Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 590
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 12, 2024, 22:55
Нещо, което забравих, но днес е бил поредния терористичен акт срещу Белгород и като никога май англичаните не са замесени. Стреляно е с ракета по жилищен блок, има над десет жeртви до тук с хоризонт до тридесет в следващите часове, дано не. И като никога май все пак този път целта не е била да убиват цивилни. Както и да е, до месец, два, три украинците вече няма да могат да стрелят по руска територия. Харков ще падне. Дано жертвите да са по-малко. Но познавайки руснаците, как обичат да влизат твърдо (като в Мариупол), само мога да се надявам.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 12, 2024, 21:55


П.П. Тогава и аз дам свободен цитат от мрежата...


Не е свободен, а от  гъбката на  Miнджiв  :D

По основната тема: по някои телеграм-канали пише, че руснаците напреднали бързо към Харков, защото много от украинските укрепления там били само на хартия (откраднали парите).

П.П. А за американската техника в Украйна, че се обслужвала от наемници, а не от местните, пишат отдавна из нета.

Вече трети ден нападат. Това се чакаше от есента. Поредното самослучващо се предсказание като агресията над Украйна.

Руснаците никога не искаха да превземат Харков и бягаха от това от поне десет години. С това ми лазеха по нервите. Но има и причина да не го искат. Харков е по-тежки версия на София. В областта живеят руснаци, но не и в самия град. Там са диви украинстващи фашаги, по-големи от тези в Лвов.

Но, англичаните просто ги принудиха да го направят за пореден път. Но поне едно хубаво има. Без свободен Харков, нямаше как да има свободен Домбас.

Обаче след това руснаците обезателно трябва да спрат войната, защото за повече от Домбас нямат оправдание.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 12, 2024, 21:45
Китайците ще си вземат Сибир, само в нечии мечти.

По-скоро са кошмари.

Обясних го на двадесет и пети февруари в този форум. Но така или иначе щеше да се случи. Щото сме го писали (поне аз) преди двадесет години. А щом аз като обикновен човек съм го знаел, какво очаквам от разни кръгове. Мога да кажа дори защо щеше да е неизбежно и без агресията, която наистина е агресия, но съвсем не е непредизвикана.

А сега се случи, щото малоумните ни европейски (по-точно американски) политици не се сетиха очевидното, че като изолират руснаците, ги дават директно в китайските лапи. Руснаците ефективно станаха китайски роби за отрицателно време.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 12, 2024, 21:24
За това ли става дума .. сърбите и те като гърците (уж никой не знае кога и къде точно ероден ама са го наместили у едно /да не кажем единственото/ село от оня регион което е останало в сръбско (вероятно и то от българи заселено)

у сръбската уикипедия:
Никола Пашић (Зајечар, 6/18. децембар 1845 — Београд, 10. децембар 1926)

у българската: явно разликата в датите от преминаването от стар стил към нов
Никола Пашич е роден на 31 декември 1845 година в село Велики извор, Зайчарско, основано през XVIII век от бежанци от Голям извор по време на Тетевенското преселване във Видинско.

Понеже съм видинчанин (е не съвсем кулчанин — да си е*ал кулчанка, брои ли се?), та да кажа, че Велики извор е българско село, няма сърби там.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: May 12, 2024, 20:50
Варна, Русе, Видин....Някой видя ли северното сияние. Казаха, че и тази нощ (11.05.24) от 22:00 до 00:00 щяло да се вижда в северна България. Обаче само червено.

Проспах го. А и научих на следващия ден.
6  Програмиране / Конкурс bash-майсторът / Re: Задача 2 - 10.09 - 16.09 - quotes web service -: May 12, 2024, 20:48
Поредния цървул...........

Споко! Изяде банана цариградчанина.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 07, 2024, 21:55
Само един човек забеляза, че днес е празник.

=*=

Без да се шегувам ни най-малко сега се наричат „Предприемачество“. Което е пак добре. В Щатите часовете по готварство се наричат „Домашна икономика“.

Знае се, че съм американофил и съм готов да оправдая доста неща. Но истината ми е най-скъпа.

Е, и?! Не сме си биле оправили пистите - еми ще ги оправят, какво толкова. И сега се сетиха да ревът за едни 4-5 млрд. а га ги даваха за стари чайници/реактори дето за нищо не стаяват не риваха  :o

Като начало не са милиарди. Един, такъв реактор е шестстотин милиона с фактура.

