Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год.  (Прочетена 106186 пъти)

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Добре че не са пратили Кличко на тоя евент, щеше да приспи дъртия алкаш доста по-зрелищно
https://twitter.com/NOELreports/status/1654165287493566466

От една страна като руснак е напълно разбираемо, че би стъпкал знамето на Украйна, ако да би могъл. У нас също много хора биха стъпкали знамето на Македония. Сигурен съм, че в партиите на Костя, Болен Лидеров, Шкембе „воевода“ и бургаския „гларус“ е пълно с такива хора. А всички те уж радеят за същата тази.

От друга страна, този човек е дипломат и е абсолютно недопустимо и непростимо да мърда дори малкия си пръст. На мястото на Лавров, щях да уволня този човек моментално. Много са се разпищолили, а това не отива на една уж претендираща за честно отношение свръх-държава.

В тази връзка, наскоро тьотачката Митрофановная даде интервю на Карбовски. Аз разбрах същия ден, та май беше същия час. Но не го гледах. Гледал съм вече едно нейно интервю за канала в тубата на в. „Поглед“.

Беше може би, когато я пратиха у нас. Не помня добре, но помня, че съм разказвал за него. Като цяло ми изглеждаше на много жалка лелка и много куха лейка. Това беше първия път, когато виждах лицето ѝ и чувах гласа ѝ. И в общи линии взех решение, че е излишно да си губя времето с нея.

Затова, където и да иде, каквото и да прави, просто не се интересувам и не отварям. Ако изпадне от някъде някоя снимка, гледам да не я поглеждам. Ако щете вярвайте, но не съм виждал снимката с президента в Пловдив, а тя беше навсякъде. Толкова старание полагам да страня от тази жена.

Добре, ама гледах друго клипче в тубата и там за около час време решиха да правят обзор на четири или пет изречения, които е казала. Защо толкова много? Ами през 58 мин. всъщност се вадеха доказателства, че днешна Русия не е с нищо по-различна от днешна Америка, само дето това ни беше представено като критика срещу Русия. Не можеш да критикуваш някой, ако е същия като теб.

И разбира се, бяха пропуснали, че всичко, което ни казват за РФ се отнася и за САЩ. Изтърваха се само веднъж.

Почти изгледах тирадата, колко лош е руския президент, сякаш не го знам. Но пък коментатора имаше право, че няма как да претендира за някакви християнски ценности и почтително отношение към народа.

Жена ми взе да се ядосва. Тя не гледаше, но чуваше, какво се говори. Бях направил плахи опити да ѝ кажа, че нещата макар и едностранни имат някакво право. Не постигнах успех.

Накрая се вбеси, напусна стаята и отиде в другата да си гледа кулинарния канал. Но пък и коментатора беше прекалил, тръгвайки да оборва дори малкото що годе верни твърдения като това, че Финландия и до този момент беше тясно свързана с НАТО.

И точно в тези последни минутки от клипчето се случи нещото, което мен ме впечатли. Щях да кажа Бареков, Карбовски запита лелката, за кого би гласувала, ако е българка.

Тя започна отговора си отлично, като каза, че би гласувала за политик, който разбира, какво казва (използва думите: ѝ е понятен). Карбовски я спря, налазвайки я, че Борисов е понятен на всички.

И в този момент направи много груба грешка, казвайки в прав текст, че би гласувала за Костадинов, защото последния гледа националния интерес.

Това е грешно на толкова нива, че няма на къде. Ако Костадинов гледа националния интерес (а вярвам, че Костадинов го вярва), то този национален интерес е в пряк конфликт с руския, сиреч нейния.

От друга страна, споменавайки името му (а той после се похвалил в spybook) е все едно да каже — това е нашия човек в РБългария. При парламент с 89% откровено русофобски партии това само би му навлякло огромен проблем и не би му помогнало с нищо.

Демек тьотката вреди на Костадинов, а не му помага. Ако той действително гледа националния интерес да го прецака пък е в нейн интерес. Ама чак такъв заговор, едва ли има. Просто е глупава.

