И Гейта като Гата най-много обича да се забавлява в някакви новинарски портали. Предполагам там около изборите ще е още по-интересно. Често разказва подвизите си в bg-dev (програмистки форум). Най-забавно му е да влезе при някакви националисти да почне да бълва турски думички и не забравя да нарече всички гяури. Полудяват.
=*=
Гата, годината е 1998-ма. За първи път виждам Windows (3,11), за първи път виждам Netscape Navigator 3,xx. И първата страница, която отварям, се казва gyuvetch.technolink.com. Лозунга е — Гювеч: Всичко българско накуп. Но, най-много харесвам една от секциите, където лозунга е — Всичката простотия накуп. Тя беше означена със значки на Ленин и Димитров.
Същото лято съм си купил специално издание на „БТА Паралели“, което е посветено на Интернет и беше пълно с над сто адреса на предимно чужди и много интересни страници.
Най-интересна е bulgaria.com поддържана от българи в Америка. Предлага безплатна поща (първата ми поща) и конкурс за детска рисунка.
Пробвам адреса cska.com и се натрисам на снимки на прасета. Явно правено от левскари. Доста трудно се добрах до истинската страница на ЦСКА.
Всъщност не съм сигурен дали първия Гювеч, който отворих е бил качен на Технолинк. Тогава порталите имаха по много копия на различни места. Същото се отнасяше за ЛЗБ, на който сме гости в момента.
Двадесет и две години по-късно има няколко ЦСКА-та, нито едно истинско, а Гювеч продължава да съществува на място наречено gbg.bg. По-объркан адрес не можеше да има. Вече никой не го чете и част от пропагандната мрежа на ЧК у нас. Жалко за което.
Но пък ЛЗБ си е тук, а ние все така разтягаме локуми