Второто е, че това са най-добрите (в всяко отношение от технологично, през качество, сигурност и накрая ценово) реактори.

И колкото и да ми е мъчно, американските са най-зле във всяко отношение. Ако не бяха американски, Магате изобщо не би им дала разрешение.

И това го казвам като твърд противник на атомната енергия.

А китайците ще си вземат Сибир. Вече са го взели. Само тъпите блядки не го знаят.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: May 06, 2024, 09:54
Има и седма, която е в 98/Ме. Но за радост си има отдавна FreeDOS (виждал съм го на живо на работа), DOSEmu за ГНУ/Линукс и DOSBox/vBox за Шиндош включително, ползвал съм го доста за работа.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 06, 2024, 09:08
Амстердама и Земунския му клан ги сочат над двадесет години за негови палачи. Ама ние много обичаме да забравяме, че този човек е доктор на науките и много умен, само се прави на улав. Йоца излезе от затвора и още не го е поръчал. Какво значи това? Откупил се е. Разбрали са се. Направили са сделка и са спечелили следващите, мръсни милиони.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: May 06, 2024, 08:48
Ами няма нужда от пардони. Опънатия сос си е опънат сос, мястото е точно и даже би трябвало да е новина на портала. М$ се оказа горе-долу единствения ни приятел и редовно опъват сосово някакви неща. Друг е въпроса, че ДОС от създаването си, винаги е бил full ташак и за нищо никога не е ставал, освен да си пуснеш Артилерия или Принца на Персия, за който ги помни тези. Сега като си помисля, тя артилерията даже не беше на ДОС, а като Каратеката, Змията хапе и други беше за осмичките и техния интерпретатор на бъзик — каза човека, който пише макроси, та ушите му пукат.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Гергьовден! -: May 06, 2024, 08:44
Благодаря, да ти се връща трижди повече!

п.п. Благодаря и на 4096, писали сме заедно.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 05, 2024, 15:44
Той, че раз-Бойко има мокри поръчки, не са една, две или двадесет. Сигурно са стотици. Кой уби Трактора според теб? Ами Къро от ЮАР? Ами „брат“ Галев? Когато си омешан с наркотрафик, няма как стотици убийства да не са ти на сметката и накрая самия ти така да свършиш.

Но аз говорех друго. Всички тези са поставяли подписа си под пари и оръжия за комедианта. Това е реално убийство на невинни. Защото знаем, че украинците не обичат да стрелят по отсрещната войска, защото тя има лошия навик да отговаря с мощна канонада от все зли адски машини, но за сметка на това обожават и всекидневно убиват много цивилни. Убиват включително българи и то не в „размирните“ територии, само защото не са украинци. Убиват ги с български оръжия.

Но самите руски и украински войничета на фронта са невинни за това безумие и жертва на политиците, включително нашите.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 05, 2024, 15:05
Не, че не съм го казвал стотици пъти, но аз не съм против семитските народи. Споменах конкретен човек — Нетаняхо. Далеч съм от мисълта, че всички жители на Израел са чудовища от ада. Но с подобни на Натаняхо е пълно в собствения ни парламент и правителство. Академика какъв е? Не е ли същия? Ами бившия ни военен министър, че новия още не го знам? Ами раз-Бойко? Ами Доган? Всичките са същите като Нетаняхо.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 05, 2024, 14:21
Между другото това за Израел минава по линия на осъждането на Холокоста и Нацизма като идеология. Но най-бруталното е, че става на фона на държание от израелците, от което всеки уважаващ се есесовец би се възмутил. Нетаняхо е много по-лош фашист от всеки фашист живял някога.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 05, 2024, 14:19
Чак толкова не знам. Може и да е гласувано в парламента. Тамошния парламент гласува, каквото каже президента. Например отмяната на изборите е след… декларация, волеизявление, дори не закон, гласуван от парламента.

А конвенцията е бая стара, много преди да има Украйна, та нищо чудно никога да не са я гласували, а да им е оставена „наследена“ от Съветския съюз. И понеже много желаят да се отърват от съветското си минало, то правата на човека явно са едно от тези неща.
Страници: [1] 2 3 ... 590