Не на последно място, те у нас имат официално свой човек и това е Малинов. Чак орден някакъв му връчи Путин. Трябваше да избутва него.

Не, че и Малинов не беше достатъчно нагъл да си кръсти партията със същото име като тази на Костадинов. И когато неговите хора на трети март обстрелваха Петков със снежни топки на вр. Шипка, вината беше хвърлена незаслужено върху „възрожденците“.

Но всички тези размишления са излишни. Един дипломат просто не може да си позволи да споменава имена. Това е работа за друг тип хора. Само за тези думи, ако бях наш, външен министър, щях да поискам отзоването на този посланник. А ако бях Лавров, щях сам да го отзова, преди да е нанесъл още по-непоправими щети на путинизма у нас.

А стават и грешки
https://twitter.com/AnonOpsSE/status/1654001717782933504

Сто процента тази карикатура е правена от англичанин. Точно тези мерзавци са изобретателите на нападение под фалшив флаг и точно те ги прилагат непрекъснато. Държавите, които имат някаква чест, не го правят. Руснаците нямат почти нищо. Бедни са, изтерзани и впианчени. Но чест имат. Това е едничкото, което им е останало.

https://twitter.com/Mok1967SG/status/1654003113014046722

Втората карикатура е много добра. Направена е с много хумор, много талант, много вдъхновение.

Само не ми харесва, че в нея се внушава сякаш зеления комедиант не е идиот. Пълен идиот за освидетестване е. Много са малко тези (надявам се), които биха причинили на народа си, това, което той причини. Я! Чакай, ама то и ние в момента се опитваме да направим същото.  Ще патим, като ни е толкова акъла.

доп.
===

Същия този Карбовски има половинчасово интервю с украинка, ултра-нацистка. Няма да е зле да се чуе, какво е нейното отношение към това чучело. А щом тя от нейната ултра-ултра дясна гледна точка мисли това, какво остава за нас, дето Украйна не ни е никакаква.
« Последна редакция: May 05, 2023, 10:05 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Аз пак се връщам на първата карикатура. С нея се отмива и заличава огромния успех на украинците. Дори Хитлер не е успял да бомбардира Кремъл с цялата си мощ, с която например сгазва прехвалената Франция за седмица.

Но украинците успяват да направят това, на което никой друг не е бил способен. И правят такова унижение на Путин, каквото не смятам, че е възможно по-голямо. Следващо би било да му направят снимка в спалнята с вибратор в задника му. Няма по-голямо унижение.

Потапянето на крайцера „Москва“, флагман на руския флот беше безкрайно унижение за армията му, но тук е унижена цялата РФ. След като си потопил флагмана, взривил керченския мост и да си способен на още по-голям подвиг, ей това е несломимия, украински дух. Руснаците те първа ще ядат дървото, че се самозакопаха в Украйна.

И вместо да се надуват фанфари, какво?!? Взима се цялата тази слава и се приписва на Путин. Тия хора за него ли работят? Защото тази карикатура е вредна за украинската кауза!
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
След като отделих два дни на прокурора, мисля, че е редно да се върна на любимата си тема.

Тая война е странна. Казвал съм го толкова пъти, че не мога да ги преброя. Започнах да го казвам още първата седмица.

Две седмици руска колона се мота в преградията на Киев. Имаше и някакви части в Чернигов, които никой не знаеше, каква работа имат точно там (Чернигов е горе в десния ъгъл на белоруската граница и е далеч от спорните територии на Донбас, в същото време е далеч и от Киев), освен да пращат вкъщи колети с микровълнови печки.

Седяха, седяха, нищо не правиха, накрая се изтеглиха. Отидоха в Донбас и взеха да се разправят с дислоцираната там армия, която тормози и избива местното население. Набързо окупираха половината Запорожие, половината Херсон и половината Харков. Харков и Херсон есента ги върнаха, като си оставиха само част от запорожката област.

Оттам-натам не са мръднали сантиметър. Все още украинската армия е на десетина километра от Донецк, като са и на прага на Луганск, след изтеглянето от Харков. От всекидневната пукотевица нищо не произлиза. За близо година е превзет единствено Марио́пу́л (точно някъде през май беше), февруари падна Соледар (миньорско село!!!), тия дни ще иде и Бахмут (по картата ми изглежда с размери подобни на Видин), останали са около три квартала непревзети.

