovo, а след това и в останалите градове

. Напълно е възможно качеството на Lenovo да е спаднало, но все още остава достатъчно високо в сравнение с други марки машини. И да -- имам предвид серията Thinkpad на Lenovo, защото доколкото знам, Ideapad е разработка на китайците и за нея нямам информация доколко са ползвали американска помощ. Няма да се изненадам, ако просто са се опитали да направят нискобюджетни клонинги на моделите от серията Thinkpad.
Та така -- пожелавам ти ново Lenovo в близката година (като допълнение на сегашната ти машина -- да е жива и здрава през целия си живот) и да го изпускаш по-рядко, за да може да му се радваш продължително и пълноценно