и една добра новина за някой, не чак толкова за други (Гого, ама нашия си)
Това би трябвало да се чете, че досега Гългъл не са подслушвали SMS-ите. Отказвам да повярвам. Точно около времето на първия Андроид (две и девета) Сергей Брин и Лари Пейдж смениха мотото на компанията си, съкращавайки го:
Don't be evil. Но дори в първия Андроид да не са подслушвали, той беше скоро сменен от втори, трети и т.н. В момента май е 11.
Но и това не вярвам, защото нахапаните подслушваха от първия си умнофон. Не може Гългъл да са останали по-назад.
Аз лично като повечето българи също рядко до никога не ползвам услугата SMS. Това е защото ние останахме от малкото, развити страни, в които тя все още е платена. Откакто имам телефон, сигурно няма и двадесет SMS да съм пратил.
Всъщност и не говоря особено много. Държа една prima под натиск на жените около мен да ми звънят, когато им е скучно. Иначе отдавна да съм я разкарал.
Личните телефони са зло. По ирония на съдбата изчезнаха стационарните, от които имаше смисъл.
=*=
Последната новина и тя беше в духа на Гългъл. Мозила е като техен близнак. Най-после въведоха дългоочаквания DoH (не, че не знаеш, но не е DoS поради пренатоваренето със значение съкращение), ама го закачиха за другото подразделение на ЦРУ. Не мога да разбера защо ЦРУ си купува все такива компании. Когато се занимаваха с трафик на бяла смърт от Афганистан и Колумбия ми бяха далеч по-симпатични.
И после ползвай Мозила, няма начин. Но като сменя Devuan, може и да пробвам „свободен вълчо“.
И определено ми липсва и се чудя защо не може да се ползва DoH на ниво ОС. Вярно ползвам OpenNIC, ама това е колкото БТК малко по-малко да ме слуша. Пакетите пак си летят в чист вид и ползата е от несъществена до никаква.
От друга страна рядко излизам от Tor, ама защо да ми се гади всеки път, когато го правя? Нечовешко е.