И това е точно всичко. Угледар (поредното село от десетина хиляди жители) е много далеч от превземане, а там руската армия има загуби от 80% от личния състав и техниката. Маринка (още едно село, по-малко и от Угледар) я взеха половината още през септември за два-три дни бой, а другата половина изглежда никога няма да я вземат.

Линията на фронта е в абсолютна стагнация и никъде няма никакво преддвижване напред. Днес завзели някакво лозе, утре съобщават, че украинците си го върнали. И така ежедневно. За лозето не се шегувам. Има някаква вилна зона до Угледар, която просто вече не помня колко пъти я превземаха и връщаха обратно.

На фона на това през целия април има съобщения за настъпления по цялата линия на фронта и всичките са… от Украйна. Русия не настъпва. Засега загубите са малки. Загубени са няколко села. Но това е загуба при това огромна на фона на това, че за цяла зима ти си превзел село и половина (Соледар и Маринка). Соледар даже не беше превзет от редовната армия, а от наемници. Редовната армия не е спечелила нито една педя земя от май месец миналата година. Напротив — губят непрестанно.

И от месеци слушам, как ВСУ ще настъпва пролетта (в момента започва същинската пролет там, все пак са доста северна страна). Мани друго руснаците копаят някакви окопи от по сто километра на сами брега на Азовско море и точно пред Луганск. Луганск се намира само на броени километри от границата с Русия.

Сиреч в Русия се готвят да загубят абсолютно всичко освен споменатото пристанище, където завода Азовстал го превземаха и него няколко седмици.

Е, ако ще върнеш всички територии на Украйна без едно пристанище и един полуостров, който си го имал от преди това, защо изобщо ги руча тия жабета? Ако е било да имаш сухопътна връзка, можеше да си приключил отдавна.

Защо умряха стотици хиляди, за да има този резултат?

Забравих, че все още държат ⅓ от Херсон, но и него го имаха от март миналата година. Можеха там да спрат, ако само това са искали. Едномесечна война и два града не е лош резултат. Но година и половина война с огромни жертви от двете страни за град и ⅓ е необяснимо по никакъв начин.

Странна война е тази. Просто не искам да следя сводките следващите два месеца, какво ще се случва.

Военно-политическото ръководство на Русия са за спешна подмяна.
« Последна редакция: May 05, 2023, 14:43 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3242
    • Профил
...и да си способен на още по-голям подвиг, ей това е несломимия, украински дух...

Това е българския дух (и ген) Гога, останал им още от БатБаян - ако сте забелязали най-великата песен която сами си избраха за символ (верую) не бе някакъв военен марш дори и химна им не бе, а вътре се разправя за това  как ще си оправят дръжравицата (е с дребната подробност че първо ще оправят съседната, ама то това се подразбира/ше от само себе си в създалата се ситуация)
https://www.youtube.com/watch?v=ZztmQsSAqfo

ето го и текста

и още веднъж - обяснено като за прости хора
https://www.youtube.com/watch?v=64hqMUo4ROY&t=24s

А да сте чули някой украинец/ка да направи това? (нали руската пропаганда щеше да го пуща ката ден по сите телевидения)
https://www.youtube.com/watch?v=Ae44Qk2rq1Y
« Последна редакция: May 05, 2023, 18:10 от remotexx »
Активен

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3126
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Хаха :) Много готина пропаганда. Даже и Miнджiв я изпя:) Освен глупостите за Бат'Баян, знаеш ли първо на коя бойна част е била като химн тая песен, Червона калина, и в чия армия е била тая бойна част? Подсказка, УСС, Австро-Унгария, Лемберг, Първата световна.. после УСС към Петлюра, в Полско-съветската война последния минава към Пилсудски. Сега пеещите тая песен ще връщат ли Лемберг на Австрия/Лвов на Полша :)  Че батка Петлюра се е съюзил с поляците, след като изял боя от Първа конна, даже с едни клаузи, че отстъпва това и това на Пилсудски.. То бива-бива, ама чак толкоз..
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Странна война е тази. Просто не искам да следя сводките следващите два месеца, какво ще се случва.

Попаднах на информация за официално съобщение, след като написах това мнение. То е от областния управител на запорожка област. Съобщението е, че се прави евакуация на населените места от областта. В списъка присъства Бредянск, който е град на Азовско море точно под Марио́пу́л.

Същия град се намира зад онази над сто километрова траншея, за която говорех и за която само преди няколко седмици съобщиха, че е завършена.

Значи, както на първи ноември дадоха почти цялата херсонска област без един изстрел, сега ще дадат цялата запорожка.

Руснаците, какво точно целят?! Защо изобщо водят война? Почти не остана човек на тази планета да си мисли, че в Кремъл има някой нормален.
« Последна редакция: May 05, 2023, 22:41 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6194
    • Профил
Не е толкова странна.
Ще ти дам възможна причина.
След заявките за изпращане на толкова техника за украинците, няма да се учудя, ако руснаците нарочно отстъпят, за да накарат Украйна да я раздвижи и така по-лесно да я локализират. По-вероятно е да греша. Но пък и не е толкова малко вероятен сценарии. Ако искаш да унищожиш оръжие или техника и разузнаването ти не ти е подало информация, предизвикваш противника сам да я предостави.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3242
    • Профил
А джуджара може да е решил да остъклява (или я забравихте тая опорка).. а най безопасно е да ударят пак Чернобил и без тва не е много населено там а и ще е само за сплашване, щото ако ги изчакат да минат границата вече ще трябва да остъкляват на собствена територия (а всеки Ганьо знае че се остъклява само по терасата а не и вътре)  :P
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Путин ще влезе в историята като най-тъпият им държавник - глупост, след глупост, бие даже Брежнев и Хрусчов. Ама то още от Сталин се разчистват кадрите и останаха само овчарите (като у нас народния съд и прочие) и сега се берат плодовете.
А за остъкляването - океаните са пълни с вражески ядрени подводници и блядките дори не знаят къде са. Путин се дърви на американците, ама има още бая други желаещи - не сте ли чували какви писма пише до командирите на тези лодки всеки новоназначен британски премиер?! Той и затова Медведев лае по Великобритания в Телеграм, че те щяли да бъдат първата цел, щото най-вероятно си има някаква идея. А Швеция и особено Финландия захвърлиха неутралитеа - правилно Владолф не спи в Кремъл (сам си го изпроси). Сега освен  Украйна ще изгуби и главата/трона.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3869
    • Профил
...
В тази връзка, наскоро тьотачката Митрофановная
...

   Май си й навит нещо ...  ;D
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3869
    • Профил
   За незнам кой път го пиша:

НАТО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ГАРАНТ ЗА HАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ

   

   Гнусните турски диваци нападнаха Кипър през 1974 г. , избиха хиляди
гърци (много от които с гръцко гражданство) и окупираха голяма
част от територията.

НАТО защити ли гърците (Гърция е член на тази организация!) ?  >:D
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Хайде сега ново двадесет. Преди няколко дни се чу, че Кадиров иска да ходи в Бахмут.

И ето вчера, кадировци вече са там.

Преди две седмици пък редовна армия се настани по фланговете.

Изглежда са поизбили вагнероците и вече няма, кой да се бие. Затова пращат в Бахмут, който сколасат. Ще бият, но на каква цена? И защо?
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5288
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Днеска празник на победата. Какви паради маради имаше, танкове самальоти ракети и маршировка на строеваци.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3126
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Айде честит празник! А те парада си го направиха.
Като спомена строеваците, на клетвата в казармата бях първа линия и беше доста неприятно- ония отзад си подпираха автоматите на колана и отпускаха ръка, пък ние отпред нямаше как да правим тоя номер  :)
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Понеже съм висок и аз все бях на първа линия по честванията.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 4556 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости
Acho 1492 70734 Последна публикация Jun 23, 2022, 09:21
от remotexx